Paremman puutteessa

MESTIS / Ennakko
Sunnuntaina Kupittaalle saapuva yleisö odotti näkevänsä selkäsaunan, mutta taitaa joutua tyytymään toisenlaiseen selkäsaunaan.

- Todella mielenkiintoinen peli tulossa. Edellinen peli - kun pelattiin vielä Turkuhallissa - aiheutti tunnekuohua. Mielenkiintoista nähdä miten nuo meidän kaverit lataavat itsensä tuohon peliin, sillä se on meille tosi iso peli, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kertoi.

Wanted: Kostiainen

TuTo janoaa kostoa, mutta missä on kohde?
[lue lisää]



Mestis on tylsä sarja
[lue lisää]

Ottelun oletettavaa kuumuutta häiritsee se fakta, että SaPKo:n kapteeni ja TuTon vihojen kohden Anssi Kostiainen ei pelaa tässä ottelussa. Vaikka TuTolla on paljon hampaankolossa juuri Kostiaista kohtaan, niin se ei hyödytä sillä ”lihanpala” on kotona toipumassa aivotärähdyksestä.

Myös TuTon riesana on ollut loukkaantumiset, mutta pahin aalto on nyt hellittämässä.

- Kentällinen ykkös- tai kakkostason pelaajia meille tulee takaisin nopeaan tahtiin tuolta sairastuvalta. Saunamäki varmaan pelaa jo sunnuntaina. Siellä on lisäksi Kesselit, Varat ja Lehtisalot ja kumppanit kuntoutumassa kovaa vauhtia, Lehkonen hehkutti.

Juho Lehtisalon saanee peliluvan viikonlopun aikana, mutta TuTo aikoo säästää häntä tulevalle viikolle. Poissa ovat hänen lisäkseen siis puolustajat Fredrik Vara ja Matti Kesseli

Saunamäkeä tuurannut veteraanihyökkääjä Jari Kesti tuntui sopivan myös hyvin Forsellin rinnalle. Nähtäväksi jää palauttaako Lehkonen Saunamäen tutulle paikalle Forsellin viereen. Tosiasia kuitenkin on, että vaikka Kesti olikin hyökkäävässä roolissa hyvä tuuraja, niin hän katsomaton kortti kiekottomassa pelissä.

SaPKo sarjan vieraskorein

SaPKo on koko sarjan surkein kotijoukkue. Sillä ei ole tilillään yhtään voittoa vieraskaukaloista. Tilastoja vilkaisemmalla syykin löytyy selvästi: vaikka SaPKon verkkoon ei ole maaleja lapattu mitenkään hirmuisesti, niin joukkueen oma osumatarkkuus on Mestiksen surkeinta. Vain vaivaiset 34 kertaa pässinpäät ovat saaneet kiekon toimitettua isäntiensä maaliin, kun vierasotteluita on tässä vaiheessa pelattuna 18 kappaletta.

Savonlinnalaisryhmältä puuttuu kokoonpanosta jo aiemmin mainitun Kostiaisen lisäksi ainakin komean Jimmy Hoffa imitaation tehnyt Matti Huilla. Polvivaivoista kärsinyt ykkössentteri Marko Mäenpää puki Forsassa, joten hänen pelaamisensa on todennäköistä. Sen sijaan vatsatautia sairastava Markus Tuomaala ei saanut pakkiaan kuntoon ja on sivussa ottelusta.

Ottelun lopputuloksen kannalta on merkittävää, että TuTo elää nyt vahvaa vaihetta. Perjantaina Kupittaalla kukistui FPS rumin 7-1 luvuin. Samainen FPS pöllytti SaPKoa lauantaina kotonaan 4-1. Kun TuTolla on vielä ollut päivä aikaa levätä on TuTo kotonaan massiivinen ennakkosuosikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle