Jukureille pronssimitalit

MESTIS / Raportti
Jukurit kaatoi KooKoon siistissä ja nopeassa pelissä maalein 4-2 (1-0, 2-1, 1-1). Jukureille ansaitusti Mestis-historian ensimmäiset pronssimitalit.

KooKoo sortui ottelun alussa jäähyihin, sillä joukkue istui kolme kakkosta ensimmäisen kuuden minuutin aikana. Kolmas jäähy kostautui ja Jesse Lustbergin istuessa aitiossa Jukurit iski. Timo Kuuluvainen laukoi Kalle Mäkisen esityöstä Jukurit johtoon.

Maalin jälkeen KooKoo hallitsi avauserää, mutta hyvistä maalipaikoista huolimatta viimeistely ei onnistunut.

- Pelasimme hyvää jääkiekkoa, mutta maalit ratkaisevat ja Jukurit ansaitsi voittonsa, arvioi KooKoon valmentaja Vladimir Kolek.

Kolek ei halunnut vielä suuremmin arvioida päättynyttä kautta.

- Organisaatio meni eteenpäin, mutta meillä oli myös paljon huonoa tuuria loukkaantumisten muodossa, Kolek arvioi.

Jukurit ratkaisee

lisää

Kapteeni Kuuluvainen nautti pronssista
[lue lisää]



Kuvitettu kertomus pronssiottelusta
[katso kuvat]



Juhlatunnelmia Mikkelistä
[katso kuvat]



Veskariparaati
[katso kuvat]

Sekavan avauserän jälkeen Jukurit pääsi pelin mukaan. Pirteällä pelipäällä ollut Mäkinen pelasi Jussi-Mikko Makkoselle avopaikan, mutta hyvän kevätvireen löytänyt Makkonen ei onnistunut viimeistelyssä.

2-0 lukemat iski taululle Jesse Uronen. Antti Härmä torjui Janne Jaakkolan laukauksen eteensä ja Uronen iski reboundin sisään.

Voittomaaliksi jääneen kolmannen maalin Jukurit iski kahden miehen ylivoimalla. Kiekko liikkui näyttävästi ja maestro Petri Lehtosen näyttävästä tarjoilusta Lauri Kinoksen rannelaukaus sujahti maaliin kuin lintu pesään.

- Viidellä kolmea vastaan saatiin iskettyä ratkaiseva maali. Ensimmäisesä erässä maalivahti Joni Myllykoski piti meitä pystyssä, arvoi Jukureiden valmentaja Kari Makkonen pronssimitali kaulassaan.

Viimeinen erä alta pois ja kesälomalle

Miikka Lindholm avasi vierasjoukkueen maalitilin toisen erän lopussa. Pienikokoisen hyökkääjän laukaus yllätti maskissa olleen Myllykosken.

Päätöserä ei tarjonnut suuria elämyksiä katsojille. KooKoon tuli kuitenkin vielä peliin mukaan Petri Pyhäjärven ylivoimamaalilla. Oranssipaitojen kiri katkesi kuitenkin Aapo Lampisen turhaan jäähyyn. Lopussa KooKoo otti vielä Härmän pois maalilta ja kapteeni Kuuluvainen iski tyhjiin loppulukemat 4-2.

Pronssi maistui kuitenkin

Hokki pudotti Jukurit tiistaina finaalista ja joukkue joutui tyytymään toisen kerran Mestis-historiassa pronssipeliin. Historian seitsemäs mitali maistui joukkueelle. Tuomo Jormakka ja Antti Laakso ovat pelaajia, jotka ovat olleet voittamassa kaikkia mitaleita. Lisäksi Laakso oli nostamassa Jukureita Mestikseen.

- Pettymyksen jälkeen kumpikin joukkue halusi pronssia. Jukureiden kokeneilla pelaajilla Laaksolla ja Lehtosella löytyy kultaa ja hopeaa, mutta pronssi puuttui, joten taisi se kuitenkin kiinnostaa, Makkonen arvoi.

Makkonen ihmetteli myös Lehtoseen kohdistunutta voimakasta kritiikkiä.

- Miehen polvi leikattiin kesällä, mutta se ei tullut täysin kuntoon. Lehtonen kuitenkin pelasi sitkeästi, eikä selitellyt ja valittanut missään vaiheessa, valmentaja kiittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle