Jyväskylässä haettiin ratkaisua pitkän kaavan kautta

MESTIS / Raportti
D Team ja HeKi tarjosivat vajaalle 500 ottelulipusta maksaneelle katsojalle tasaväkisen kamppailun. Lopulta pistejako selvisi vasta voittomaalilaukauskilpailussa, jossa kotijoukkue oli etevämpi.

Kahden ottelun tappioputkessa tarponeiden joukkueiden pelissä tarjottiin varsin vähän maaleja, mutta tekopaikkoja olisi ollut useampaankin. Jälleen aktiivisesti esiintynyt D Team oli ottelun alkuhetkillä hieman terävämpi, kun taas HeKi oli lopussa hallitsevampi osapuoli. Suoraan kolmen pisteen voittoon ei kyennyt kumpikaan, mutta Tuomo Laukkasen voittomaalikilpailussa syntynyt osuma riitti varmistamaan isäntäjoukkueelle kaksi sarjapistettä vierailijan jäädessä yhteen.

- Kiekollinen pelaamisemme ei ollut sillä tasolla mitä se parhaimpana päivänä voisi olla. Siinä asiassa päivän kunto ei ollut hyvä, mutta mikä maistuu tässä vaiheessa parhaimmalle, on kaksi pistettä, D Teamin valmentaja Jukka Ahvenjärvi mietiskeli.

D:n unelma-alku

Ottelu ei olisi jyväskyläläisten kannalta voinut juuri paremmin alkaa. Pelikello ehti käydä ainoastaan 52 sekuntia, kun kiekko löytyi ensimmäisen kerran HeKi-vahti Timo Väisäsen selän takaa. Kotijoukkueen avausosuman iski vastahyökkäyksen jälkimainingeista jälleen edukseen esiintynyt Tuomo Laukkanen.

Parisen minuuttia myöhemmin vierailijan ongelmat jatkuivat, kun Adam Meyer passitettiin rangaistusaitioon. Jäähyn aikana vaarallisimman paikan loi kuitenkin alivoimalla pelannut joukkue, kun Olli Sinkkonen kipaisi puolittaiseen läpiajoon Riku Silvennoisen pienoisen virheen seurauksena. Jarno Laitinen D Teamin maalilla oli kuitenkin mies paikallaan.

Tasaisissa merkeissä edenneessä erässä vierailija petrasi loppua kohden. HeKin ylivoima erän jälkipuoliskolla kaatui Topi Aholan turhahkoon jäähyyn, mutta aivan ensimmäisen kolmanneksen lopulla heilahti. Heinolalaisten parasta osaamista hyökkäyspäässä esittänyt Tim Velemirovich oli huomattavasti D-puolustusta terävämpänä maalinedusruuhkassa ja iski tasoituksen.

Toisessa erässä meno jatkui tasaisena. Vaarallisimmat paikat syntyivät jakson puolenvälin molemmin puolin, mutta kummankin joukkueen terävyys maalipaikoissa oli kateissa. Vierailijalta parhaat saumat johto-osumaan tulivat Antti Höllille ja Ville Väkeväiselle, kun taas D Teamin epäonnisin viimeistelytilanteessa oli Laukkanen.

Maali erään saatiin kuitenkin mahtumaan. Pirkka Lahtisen istuessa rangaistusta vieraat iskivät. Hölli ja Velemirovich rakensivat paikan viivaan Jan Hagelbergille, joka pamautti lämärillä kiekon ohi maskissa olleen Laitisen.

- Ensimmäisen erän loppu oli meiltä vähän epäpelaamista. Se peli mitä pelasimme 16 minuuttia muuttui joksikin muuksi. Toiseen erään saatii liike takaisin ja pelaaminen oli riittävän nöyrää, Ahvenjärvi totesi.

- Olimme alkuun vaikeuksissa. Ensimmäisen erän lopulla saimme peliä parannettua. Sen jälkeen oli nähdäkseni aika tasaista. Ehkä kotijoukkue oli pikkuisen edellä, HeKi-käskijä Kari Eloranta tuumasi.

Vierailijalla paremmat paikat loppuhetkillä

Päätöserän alkuun saapui päättäväinen kotijoukkue. Toisen erän lopulla alkaneen kahden miehen ylivoiman joukkue ehti hukata, mutta karvauspelaaminen ja aktiivisuus nousivat selvästi ärhäkkäämmälle tasolle, ja HeKi oli lievästi ongelmissa.

Tasoitus syntyi vierailijan pienen painostuksen jälkeisestä vastahyökkäyksestä. Jouni Virpiö toi kiekon vauhdilla läpi keskialueen ja pamautti kiekon komealla laukauksella maalin kattoon.

Painostuksen jatkuessa D-miehistölle avautui mainio paikka johto-osumaan, kun Virpiö kaadettiin läpiajossa. Mies itse asettui ampumaan tuomittua rangaistuslaukausta, mutta kiekko pyörähti harhautushetkellä sen verran lavassa, että verkon sijaan osumavaarassa oli enemmän kaukalon kulma.

Vaikeat hetket taistellut HeKi sai loppua kohden selkeästi lisää virtaa. D:n hyökkäyspeli yskähteli pahemman kerran, ja laukaukset olivat lähinnä satunnaisia suupaisuja kohti Väisästä. Muutamasta viime hetkien kohtuullisesta paikasta huolimatta vieraatkaan eivät voitto-osumaa saaneet tehtyä, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan ylitöiden muodossa.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, vaikka heinolalaiset pääsivät yrittämään loppuhetket ylivoimalla. Näin edessä oli hieman hupsusti nimetty voittomaalilaukauskilpailu. HeKin mainiosti läpi pelin taistelleen Jesse Rohtlan onnistuminen ei riittänyt, kun Virpiö ja Laukkanen varmistivat voiton kotijoukkueelle.

Taiston tauottua lehdistön eteen asteli kaksi vähintään kohtuullisen tyytyväistä valmentajaa.

- Tuntui välillä, että turhaankin tuli myllytyksiä omiin. Meillä on ollut pitkin kautta oman pään täytön kanssa ongelmia. Tänään vastustaja ei välttämättä saanut ylivoimahyökkäyksiä, mutta laiturimme valuivat liian syvälle. Naapuri osasi käyttää hyvin pakkeja, ja sieltä tuli liikaa maalintekopaikkoja toisesta aallosta. Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja taisteluun, vaikka emme saaneet kuin pisteen. Hyvä vieraspeli. Väisänen pelasi maalissa erittäin hyvän pelin, Eloranta analysoi omiensa otteita.

Ahvenjärvi oli luonnollisesti mielissään loppuratkaisusta, mutta löysi parannettavaakin.

- Vahvistukset liigasta ottivat roolia läpi pelin. Kavensimme kolmeen kenttään hieman ennen kolmannen erän puolta väliä, ja yritimme hakea rohkeasti kolmea pistettä. Taisteluilme oli hyvä, mutta seuraavaan peliin pitää pystyä parantamaan kiekollista ilmettä. Luodut paikat pitää pystyä viemään loppuun asti.

Joukkueet jatkavat pelejään tulevan viikon keskiviikkona. HeKin matka suuntautuu Kajaaniin Hokin vieraaksi. D Team puolestaan jatkaa kotiotteluitaan, kun vastaan asettuu LeKi.

» Lähetä palautetta toimitukselle