SaPKo hakee Kupittaalta voitoilleen jatkoa

MESTIS / Ennakko
Miiko Hintz tuuletti K-Vantaata vastaan kahdesti maalin muodossa.
Kuva © Antti Varonen
Kurssinsa alun yskähtelyn jälkeen korjannut TUTO Hockey kohtaa kotikentällään orastavassa voittoputkessa seilaavan SaPKon. Oman lusikkansa soppaan tuo entisen seuransa kohtaava Anssi Virkki, joka kantaa jälleen kapteenin merkkiä rinnassaan.

TUTO kohtasi Keski-Suomen kierroksellaan JYP-Akatemian ja KeuPa HT:n. Joukkueen peli asettui samalla uomiinsa ja tuliaisina olikin täydet pisteet molemmista otteluista. Päävalmentaja Ismo Lehkonen kommentoi tiistain lehdistötilaisuudessa kiertueen pelillistä antia muun muassa parantuneen alivoimapelaamisen myötä.

− Keski-Suomen reissulla muutimme sitä osa-aluetta aika pitkälti. Näillä osa-alueilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä nykyiseen suuntaan.

Ennakkoon ottelun seuratuin pelaaja, Anssi Virkki, on viime vuosilta tuttu näky SaPKo-paidassa. Mies vaihtoi täksi kaudeksi Aurajoen maisemiin ja ottaa vanhojen pelikavereidensa kanssa yhteen. 

− Hyvillä mielin lähden tietysti otteluun. Peli on peliä, eikä siinä paljon entisiä pelikavereita tai -paitoja muistella. Sydämessä sykkii TUTO-sydän, vaikka SaPKoa vastaan pelataankin.

Valmennusjohto Lehkosen johdolla on alkukaudella ahkerasti sekoittanut joukkueen ketjukoostumuksia. SaPKoa vastaan TUTO lähtee Lehkosen mukaan samalla kaavalla.

Vierasjoukkue jatkaa kilpensä kiillottamista

SaPKo voitti viime viikonloppuna kertaalleen sekä LeKin että K-Vantaan. Pässipaitojen alkukauden teemana on pitkälti ollut piilevän potentiaalin ulosmittaaminen ja tasapainon löytäminen. Kaksi peräkkäistä kotivoittoa toi helpotusta, mutta nyt vastassa on kovemman luokan mittari Mestiksen ylemmästä keskikastista.

Alustavaa kahden ottelun mittaista sopimustaan vielä kahdeksi seuraavaksi otteluksi jatkanut Mikko Nuutinen tuo joukkueeseen roppakaudella lisää vaarallisuutta. Kultakypärää kantava Miika Roine ja Joonas Toivanen ovat silminnähden piristyneet Nuutisen mukaantulosta.

Myös koko joukkueen murheenkryyninä toiminut maalinteko-ongelma on pikkuhiljaa siirtymässä unholaan. Toki joukkueen peli lähtee edelleen puolustuksen kautta kuten pitääkin. 

SaPKon kokoonpano ei ole kärsinyt loukkaantumisista. Maalilla vastuun saanee viikonloppuna luukkua avannut Petteri Similä

Seuraa Heitä

Tuukka Pulliainen #8 |

Keskushyökkääjä

Mestiksen pistepörssiä tehoilla 3+13 johtava Pulliainen on kotijoukkueen kantavia voimia. Jatkuuko pistetehtailu myös tiistai-illassa?

Niklas Huovila #9 |

Laitahyökkääjä

Viikonloppuna profiiliaan nostanut Huovila on työteliäs pelaajatyyppi sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Hänellä on taipumus ratkaista otteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle