JYP-Akatemian ykkösvitja tyrmäsi Kiekko-Vantaan

JYP-Akatemian Samu Markkula on joukkueensa kultakypärä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Perjantain Mestis-kierroksella JYP-Akatemia musersi ykkösvitjallaan Kiekko-Vantaan Tikkurilassa maalein 4-1. Ottelusta kehkeytyi kahden hyvän maalivahdin kamppailu. Vieraiden Veini Vehviläinen päästi vain yhden maalin, kun kotijoukkueen Noora Räty joutui antautumaan neljästi.

Perjantaina Tikkurilassa JYP-Akatemia oli parempi Kiekko-Vantaata maalein 4-1 (2-0, 0-1, 2-0). Joukkueiden maalivahdit olivat heti ottelun alussa kovassa vireessä. JYP-Akatemian 17-vuotias Veini Vehviläinen piti joukkueensa kiinni voitossa näyttävien koppien voimalla. Lohipaitojen veräjänvartija Noora Räty puolestaan torjui perusvarmasti ja esti mainiosti rumemmat takaiskumaalit.

JYP-Akatemian ykkösketjun Joonas Sammalmaa oli sininutuille liian kovassa iskussa ja iski tehopisteet 1+2. Kultakypärä Samu Markkula keräsi pisteet 1+1.

Kiekko-Vantaa läksi otteluun muutamalla knopilla. Päävalmentaja Jami Kaupin teesien mukaan työmäärän pitäisi jo näkyä kentällä. Samalla joukkue opettelee pelisysteemiä ja petraa erikoistilannepelaamista.

− Tulee kohta tavaksi onnitella vastustajan valmentajaa täällä Tikkurilassa. Pelitempo oli kuitenkin todella hyvä, Kauppi kommentoi.

JYP-Akatemian pääluotsi Jukka Ahvenjärvi oli tyytyväinen Vehviläiseen.

− Tämä oli meille tärkeä ottelu. Vehviläinen hoiti tärkeät torjunnat. Meidän oma energiamme ja pelirytmimme näkyi tänään positiivisella tavalla, Ahvenjärvi summasi.

Räty piti Kiekko-Vantaan mukana pelissä

Kiekko-Vantaa lähti liikkeelle otteluun heittämällä kiekon katsomoon muutaman minuutin pelin jälkeen. Rangaistusta kärsimään tuomittiin Julius Rantaeskola, mutta hän ei ehtinyt istua jäähyaitiossa minuuttiakaan, kun valkonutut sivalsivat 1-0-maalin ylivoimalla. Maalintekijänä Sammalmaa Markkulan ja Jaakko Jokisen syötöstä.

Seuraavan jäähyn ottanut JYP-Akatemia pysyi kovana ja pelasi hyvää alivoimaa. Vantaalaiset eivät päässeet kunnolla keskialueen läpi, kun keskisuomalaiset tukkivat kaikki menoreitit. Kotijoukkueen Räty piti Kiekko-Vantaata pystyssä mainioilla torjunnoillaan, kunnes Markkula iski 2-0-johtomaalin läheltä maalinsuuta. Räty oli voimaton.

Ensimmäinen erä oli hyvinkin JYP-Akatemia-väritteinen, vaikkakin vantaalaiset pysyivät vauhdissa mukana. Lukemat 2-0 tulostaululla eivät tehneet heille vääryyttä.

Vehviläisen näytös

JYP-Akatemian Vehviläinen varasti näytöksen varmoilla torjunnoillaan. Joukossa oli muutama huipputorjunta. Yksikään 494 katsojasta ei jäänyt kylmäksi, kun nuorukainen venytti hanskaansa läheltä maalia tulleen laukauksen.

Kun toista erää oli jäljellä 16.31, ottivat Tomi Tuomisto ja Henri Kanninen yhteen. Tilanteesta tuli kummallekin väkivaltaisuudesta rangaistukset. Ottelun toisessa erässä ei ollut niinkään pelikatkoja, mutta sitäkin vaarallisempia tilanteita. Kiekko-Vantaan Blues-laina Peter Tiivola nousi väkisin maalille ja laukoi Kiekko-Vantaalle tilanteeksi 1-2.

Erän lopussa Kiekko-Vantaan Micke Åsten sai tilaisuuden tehdä läheltä, mutta laukaisi kuitenkin kiekon tolppaan.

Åsten sai ulosajon

Kolmas erä ei tuonut sen suurempia muutoksia asetelmiin. JYP-Akatemia hallitsi ja menikin pian ylivoimamaalilla jo 3-1-johtoon. Ajassa 50.15 Kotijoukkueen Åsten taklasi voimakkaasti valkopaidan laitaan ja sai tuomioksi 5+20 minuuttia ja ulosajon. Viiden minuutin jäähyä kärsimään luisteli Perttu Lesch, jonka peliaika jäi melko minimiin.

Tuon viiden minuutin aikana JYP-Akatemia rokotti vantaalaisia tekemällä ensin 3-1:een ja sitten kukkuraksi vielä 4-1:een. Vantaalaisten Räty valittiin siitä huolimatta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Seuraavaksi joukkueet pelaavat lauantaina, jolloin Kiekko-Vantaa matkustaa TUTOn vieraaksi Turkuun. JYP-Akatemia kohtaa kotonaan Kajaanin Hokin.