JYP-Akatemia kävi ryöstöretkellä Mikkelissä

Sami Rajaniemi oli oivassa vireessä.
Keskiviikko oli Kalevankankaalla tasainen, kun Jukurien vieraaksi saapui JYP-Akatemia. Jäähyjen sävyttämä ottelu näytti jo venyvän jatkoajalle, kunnes vieraat iskivät voittomaalin vain minuutti ennen loppua. Pisteet matkasivat Jyväskylään lukemin 1-2 (1-1, 0-0. 0-1).

Vaikka Jukurit oli otteluun lähdettäessä huomattava ennakkosuosikki, JYP-Akatemia ei lähtenyt nöyristelemään. Sen työmoraali oli hyvä, ja maalivahti Sami Rajaniemi toimi viimeisenä lukkona pelaten hienon ottelun.

− Pelaajat tekivät sen työn mitä tälläiseen peliin vaadittiin. Jalkatyö, keskustan hallinta ja kaikki jutut näkyi siinä hyvin. Työmoraalista voi olla ylpeä, jyväskyläläisten päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kehui.

Isäntäjoukkueen pelaamista sotkivat useat jäähyt, eikä peli muutenkaan ollut täysin raiteillaan. Päävalmentaja Antti Pennanen oli aiheestakin hieman pettynyt.

− Tiedettiin että saadaan tehdä iso päivätyö tänäänkin. Ei pystytty siihen mihin pyrittiin, ja kaikenlaiset jäähytkin sotki peliä paljon.

Ottelu oli alusta saakka tasaista vääntöä. Maalihanojen aukeamista saatiin odotella pitkään, kunnes alkoi tapahtua. Ensin Oula Palve napautti kiekon komeasti yläkulmaan ja vei Jukurit johtoon ylivoimalla. JYP-Akatemia tuli kuitenkin pian tasoihin Juuso Pullin maalilla, kun erää oli pelaamatta yhdeksän sekunttia.

Tuttu kaava näyttää toistuvan

Toiseen erään lähdettiin siis tasatilanteesta. Erä oli hyvin rikkonainen, kun varsinkin Jukurit kulutti jäähypenkkiä tiheään tahtiin. Viimeistely oli kuitenkin heikkoa, ja myös molemmat veräjänvartiat jatkoivat hyviä otteitaan.

Viimeisessä erässä samanlainen meno jatkui. Ylivoimaakin oli taas tarjolla, mutta maalinteko ei maistunut. Alkoi näyttää siltä, että jälleen nähtäisiin viime kaudella mikkeliläisyleisölle tutuksi tullut jatkoaika.

Jyväskyläläiset kuitenkin olivat eri mieltä. Peliaikaa oli jäljellä hieman yli minuutti ja Jukurien jäähy oli juuri päättynyt, kun Joose Antonen sivalsi vieraat johtoon ja lähelle yllätystä.

− Olimme juuri tulleet täysilukuiseksi, eikä ihan oltu hereillä. Harmillinen moka, Pennanen pohdiskeli.

Jukurit yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta turhaan. Näin JYP-Akatemia siis haki hieman yllättäen vierasvoiton Mikkelistä.

− Hyvä peli tänään. Kuitenkin yksittäinen ottelu, tästä homma jatkuu kohti perjantaita, Ahvenjärvi päätti.