Uusi ryöstöretki ei onnistunut

MESTIS / Raportti
Kotiyleisö sai aihetta juhlaan.
Kuva © M.Oksanen
Reilu viikko sitten JYP-Akatemia onnistui ryöstämään pisteet Mikkelistä. Toista kertaa ryöstöretki ei kuitenkaan onnistunut, vaan Jukurit mursi alkukauden kotiotteluiden kirouksensa ja saalisti voiton lukemin 3−2 (1−0, 0−1, 2−1).

Mestiksen otteluohjelma tarjoili jälleen hienouksiaan, kun Jukurit ja JYP-Akatemia kohtasivat Mikkelissä toistamiseen kymmenen päivän sisällä. Jukurit onnistui ottamaan revanssin ensimmäisestä osasta, vaikka vielä lopussa mikkeliläisyleisölle tuttu kaava vierasjoukkueen kiristä meinasi toistua.

− Vähän jännäksi tehtiin homma lopussa, huono jäähykin siihen. Onneksi kestettiin loppuun saakka, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen kertoi.

− Lähelle päästiin, mutta ei riittävän lähelle. Kolmea pistettä täältä haettiin, mutta ei siinä onnistuttu, vierasjoukkueen käskyttäjä Jukka Ahvenjärvi pohdiskeli.

Ontuvaa viimeistelyä

Jukurit lähti otteluun vauhdikkaasti. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kiekko ei montaa kertaa kotijoukkueen puolustusalueella käynyt. JYP-Akatemia kuitenkin puolusti vahvasti, ja vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

− Puolustettiin kärsivällisesti eka erä. Olihan se tiedossa, että Jukurit lähtee kovaa, Ahvenjärvi pohdiskeli.

Pian painostus kuitenkin tuotti tulosta, kun hyvän ottelun pelannut Juha-Petteri Purolinna avasi maalihanat. Puolustaja sai kehut myös päävalmentaja Pennaselta.

− "Jupe" pelasi tänään hyvin, ihan ansaitun maalin sai.

Toisessa erässä myös vierasjoukkue sai otetta pelistä, vaikka Jukurit edelleen oli hallitseva osapuoli. Kotijoukkueen viimeistely oli edelleen heikkoa, ja Dennis Saikkosella oli helppo työ napsia kiekkoja kiinni.

− Nihkeää oli yksilötason suorittaminen. Ei oltu ihan sitä mitä toivottiin, Pennanen harmitteli.

Pian JYP-Akatemia rankaisi isäntien virheistä. Joose Anttonen pääsi melko vapaasti tykittämään hyvältä paikalta taululle tasalukemat. Tasalukemissa mentiin myös toiselle erätauolle.

Tauko tuli kotijoukkueelle hyvään paikaan, ja viimeisessä erässä nähtiin sisuuntunut Jukurit. Heti alussa Santeri Lukka vei joukkueen johtoon, ja pari minuuttia myöhemmin Timo Hiltunen kasvatti johdon jo kahteen maaliin. Kaikki näytti mikkeliläisittäin hyvältä.

Taasko jatkoille?

Mutta kun kyseessä on Jukurit ja kotiottelu, ei mikään ole varmaa ennen loppusummeria. Kuusi minuuttia ennne loppua pikkuhurrikaanit pääsivät kahden miehen ylivoimalle, ja Samu Markkula nosti vieraat jälleen mukaan peliin.

− Maltti säilyi, pysyttiin omissa jutuissa koko ajan, Ahvenjärvi kertoi.

Kotiyleisö sai lopussa jälleen kokea ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Viimeisellä minuutilla isäntien Roope Hämäläinen joutui jäähypenkille, ja ilman maalivahtia pelanneelle JYP-Akatemialle tarjoutui mahdollisuus kuudella neljää vastaan. Se kuitenkin kuihtui omaan jäähyyn, ja uusi ryöstöretki ei onnistunut. Näin Jukurit nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen kotivoittonsa.

− Jos näitä kahta kohtaamista lyhyen ajan sisällä katselee, niin pisteiden jakautuminen 3−3 on ihan oikeutettu, Pennanen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle