Hermes huoli voiton

MESTIS / Raportti
Kokkolan Hermes nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta toisen erän kirinsä ansiosta ja lopulta kuittasi kaksi pistettä lahjamaalin turvin. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa FPS:n Mikko Sokka ruoti joukkueensa esityksiä kovasanaisesti, kun taas vierasjoukkueen Pasi Arvonen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.

FPS sai otteluun hyvän alun ja oli jatkuvasti pari potkua vieraita edellä. Avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa, kun Aapo Aron tie vei rangaistujen aitioon ja Palloseura pyöritti ylivoimaansa tehokkaasti. Jussi Kulmala pääsi laukomaan maalin edestä, ja Tuomas Suominen siivosi Eero Kilpeläisen torjuman reboundin maalin perille.

Palloseura jatkoi vahvaa otettaan ja kuittasi seuraavasta ylivoimastaan viisi minuuttia ennen erän päätöstä. Nyt asialla oli Aleksi Sillanpää, joka löysi kiekon maalinedusruuhkasta ja sai vapaasti laittaa kiekon sisään. Avauserässä Hermeksen tekopaikat olivat kortilla, joten Janne Kurikka maalillaan pääsi varsin helpolla.

Toiseen erään Hermes tuli vahvemmin, mutta pyrki tarjoamaan voittoa ottamalla typeriä jäähyjä. FPS pääsikin lähelle, mutta ei kuitenkaan Jussi Pernaan tolppaa pidemmälle. Ottelun puolivälin jälkeen nähtiin pelin käännekohta, kun Olli-Pekka Kopiloffin erinomaisesta pystysyötöstä Jani Kylmämaa karkasi yksin läpi ja kykeni liruttamaan kiekon Kurikan alta verkon perille.

- Kyllä meidän peliin jäi toivomisen varaa ensimmäisen erän jälkeenkin. Me toki hallittiin sitä, mutta tiesin että Hermes tulee toiseen erään kovaa ja jäätiin jalkoihin. Syö miestä niin helvetisti, kun tulee tuollainen moka ylivoimalla, FPS-valmentaja Mikko Sokka ruoti kavennusmaalia.

Hermes sai otteen pelistä ja vielä erän loppuun joukkue sai kavennusmaalin, kun Jukka-Pekka Koistinen tarjoili maalin eteen Mikko Vihtolalle, eikä tämä erehtynyt.

Hermes ratkaisi ottelun heti kolmannen erän alkuun, kun Jari-Pekka Pajulan yllättävä veto pienestä nurkasta yllätti helponlaisesti FPS-vahti Kurikan. Maalin jälkeen FPS pyrki painamaan peliä Hermeksen alueelle, mutta vieraiden pakka pysyi tiiviinä ja tekopaikat kotijoukkueella olivat kortilla.

FPS kykeni kuitenkin rakentelemaan puolittaisia tekopaikkoja puoli tusinaa, mutta Hermes-maalilla pätevästi torjunut Eero Kilpeläinen ei ollut yllätettävissä. Kotijoukkue yritti vielä ottelun lopussa tasoitusta ottamalla Kurikan pois maaliltaan, mutta Janne Jokilan huolimaton suupaisu johti Joni Lindlöfin läpiajoon, ja loppulukemiksi jääneeseen 2-4-maaliin.

Sokka tarjosi urakalla tukkapöllyä

FPS-luotsi Mikko Sokka ei omiaan säästellyt, ja varsinkin Lasse Lintulan johtama kenttä sai satikutia. Tänäänkin ylivoimalla omiin meni yksi, eikä Sokka maininnut juuri ensimmäistäkään positiivista sanaa omistaan.

- Alkukaudella olin ylpeä tästä ryhmästä. Kun oltiin muutama maali tappiolla, niin tultiin takaa kun kaikki pelasi kurinalaisesti. Ei löydy enää sitä nöyryyttä ja tehdä niitä asioita, mitä kunkin kuuluu. Ei voiteta yhtään irtokiekkoja, eikä kananmunat kainaloissa voita yhtään peliä tuolla kaukalossa!

- Nyt on kutuaika ohitse, neljännes sarjasta on pelattu ja nyt on tullut alkuinnostuksen jälkeen arki vastaan. On oltava valmis tekemään töitä. Ei tänne voi puolivaloilla tulla. Ennen peliä oli sellainen show jo kopissa, että vähän pahaa pelkäsin jo silloin.

- Tämä on kuriton joukkue ja nöyryys puuttuu ryhmästä. Jos jumalauta pelistä toiseen Lintulan kenttä ottaa omiin ylivoimamaaleja, niin kyllähän tässää mättää ja syvältä. Luulen että me on saatu liian nopeasti liian paljon, ja tietynvärinen neste on noussut korvien väliin. Turha selitellä yhtään mitään, FPS-valmentaja Mikko Sokka jyrisi omilleen.

Tappion lisäksi Sokkaa sapetti Anssi Rantasen pelikielto, joka tuli ilmi vasta iltapäivästä. Tulilinjalle joutui liiton kurinpitäjä Pirkka Antila.

- Hämmentäminen alkoi jo aamupäivästä, kun liitosta tuli tieto että Anssi Rantasen tapausta käsitellään. Olen nyt 32 vuotta ollut touhussa mukana, ja joka kerta kun kuulen Antilan selityksen näistä helvetin rangaistuksista, niin kyllä vähän pitää ihmetellä ammattitaitoa siellä puolella pöytää. Mä en ymmärrä sellaista, että annetaan pelirangaistus tappelusta molemmille ja Jukureiden pelaajille aloittamisesta vielä jäähy, niin meidän mies saa rangaistuksen! Hän keksii mitä keksii. Mutta ei tämä peli tietenkään siihen kaatunut, Ruohomaan Jamo pelasi ihan hyvän pelin.

Vieraiden Pasi Arvonen oli tyytyväinen omiensa otteisiin, vaikkei peli aivan Arvosen suunnitelmien mukaan alusta lähtien kulkenutkaan.

- Erittäin tyytyväinen olen kahteen pisteeseen. Ei ole ollut vieraspelit oikein meidän juttuja, ei viime- eikä tällä kaudella. Meidän pelaajia yhtään väheksymättä, meiltä kuitenkin puuttuu ykköskenttä kokonaan. Se nostaa tämän voiton arvoa entisestään.

- Pystyttiin kuitenkin voittamaan, vaikka oltiin aika hätää kärsimässä. Kahteen alivoimaan heti kaksi kertaa omiin, ei ole ollut meidän vahvuuksia tällä kaudella. Vaihto kerrallaan sovittiin kuitenkin tauolla tulevamme, ja suht koht hyvin pystyttiin keskialue koossa pitämäänkin. Ilman Eeron loistavia torjuntoja olisi voinut olla rumatkin lukemat. Tiedettiin Palloseuran hyvä alkukausi ja heidän energisyys ja liikkuvuus, joten pakko oli lähteä puolustamaan eikä pelaamaan meidän omaa peliä.

Molemmilla joukkueilla on edessään viikon tauko. Ensi torstaina FPS kohtaa kotonaan KooKoon ja Hermes niinikään kotonaan Jukurit. Niin FPS:lla kuin Hermekselläkin on rutkasti parannettavaa, mikäli joukkueet mielivät viikon päästä kahteen pisteeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle