Jukureille voitto Pitkäsen kaavan mukaan

Tadeas Galansky vei maalivahtien taiston tällä kertaa.
Mikkelin Jukureiden ja Lempäälän Kisan välinen ottelu tarjosi viihdettä koko rahan edestä, vaikka maaleja ottelussa nähtiinkin vain kolme. Alakynnessä läpi ottelun ollut ja pitkälti Juha Järvenpään loistoillan avulla mukana rimpuillut lempääläläisryhmä joutui lopulta toteamaan kotijoukkueen paremmakseen voittomaalikisan jälkeen maalein 2-1.

Voittomaalikisaan asti venyneen kamppailun sankariksi nousi Jukureiden Riku Pitkänen, joka onnistui kaikilla kolmella tyylikkäällä yrityksellään yllättämään Juha Järvenpään varmistaen isännille kaksi sarjapistettä.

− Ei ole paljon harjoituksissa niitä harjoiteltu, mutta siltikin oli aika tyylipuhtaita suorituksia, kehui jukurikapteeni Ilkka Vaarasuo Pitkäsen suoritusta ottelun päätyttyä.

Jukureilla oli useita loistopaikkoja ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, mutta peräti 48 kertaa lempääläläismaalilla kiekon tielle venynyt Järvenpää teki yritykset tyhjiksi kerta toisensa jälkeen. Voittomaalikisassa hän kuitenkin joutui taipumaan.

− Pettymys olisi ollut iso, jos tästä ei kahta pistettä olisi tullut. Vastustajan maalivahti torjui ottelussa jonkun 50 kertaa ja ykkösalueen maalipaikkoja meillä oli iso kasa, mutta emme niistä onnistuneet, totesi jukurikäskijä Antti Pennanen.

− Tappiosta huolimatta täytyy olla tyytyväinen peliin, kun katsoo koko meidän hommaa. Pelasimme kuitenkin nousujohteisen pelin, pohdiskeli LeKi-valmentaja Juha Juujärvi.

Jukurit määräsi suunnan ja tahdin

Jukurit ei jättänyt avauserässä mitään saumoja lempääläläisvierailleen, vaan piti pelin hallinnan itsellään läpi erän. Erityisesti ykköshyökkäystrio Niko Laakkonen-Anthony Guttig-Riku Pitkänen aiheutti vierasjoukkueen puolustukselle harmaita hiuksia ahneella karvaamisella ja terävällä luistelullaan.

Erän paras paikka avautui kuitenkin kakkosketjun Iivo Hokkaselle, joka pääsi kokeilemaan b-pisteen kaarelta suoraan syötöstä laukausta, mutta 15 kertaa erässä torjunut Järvenpää otti tilanteesta varman torjunnan.

Toisen erän alkuun Jussi Pesoselle avautui paikka iskeä vierailijat johtoon läpiajosta, mutta heppoinen ratkaisu päätyi suoraan Tadeas Galanskyn syliin. Erän alkupuoliskolla molemmat pääsivät myös kokeilemaan ylivoimalla ja LeKi saikin niiden ansiosta aavistuksen paremmin pelinjuonesta kiinni, mutta tulosta ylivoimat eivät tuoneet.

Jukurit iski lopulta erän puolen välin jälkeen ottelun avausmaalin ylivoimalla, mistä vastasi mikkeliläisten tehotrion Laakkonen, Pitkäsen ja Guttigin alustaessa osuman. Maalin jälkeisessä vaihdossa isännille oli kuitenkin käydä kylmät, kun lempääläläishyökkääjä irtosi läpiajoon, mutta Galansky oli jälleen mies paikallaan torjuen tilanteen kylmänviileästi.

Guttig ja Laakkonen olivat vielä erän viime hetkilläkin pahanteossa, mutta tällä kertaa Laakkosen laukaus päätyi tolppaan, joten päätöserään lähdettiin 1-0-tilanteessa.

LeKi taisteli loppuun asti

Kolmannen erän alkuun LeKi pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta tälläkin kertaa tuloksetta. Jukurit sai omalla ylivoimallaan hyvän mylläkän Järvenpään vartioimalle maalille ja tilanteen jälkeen maalinedustalla käytiinkin pientä poikapainia.

Vierailijat pelasivat päätöserässä muutenkin ottelun parhaan eränsä ja saivat ajoittain paineistettua jukuripuolustusta. Paineistus palkittiin kymmenisen minuuttia ennen loppusummeria, kun Jukureiden puolustuspään virheen seurauksena kiekko päätyi Jonatan Tanusin lapaan, joka laukoi tasoitusosuman ohi Galanskyn.

Ottelun viime hetket Jukurit painoi peliä vierailijan päätyyn ja tilanteita sateli Järvenpään maalille. Edes maalin eteen vapaaksi unohdetun Guttigin nosto ottelun viime sekunneilla ei lempääläisvahtia häkellyttänyt, vaan hän torjui joukkueensa jatkoerään ja voittomaalikisaan saakka.

Jatkoerässä peli aaltoili molempiin päihin, mutta kumpikaan ei onnistunut käyttämään paikkoja hyväkseen. Lopulta Pitkäsen onnistumiset voittomaalikisassa ratkaisivat pisteiden kohtalon.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina. Jukurit saa vieraakseen JYP-Akatemian ja LeKi isännöi Kajaanin Hokkia.