Kiekko-Vantaa voitti väsyneen Hermeksen

Kiekko-Vantaa ja Hermes kohtasivat jo kolmannen kerran kuluvan kauden aikana. Aiemmat koitokset ovat menneet kokkolalaisten nimiin, mutta nyt Kiekko-Vantaa hallitsi peliä ja nappasi kaksi pinnaa maalein 4-1 (0-1, 2-0, 2-0). Lisäväriä otteluun toi päätuomari Tuomas Pöyhönen, jolla oli sekavaakin sekavampi linja.

Vierasjoukkue Hermeksen osalta ottelu lähti käyntiin jäähyilyn merkeissä. Eipä ollut kulunut kokonaista minuuttiakaan, kun Turo Virta jo pääsi kuluttamaan jäähyaition penkkiä. Vieraiden onneksi K-Vantaan ylivoima oli surkeaa, eikä maalivahti Kimmo Vesaa uhkailtu edes kunnon laukauksilla.

Neljän peliminuutin jälkeen joutui vantaalaispakki Kimmo Pikkarainen boksiin koukkauskakkosta kärsimään ja vieraat saivat tilaisuuden näyttää, miten ylivoimatilanteet pitää hyödyntää. Jo vajaan minuutin päästä oli kiekko toimitettu Antti Niemen selän taakse ja syyllinen löytyi siniviivalta: Turo Virran tulinen laukaus siirsi vieraat johtoon ajassa 4:51.

Ensimmäisessä erässä jaettiin maalin jälkeen jäähyjä peräti seitsemän kappaletta, joista viisi vierasjoukkuelle. Mitään upeaa ylivoimapeliä eivät lohipaidat kuitenkaan esittäneet, eikä kukaan päässyt lähellekään maalin tekoa. Paras paikka oli Petteri Linnonmaalla erän puolessa välissä, mutta ohjaus Antti Nyrhisen antamaan syöttöön ei ollut tarpeeksi hyvä. Tuomas Nikoskelaisenkin hurjat laukaukset menivät reippaasti ohi maalin, ja Kimmo Vesa joutui asettumaan kiekon tielle vain seitsemän kertaa. Antti Niemi toisessa päässä pääsi vielä vähemmällä: torjuttavaa riitti kolmen kiekon verran.

Vantaan tahdittama toinen erä

Toinen erä oli paljon edeltäjäänsä värikkäämpi ja vauhdikkaampi. Heti alkuun Tikkurilaan saapunut yleisö pääsi ihastelemaan Miikka Lindholmin komeaa tasoitusmaalia, joka syntyi ylivoimalla Tuomas Nikoskelaisen esityöstä. Vesa torjui Nikoskelaisen hurjan vedon ja Lindholm nappasi itselleen reboundin ja sai pistää kiekon lähes tyhjään maaliin.

Kotijoukkue päätti jatkoi jo hyvin alkanutta erää ja pisti vielä isomman vaihteen silmään. Tuloksena oli erinomaista pyöritystä joka johti siihen, että Kimmo Vesa joutui antautumaan jo toistamiseen. Jani Södö ja Olli Julkunen petasivat Janne Lehtiselle hyvän paikan, ja tämä iski kiekon Vesan selän taakse.

Lohipaidat jatkoivat hyviä otteitaan vielä maalin jälkeenkin. Suunsoittajana tunnettu Tuomo Jääskeläinen oli pelipäällä ja loi hyviä tilanteita ketjukaverinsa Matias Lopin kanssa, mutta Vesa ei toisessa erässä enää antautunut. Töitä hänellä riittikin, sillä Vantaalaiset pääsivät päätuomari Pöyhösen oudon linjan ansiosta pelaamaan paljon ylivoimaa, ja saivat aikaiseksi peräti 22 laukausta maalia kohti.

Vierailla ei peli luistanut samaan malliin kuin isäntäjoukkueella, mutta muutamia hyviä paikkoja heillekin siunautui. Koko ottelun hyvin pelannut Jari-Pekka Pajula sekä Henri Hietaharju pääsivät kummatkin nokikkain Niemen kanssa, mutta vantaalaisvahti veti kokkolalaisten harmiksi pidemmän korren kumpanakin kertana.

Hermes-pelaajista erottui myös Miikka Jäske, joka voitti mestiksen pistepörssin muutama vuosi sitten ahmoissa pelatessaan. Moni tuomari olisi voinut viheltää Jäskelle torstai-illan pelin aikana useitakin kakkosia, mutta Pöyhösen pilli tuntui olevan kateissa ja Jäske istui vain yhden jäähyn.

Vantaa iskee vielä kahdesti

Kolmannen erän ensimmäinen puolisko vierähti jälleen jäähyjen merkeissä, mutta ylivoimaosumia ei nähty. Hermekseltä parhaiten esillä oli Jari-Pekka Pajula, kotijoukkueen parhaimmistoon lukeutuivat Petteri Linnonmaa sekä Tuomo Jääskeläinen.

Erän toisella puoliskolla päästiin maalien makuun, kun kotijoukkue sai viimeisteltyä niitä kaksin kappalein. Väsyneellä Hermeksellä ei kunnon maalipaikkoja edes ollut, mutta joukkue taisteli hyvin viimeiseen asti.

Kiekko-Vantaan kolmas maali oli Tuomo Jääskeläisen käsialaa. Juuri jäähyboksista päässyt pelaaja sai kiekon Teemu Kolehmaiselta ja pääsi kasvotusten Kimmo Vesan kanssa. Viime kaudella Jyväskylässä kiekkoillut Jääskeläinen sai nostettua pelivälineen yli Vesan ja siirsi joukkueensa 3-1 johtoon.

Vantaan tahdittaman päätöserän jo kääntyessä lopuilleen pääsi puolustaja Marko From iskemään taululle loppulukemat 4-1 kauden kolmannen täysosumansa myötä. B-pisteiden välistä lähtenyt laukaus yllätti Vesan ajassa 56:25.

Valmentajat tyytyväisiä

Vastikään vatsatautiepidemiasta toipunut Hermes pelasi valmentaja Pari Arvosen mielestä erittäin hyvin ottelun lähtökohtiin nähden. Arvonen löysi paljonkin positiivista sanottavaa, vaikka takkiin tulikin.

näkökulma

Pöyhösen vihellykset puhuttivat

[lue lisää]

- Lähtökohta otteluun oli huono, lauantaina oli tämä vatsatautihomma jonka kaikki varmaan tietää. Eilen vasta harjoiteltiin siten, että oli suht koht kaikki paikalla ja sitten vielä tämä pitkä reissu päälle. Taisteltiin mun mielestä pirun hyvin, numerot olisivat mun mielestä voineet olla rumemmatkin. Ei tuommoisella jäähymäärällä kuitenkaan voi voittaa näitä pelejä, eli siinä mielessä olen tosi tyytyväinen tuohon joukkueeseen: siellä taisteltiin hyvin niillä energiavarastoilla mitä oli käytössä, Arvonen totesi.

Viime viikolla TuTolle hävinnyt Kiekko-Vantaa onnistui kukistamaan Hermeksen ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja valmentaja Jarmo Kauppi oli syystäkin tyytyväinen.

- Pelasimme viimeksi viime torstaina, sitten huilattiin kolme päivää ja tiistaina harjoteltiin. Sinänsä tuo ottelun ensimmäinen erä oli vaikea, sillä pelituntuma oli ihan poissa. Tyytyväinen olen kuitenkin siihen, että tuo puolustuspelaaminen on parantunut, suurimmat virheet on saatu karsittua pois, Kauppi tuumaili.

- Hermeksestä ensimmäinen voitto tällä kaudella, se tyydyttää. Kaksi peliä on vielä jäljellä, sitten päästään odottelemaan joulupukkia!

Kiekko-Vantaalla on edessä viikonlopputupla, kun se matkaa Kajaaniin lauantaina ja Joensuuhun sunnuntaina. Hermeksellä on edessä vielä kolme peliä ennen taukoa, joista ensimmäinen lauantaina KalPan isäntänä.