Jukurit niukkaan voittoon paikalliskamppailussa

Jukurit onnistui voittamaan JYP-lainoilla höystetyn SaPKon maalein 3-2 perjantaina Kalevankankaalla. Ottelun voittomaali syntyi rangaistuslaukauksella, tekijänä Ilkka Kallioinen.
Haastattelu

Kallioinen iski voittomaalin
[lue lisää]

Avauserä eteni pitkälti Jukureiden hallinnassa, mutta ainoasta maalista vastasivat vieraat. Ylivoimalla Valtteri Tenkanen pystyi yllättämään Jukureiden maalilla torjuneen Joni Myllykosken. Näyttävän poikittaissyötön antoi Sami Suomalainen. Ossi Louhivaaralle myös syöttöpiste.

Toisen erän alussa kotijoukkue tuli tasoihin. Eero Hyvärinen laukoi hirvittävän pelaajamuurin läpi kiekon maaliin Turo Asplundin syötöstä. Ottelun kannalta ikävin juttu oli, että maalin jälkeen päätuomari Tommi Laitisella lipesi linja käsistä. Kyseenalaisista jäähyistä pääsivät nauttimaan molemmat joukkueet. Pahin sekaannus aiheutui erän keskivaiheilla, kun kellään hallissa ei tuntunut enää olevan käsitystä, kuinka monella miehellä joukkueiden kuuluisi pelata. Tätä selviteltiinkin pitkään pelikatkoilla. Kaiken kaikkiaan SaPKo alkoi saamaan otetta pelistä hiukan enemmän ottelun edetessä.

Kolmannen erän alussa syntyi 2-1-osuma, kun Tuomo Kortelainen tökkäsi maalin edustalta kiekon häkkiin. Kyseessä oli ylivoimamaali. Ajassa 48.16 tuomittiin erittäin kyseenalainen rangaistuslaukaus Tuomo Jormakan läpiajon seurauksena. Monen katsojan mielestä Jormakka kaatui nimittäin vasta vihellyksen jälkeen. Ilkka Kallioinen käytti tilaisuuden ja ujutti kiekon Pekka Tuokkolan längistä maaliin. SaPKo onnistui vielä kaventamaan ottelun lopussa Ossi Louhivaaran toimesta, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta pisteet jäivät haaveeksi.

- Oltiin aktiivisempia tänään ja ansaittiin voitto, varmaan noista SaPKon lisävahvistuksista saatiin lisämotivaatiota, tarinoi ottelun jälkeen kotijoukkueen vastuuvalmentaja Kari Makkonen.

- Hyvin taisteltiin ja viis vastaan viis –pelissä oltiin hyvin mukana ja pidettiin Jukurit poissa maalintekosektorilta, mutta se ei tänään riittänyt... jäähyjä tuli aiheesta ja aiheetta, mutta ei se peliä ratkaissut, jutusteli puolestaan SaPKon Jori Kokkonen.