Kiekko-Vantaa jatkaa vahvaa menoaan

Kiekko-Vantaan kuudes peräkkäinen voitto näki päivänvalon D Teamin kustannuksella. Loistavaa kautta pelaavat lohipaidat käyttivät kotijoukkueen nukahdukset hyväkseen ja veivät ansaitut pisteet mukanaan Etelä-Suomeen.

Monella varmasti kävi mielessä maalivahti Jani Niemisen siirryttyä SM-liigaan ja HIFK:n paitaan, että Kiekko-Vantaan paras liito on ohi. Jyväskylässä käyty kamppailu osoitti luulot turhiksi, sillä torjuntavastuun saanut Joakim Wessman oli mies paikallaan ja pysäytti kotijoukkueen yritykset toisensa jälkeen.

Vauhdikas ja tasainen ottelu kääntyi vierailijalle lopulta henkilökohtaisten virheiden seurauksena. D Teamin puolustaja Petri Partasen kaksi hirvittävää mokaa kostautuivat takaiskuina, eikä kotijoukkue päässyt lopulta lähellekään mainiosti puolustanutta vierailijaa. Vantaalaisilla sen sijaan onnistujia riitti muuallakin kuin maalin suulla. Erityisesti Robert Nyholm ja Mikko Siren nousivat suureen rooliin muutoinkin kuin onnistumalla maalinteossa.

- Loistava joukkue vastassa. Hyvä liike ja paineenanto sekä vahva puolustaminen pelin sisältä. Ei riittänyt meidän suoritus tänään. Teimme kaksi ratkaisevaa virhettä. Näitä ei passaa tällaisessa sarjassa tehdä, D-valmentaja Jukka Ahvenjärvi harmitteli.

Vierailija oli odotetun vahva

Ottelun ensihetket olivat vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoilua. Vieraat ylittivät keskialueen nopeasti ja loivat hyviä sommitelmia D Teamin puolustusalueella. Kotijoukkueen merkkauspeli oli lievästi hukassa, mutta Jarno Laitinen oli D-miehistön onneksi jälleen valppaana maalin suulla.

Avausmaali oli Nyholmin käsialaa. Hyökkääjä veti tyylipuhtaasti ns. puikot Partaselle ja livahti maalin edustalle. Laitinenkaan ei tilanteessa voinut mitään, kun Nyholm livautti kiekon alakulmaan. Tilanteita oli tämän jälkeenkin molemmilla joukkueilla, mutta aivan viimeinen huolellisuus tekopaikoissa puuttui.

Toinen erä kiekkoiltiin hieman kaksijakoisesti. Avauspuolikasta hallitsi karvaustaan ja keskialueen pelaamistaan huomattavasti terästänyt kotijoukkue, kun taas jälkimmäistä kymmenminuuttista vei Kiekko-Vantaa.

- Toiseen erään pääsimme hyvin sisään ja saatiin keskialuetta tiiviimmäksi. Pystyimme kääntämään peliä ja saatiin painopistettä vastustajan päätyyn, Ahvenjärvi totesi.

D Teamin tasoitusosuma syntyi ajassa 26.21 Heikki Huovisen loistavan karvauksen tuloksena. Hyökkääjä jyräsi kovalla taklauksella Rony Ahosen nurin. Kiekko ponnahti b-pisteen kaarelle Jesse Vaittiselle, jonka lämäri upposi vantaalaismaalin yläpesään.

Kotijoukkue hukkasi etsikkoaikansa

Viimeinen kolmannes alkoi kotijoukkueen osalta lupaavasti. Teemu Varjamo rynni röyhkeästi maalille, ja Henri Manninen oli pakotettu rikkomaan. Ylivoima kuitenkin läsähti kasaan pahimmalla mahdollisella tavalla.

Partasen synkkä ilta pimeni entisestään, kun hän koomaili kiekon alimpana miehenä keskialueella Sirenille. Vantaalaishyökkääjä kiitti tarjoilusta, polkaisi läpiajoon ja päätti suorituksensa tyylikkääseen osumaan.

D Team haki tasoitusta ahkerasti, mutta tehottomuus vaivasi. Miika Lahden johtama kolmosketju sai parhaat mylläkät aikaan, mutta laituri Markus Poukkulan ylärimaan osunutta laukausta lähemmäksi maalia sekään ei päässyt. Vierasjoukkue pelasi loppuhetket erittäin kypsästi, ja varsinkin viimeisen reilun kolmen minuutin aikana kiekko pyöri lähinnä D Teamin puolustusalueen kulmissa vantaalaisten vahvan taistelun johdosta.

Loppulukemat niittasi tyhjään maalin Tomas Jasko. Osuma oli illan toinen alivoimamaali, sillä hetkeä aiemmin Tapparan SM-liigajoukkueesta lainassa oleva Matti Aho oli estänyt D-hyökkäystä hieman sääntöjen joustavuudesta poikkeavin ottein. Näin pisteet vierailijalle loppulukemin 1-3.

- Olen tosi tyytyväinen sarjapisteisiin. Meillä oli monta peikkoa ilmassa. Wessman pelasi kauden ensimmäisen pelinsä, ja sillä tavalla oli perhosia vatsassa. Henry Acres oli poissa ja niin edelleen. Päästimme yhden maalin tiukassa ottelussa. Vastustaja oli niin hyvä kuin olimme saaneet kuulla, Kiekko-Vantaan Harri Ahola puntaroi.

- Meiltä nousi päitä ylös. Siren teki voittomaalin ja Nyholm ensimmäisen. Kova suoritus, edelleenkään yhtään vieraspeliä ei ole mennyt pisteittä. Iso hatunnosto joukkueelle, Ahola kiitteli.

- Ihan ei päästy haastamaan kunnolla laukaisupaikoille. Vähän oli ongelmia pelin aikana, kun pari pelaajaa loukkaantui ja jouduttiin puuduttamaan. Viimeiseen erään tultaessa kaksi sentteriä oli vielä pukukopissa. Pientä hajaannusta oli sillä osastolla. Se on kuitenkin tekosyy. Olisi pitänyt kolmannessa erässä pystyä luomaan paine paremmin maalille. Pieni napsaus olisi tarvittu, että olisimme pystyneet rynnistämään vielä paremmin, Ahvenjärvi summasi pelin annin.

Joukkueiden seuraavat ottelut ovat edessä tulevan viikon keskiviikkona. D Team matkaa Lempäälään LeKin vieraaksi. Kiekko-Vantaan seuraava haaste on kova, sillä se kohtaa KooKoon vieraissa.