D Teamin ykkösketju täyttä rautaa KooKoota vastaan

MESTIS / Raportti
D Teamin hyvä vire sai jatkoa KooKoon kustannuksella. Kovimmalla kädellä viime aikoina hieman vaisusti vieraissa esiintynyttä kouvolalaisjoukkuetta kuritti Timo-Pekka Heikkinen, joka oli mukana isäntien jokaisessa osumassa.

Melkoisen loukkaantumissuman kanssa painiva KooKoo sai tuntea jyväskyläläisyleisön edessä jälleen mainioon vireeseen yltyneen D Teamin raivon. Vaikka vierailija hallitsikin näennäisesti kahta viimeistä erää, niin lähelläkään voittoa kymenlaaksolaiset eivät lopulta olleet. Tästä piti huolen kotijoukkueen ykkösketju, joka peittosi vierasjoukkueen nimekkään kärkitrion kirkkaasti.

- Valmistauduttiin huolella tähän peliin. Kenttäkoostumukset tehtiin vähän sen mukaan, mikä on KooKoon tilanne. Heillä on loistava ykköskenttä, ja meidän ykkösemme vastasi tänään huutoon. Pyrittiin peluuttamaan kenttä kenttää vastaan. Lahden kenttä pystyi pelaamaan täysipainoisen pelin ja ratkaisi maalien muodossa, D-valmentaja Jukka Ahvenjärvi iloitsi.

Vieraat nukkuivat alussa

Ottelun avauserä oli selkeästi D-merkkinen. Isäntien jalat liikkuivat vinhaa vauhtia, ja KooKoo-vahti Antti Härmä oli huomattavasti virkaveljeään Niko Kauliota työllistetympi. Tilanteita tuli toki molempiin päihin, mutta kiekollinen peli oli kotijoukkueen heiniä.

Avausmaalia juhlittiin ajassa 8.14. Ehkäpä koko Mestiksen nimekkäin pelaaja Jarno Kultanen istui jäähyllä, kun jyväskyläläismiehistö iski. Miika Lahden ketju sahasi näyttävää ylivoimaa, ja lopulta vitjan johtaja itse pääsi ohjaamaan maalin edustalta Lauri Taipaluksen laukauksen ohi Härmän.

Erän jälkipuoliskolla molemmat iskivät kertaalleen. Lastenlaulua mukaillen, tuuripossun nimipäivää vietettiin tänä vuonna ilmeisesti keskiviikkona, sillä kummankin osumat olivat enemmän ja vähemmän onnekkaita. Vierailijan tasoituksen teki Petri Pitkäjärvi, jonka maalin takaa luukulle heittämä kiekko pomppi Kaulion kautta maaliin. Vajaa minuutti myöhemmin kiekko oli puolestaan Härmän selän takana. KooKoon oman maalin edustan siivoaminen meni lähinnä oman pesän likaamiseksi, kun Marko Laurikainen laittoi purkukiekon yhdellä kosketuksella verkkoon.

D Team sai vielä erän lopulla mainion paikan lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta lähempänä osumaa oli vierailija. Terhakkaasti pelannut Aapo Lampinen karkasi läpiajoon harhauttamalla komeasti Taipaluksen, mutta Kaulio oli vahvasti eri mieltä maalintekoaikeista ja torjui eleettömästi.

- Ensimmäisessä erässä meillä olivat jalat vielä bussissa. Emme luistelleet riittävästi ja olimme joka kerta myöhässä, KooKoon päävalmentaja Vladimir Kolek harmitteli joukkueensa heikkoa alkua.

Toiseen erään vierailija sai uuden vaihteen päälle. Syöttöpeli alkoi toimia, ja paine kääntyi kohti D-päätyä. Härmä sai olla kohtuullisen rauhassa maalillaan, sillä hänelle kertyi ainoastaan kaksi torjuntaa koko erässä.

Pelin painopisteestä huolimatta KooKoolle ei maalinteko maistunut. Kotijoukkue sen sijaan onnistui jälleen ylivoimalla. Näppärästi viivalla liikkunut Taipalus haki itselleen vetopaikan ja ampui löysähkön laukauksen ohi pienoisessa maskissa olleen Härmän.

Kokonaisuutena KooKoon parasta osaamista esittänyt Matti Huillan johtama kakkosketju sai erän loppua kohden parhaan paineen kohti kotijoukkueen maalia. Heillekin viimeistely oli kuitenkin melkoista tervanjuontia. Paras paikka pelattiin komealla kuviolla laitahyökkääjä Samu Vilkmanille, mutta hänkin sai todeta Kaulion hyvän vireen.

Heikkistä ei pysäyttänyt mikään

Päätöserässä vierailijan jatkoi siitä mihin toisessa jäi. Kun jopa joukkueen ykkösketjua alkoi kiinnostaa pelaaminen huomattavasti päätuomarin toimintaa enemmän, sai Kaulio tehdä täyden päivätyön torjuessaan kiekkoja.

Koko ottelun kuva tuli kuitenkin esiin viimeisellä kolmanneksella. D Teamin ohjauspeli toimi mallikkaasti, ja vieraiden hyökkäykset hidastuivat keskialueella sekä painuivat kulmiin. Erityisesti maalineduspelaamisessa oli huikea ero. Siinä missä kotijoukkue taisteli ja väänsi täydellä teholla, olivat kouvolalaiset lähinnä katselemassa. Jyväskyläläisten ratkaisevan tuntuinen neljäs maali oli tästä malliesimerkki. Jouni Virpiö ampui kiekon laidasta maalille, jonka edustalta Heikkinen ohjasi komean osuman KooKoo-puolustuksen näennäisestä häirinnästä huolimatta.

- D Teamin maalivahti torjui taidolla ja tuurilla, meillä oli tuskaa maalinteossa. Vastaavasti oma maalineduspelaamisemme oli aika vaisua, Kolek myönsi.

Lohdutusmaalin vieraat saivat aikaan vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Päätöserässä 16 kertaa torjunut Kaulio joutui antautumaan, kun Markku Flinck pommitti kovan lämärin maskin takaa. Tämä ei kuitenkaan auttanut, sillä tehot 2+3 kerännyt Heikkinen karkasi viimeistelemään loppulukemat tyhjään maaliin ottelun viime hetkillä.

Ottelun jälkeen Kolek oli melko pettynyt omiensa vaisuksi jääneeseen suoritukseen.

- En voi sanoa, että pelaajat eivät halunneet pelata tai taistelleet, mutta se pitää alkaa heti ensimmäiseltä minuutilta. Toinen ja kolmas erä olivat parempia. Selviä maalipaikkoja oli, mutta valitettavasti ei tullut maaleja. Kokonaisuus ei kuitenkaan ollut meidän puoleltamme hyvä, Kolek huokaili.

Kotijoukkueen leirissä ilmeet olivat huomattavasti kirkkaampia. Koko joukkue sai kiitosta.

- Meillä kokonaisuus oli hyvä, hyvällä jalalla, paineella ja aggressiivisella taklauspelillä koko 60 minuuttia. Pystyimme pelaamaan neljällä kentällä. Vaikka nelonen kävi tekemässä muutamia lyhyitä pätkiä, niin ne olivat äärettömän tärkeitä. Ne antoivat ilmaa meidän ykköselle ja kakkoselle. Pitää vielä antaa papukaijamerkki maalivahdillemme, joka piti meitä muutamissa tiukoissa hetkissä pystyssä, Ahvenjärvi kiitteli.

D Team on seuraavan kerran tositoimissa tulevana perjantaina, jolloin joukkue matkaa Kiekko-Vantaan vieraaksi. KooKoo puolestaan saa hioa kuvioitaan lauantaihin asti. Tuolloin se kohtaa kotiluolassaan kärkikamppailussa Kajaanin Hokin.

» Lähetä palautetta toimitukselle