Ennakkosuosikki vei voiton Tikkurilan trillerissä

MESTIS / Raportti
Kultakypärä Niklas Näppi on juhlinut usein tällä kaudella.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa kärsi tiukan kamppailun perjantaina Tikkurilassa, kun Kajaanin Hokki haki täydet kolme pistettä vakuuttavin ottein numeroin 5-3 (1-1, 1-2, 3-0).

Kiekko-Vantaan ja Kajaanin Hokin välinen ottelu oli viihdyttävää ja hyvää Mestis-kiekkoa. Kiekko-Vantaa lähti kolmanteen erään 3-2-johdossa, mutta joutui taipumaan rutinoituneen Hokin edessä, kun kajaanilaiset veivät viimeisen erän maalein 3-0.

Kajaanin Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen oli ilahtunut.

− Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi. Oman joukkueen pelistä olen tyytyväinen ensimmäiseen ja kolmanteen erään. Me annoimme muutamia mahdollisuuksia Kiekko-Vantaalle. Hyvä näin, vaikka huolimattomia olimme. Viimeiseen erään rauhoittelimme ja hyvätasoinen ottelu oli, Laukkanen totesi.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli pettynyt mies.

− Kyrsii kyllä tuo lopputulos. Aika kova vihellys tuolle viimeiselle viidelle minuutille, summasi Mälkiä. 

Hokilla helppoa päästä omalta alueelta hyökkäykseen

Kajaanilaiset pääsivät nousemaan helposti Kiekko-Vantaan alueelle. Hokin peli näytti helpolta, eikä Kiekko-Vantaa keksinyt keinoja erityisesti ketjua Ville Rajala-Markus Korkiakoski-Niklas Näppi vastaan.

Kiekko-Vantaa puolestaan tuskaili oman pelinsä avaamisessa, sillä Hokki karvasi korkealta ja katkoi hyvin vantaalaisten syöttöyritykset. Ensimmäisen erän ensimmäinen kelvollinen maalintekotilaisuus koitti Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinosen hienosta syötöstä Teemu Mieloselle, mutta tämä ei tehnyt maalia.

Hetken kuluttua Hokki sai hyökkäyksen, mikä päättyi kajaanilaisten survomiseen Lassi Yrjölän vartioiman maalin tuntumassa. Tuomari osoitti, että kiekko ei ollut ylittänyt maaliviivaa. Hetken kuluttua ottelun kuparisen rikkoi Hokin Ville Saukko, syöttäjänä Korkiakoski.

Kiekko-Vantaa pääsi mukaan otteluun, kun erää oli jäljellä enää parisen minuuttia. Hokki otti rangaistuksen, kun joukkueen kultakypärä Näppi joutui istunnolle pelin viivyttämisestä. Kiekko-Vantaan ylivoimapeli oli tehokasta, ja Jere Laine iski ottelun tasoihin 1-1:een b-pisteen kaarelta, kun Lasse Uusivirta ja Panu Mieho syöttivät namupalan.

Liikaa vauhtia

Toiseen erään Kiekko-Vantaa lähti ylivoimalla, kun Hokin Rajala istui vielä puolitoista minuuttia jäähyllä. Lohipaidat yrittivät pelata maalintekopaikkaa Laineelle, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Hokin puolustuksella ei ollut vaikeuksia hoitaa alivoimapeli kunnialla pelatuksi.

Kiekko-Vantaan laukauksissa oli parantamisen varaa, sillä Hokin maalivahti Sami Väliharju torjui vaivatta vantaalaisten yritykset. Otteluun tuli rutkasti vauhtia, mikä oli viihdyttävää, mutta tehokasta se ei ollut.

Kiekko-Vantaa siirtyi 2-1-johtoon Julius Rantaeskolan maalilla erän puolivälin tienoolla. Syöttäjiksi merkittiin Valtteri Heikkilä ja Juha Tarkkanen. Maali oli alivoimamaali.

Pian Kiekko-Vantaa teki kolmannen maalinsa, kun Heikkilä laukoi laidalta Rantaeskolan syötöstä tilanteeksi 3-1.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta murheenmurtama, kun joukkue menetti selkeän johtoaseman ja lopulta kolme pistettä häviämällä viimeisen erän maalein 3-0. Kajaanilaisten parhaaksi pelaajaksi nousi Näppi, joka teki tehopisteet 2+0.

Hokki pelaa seuraavaksi lauantaina, kun se matkustaa Peliittojen vieraaksi. Kiekko-Vantaa puolestaan isännöi viikon kuluttua perjantaina SaPKoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle