Hermes iski päänsä Jukureiden muuriin

Kaksi helppoa maalia heti avauserässä riitti Jukureille. Mikkeliläiset hallitsivat kenttätapahtumia eikä loukkaantumisista kärsivä Hermes päässyt oikeastaan missään vaiheessa peliin mukaan. Loppunumerot 0-2 (0-2, 0-0, 0-0) kuvastavat pelitapahtumia varsin hyvin.

- Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Peliä sai seurata levollisin mielin. Hermeksen paikat olivat mielestäni vähissä. Saatiin tukehduttua heidän hyökkäyksiä heti lähtövaiheessa, Jukureiden valmentaja Risto Dufva analysoi.

Dufva oli oikeassa. Hermes pääsi todella harvoin kunnon maalintekotilanteisiin, ja kun joskus pääsi, Jukurivahti Jaakko Suomalainen torjui sarjan ykkösmaalivahdin statukselle sopivasti.

Jukureilla oli sen sijaan paikkoja useampaan maaliin. Hermes menetti tasaisin väliajoin kiekon keskialueella, ja antoi Jukureille mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin. Mikkeliläisten aikeet esti kuitenkin kerta toisensa jälkeen jälleen eleettömän varmasti torjunut Hermesvahti Eero Kilpeläinen.

- Meillä oli lukuisia erinomaisia maalipaikkoja. Kilpeläinen esti sen, ettei isompia lukemia syntynyt, Dufva totesi.

Kaksi maalia riitti

Jukurit tyydytti maalinälkänsä heti avauserässä. Täysosumat eivät tulleet komeiden kuvioiden seurauksena, vaan Hermeksen kannalta harmillisesti oman pään virheiden jälkeen.

0-1-maalissa iso miinus kirjattiin Ismo Sirenin kontolle. Suurimmat meriittinsä hyökkäyspäässä kerännyt puolustaja päästi aivan liian helposti Olli Sipiläisen karkaamaan maalintekoon suhteellisen harmittoman näköisessä tilanteessa. Sipiläinen kiitti iskemällä kiekon Eero Kilpeläisen kilpikäden puoleiseen nurkkaan.

Edellisessä tilanteessa Hermeksen Jani Kylmämaalla oli hyvä paikka, mutta ajautui rystylle ja Jaakko Suomalainen torjui. Seuranneen hyökkäysalueen aloituksen jälkeen soi sitten omissa.

Toinen maali oli jos mahdollista vielä turhempi. Erää oli pelaamatta enää vajaa minuutti kun Hermeksen viisikko menetti koordinaattinsa omalla alueella. Ari Kovanen pääsi sekavan tilanteen jälkeen iskemään paluukiekosta taululle 0-2-lukemat Hermeksen pakkien puolustaessa näennäisesti.

- Oli kyllä surullinen ensimmäinen erä. Laukaisukartan mukaan a-luokan tekopaikat oli meille 7-2, mutta peli kuitenkin 0-2. Jukurit on siinä tilanteessa sarjan paras joukkue, Hermeksen valmentaja Pasi Arvonen sanoi.

Hermeksen nelosketju oli kentällä molempien takaiskujen aikana. Kahdessa viimeisessä erässä kolmikko Hietaharju-Vanninen-Uusitalo ei enää jäällä näkynyt.

Pesoselle noutaja

Vaikka Hermes ei pystynytkään Jukureita kunnolla haastamaan, joukkueen esitystä ei voi moittia. Parin viikon takainen 2-10-verilöyly oli unohdettu eikä selkäranka katkennut missään vaiheessa. Jukurit oli vain yksinkertaisesti parempi jääkiekkojoukkue.

Maalintekoa Hermesläisistä yritti kiihkeimmin Olli-Pekka Kopiloffin johtama kolmosketju, ja varsinkin sen laitahyökkääjä Jani Kylmämaa.

Näkyvässä roolissa oli myös toinen laituri Matti Pesonen. Hyvän alkukauden pelannut mies menetti kerran kiekon järkyttävän kuskaamisen jälkeen keskialueella (Jukurit pääsi 3-0-hyökkäykseen), ja joutui kahdesti kovan taklauksen uhriksi.

Jälkimmäisestä Mikko Mäenpää palkittiin 2+10-minuutin jäähyllä. Ylivoimahyökkäys päättyi puolestaan Lasse Kanerva tolppalaukaukseen. Jukuri-ikoni osui vielä toistamiseen samassa vaihdossa samaan tolppaan läpiajon jälkeen.

Toisessa erässä Hermekselle tarjottiin vielä tilaisuus päästä peliin mukaan Jukureiden jäähyillessä. Joukkueen parhaan pistemiehen Jukka-Pekka Koistisen, ja varsinkin Jani Uskin puuttuminen, näkyi kuitenkin mielikuvituksen puutteena varsinkin kun ykkösketjua johtaneella Jari-Pekka Pajulalla ei ollut paras päivä.

Tehottomia tissiposkia

Kolmannessa erässä Hermes näytti jo alistuneelta. Maalipaikoille ei päästy millään, ja Suomalainen sai seisoa työttömänä maalinsa suulla aina viimeisille minuuteille asti. Lopussa Hermes sai muutaman oivan kavennuspaikan Olli Sipiläisen jäähyn aikana, mutta Suomalainen oli mies paikallaan.

- Peli ratkesi molempien maalien edustalla. Meidän pelaaminen niissä tilanteissa oli tissiposkien touhua. Ei haluttu irtokiekkoja, Pasi Arvonen manasi.

Ottelu oli kahden loukkaantumisista kärsivän joukkueen taisto. Jukureilla oli peräti seitsemän miestä pois pelistä, ja Hermekselle kolme. Sen lisäksi kotijoukkueen pelaajista Jouni Kulonen ja Mikko Vanninen eivät parhaassa mahdollisessa iskussa olleet.

- Kokoonpano kasaaminen oli tänään haaste kun tarkastelee kuinka monta miestä meiltä puuttui. Olen tyytyväinen siihen, että pystyttiin kuitenkin pelaamaan tiiviisti ja alivoimapelaaminenkin oli kohdallaan, Risto Dufva kertoi.

Hermeksessä debytoi hyökkääjä Tommi Jäminki ilman suurempia mainetekoja. Lähtökohta ei tosin ollut mitenkään helppo: ilman yhteisiä harjoituksia paikka ykkösketjussa ja vastassa puolustuspelaamisen mestari, joka on luultavasti muutaman kuukauden kuluttua ihan oikeakin mestari.