Jatkuuko Titaanien vahva kotivire?

MESTIS / Ennakko
Kotkan Titaanit saa tutun vieraan kotihalliinsa, kun perjantai-iltana kylään saapuu Heinolan Kiekko. HeKi tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, kun taas kotijoukkue hioo kuvioitaan valmiiksi kevään karsintoja varten. Titaanit on voittanut kaksi viimeisintä kotipeliään. HeKillä on puolestaan alla kotivoitto Jukureista.

Heinolan Kiekon taistelu putoamiskarsintojen ja pudotuspeliviivan välillä jatkuu. Voittamalla haaveet jatkopaikasta muuttuisivat realistisiksi, sillä välimatka kahdeksantena olevaan SaPKoon kaventuisi vain kuuteen pisteeseen.

HeKi voitti keskiviikkona kotihallissaan Mikkelin Jukurit lukemin 1-0. Tuossa ottelussa heinolalaisten puolustus pysyi kerrankin kasassa koko 60-minuutin ajan. Maalivahti Janne Kurikka asettui pitkästä aikaa tolppien väliin ja torjuikin tililleen kauden ensimmäisen nollapelinsä. Pelaava urheilutoimenjohtaja Janne Sinkkonen olikin erittäin tyytyväinen joukkueensa peliin.

- Pelattiin kauden kypsin puolustuspeli. Hyökkäyksissä kolmas kaveri karvasi syvällä ja tukittiin hyvin keskusta, Sinkkonen kertaili keskiviikkoista.

Heinolaan on etsitty jo pidemmän aikaa vahvistuksia etenkin puolustuspäähän. LeKistä siirtyneen puolustaja Lukas Martinkan lisäksi hyökkäyspää vahvistui Pelicansin A-juniori Tommi Koskelalla, joka on loppukauden HeKin mukana. Koskela on ollut joukkueen mukana jo kahden ottelun ajan.

- Tarjouksia ollaan pelaajista jätetty, mutta hinta/laatu-suhde on ollut aivan pöyristyttävä. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut erittäin hiljaista siirtomarkkinoilla. Koskela tuo meidän hyökkäykseen määrällisesti vahvistusta ja hyvin kaveri on kaukalossa töitä tehnyt, Sinkkonen kehaisee uutta värväystään.

- Peli on alkanut kuitenkin löytyä tällä joukkueella. Martinka saatiin, Koposen Marlo pääsi armeijasta ja Kaskisen Akikin on sopeutunut hyvin puolustajan paikalle.

Titaanit on ollut kuluvalla kaudella HeKille erittäin hankala vastus. Voitot ovat kotkalaisten hyväksi 2-1. Etenkin Kotkan kapea kaukalo tuottaa hankaluuksia heinolalaisjoukkueelle. Viimekertainen vierailu satamakaupungin liepeille sujuikin mollivoittoisesti. Tuolloin Titaanit karkasi tavoittamattomaan johtoon jo heti avauserässä.

- Kotkassa on pieni kaukalo ja Titaaneilla ei ole mitään hävittävää, joten tiukka peli tulossa. Meillä on katseet edelleen tiukasti playoffeissa niin kauan kuin se on mahdollista. Timo Ruuska on vielä kuumeessa, eikä pelaa. Itseni kohdalla täytyy vielä vähän kuunnella kroppaa ja katsoa pystyykö pelaamaan, Sinkkonen pohti omaa terveydentilaansa.

HeKin maalilla aloittanee viime ottelun hyvin torjunut Janne Kurikka. HeKin pelityyli on ollut sarjan kärkijoukkueita vastaan hyvin puolustusvoittoinen. Uusi puolustavampi pelityyli on osoittanut toimivuutensa myös vieraskaukalossa. Kaksi viimeisintä vieraspeliä ovatkin sujuneet hyvin. Lempäälästä oli hyvästä pelistä ja tappiosta huolimatta tuomisina yksi piste ja tärkeästä Savonlinnan pelistä täydet kolme sarjapistettä.

Titaanit flunssan kourista HeKin kimppuun

Titaanit palaa takaisin sorvin ääreen noin puolentoista viikon ottelutauon jäljiltä. Kotkalaiset eivät kyenneet tauon aikana treenaamaan täydellä miehityksellä, sillä joukkueen sisällä on riehunut harvinaisen ärhäkkä flunssapöpö, mikä on kaatanut pelaajat yksi toisensa jälkeen petiin. Tämän takia lähtökohdat HeKin kohtaamiselle eivät kovin otolliset ole.

- KooKoo-matsin jälkeen jouduimme pelaajistoa vaivanneen ärhäkän flunssapöpön takia vetämään "pelin" kylmästi poikki ja huilauttamaan miehistöä koko loppuviikon ajan. Tiistaina pääsimme ensi kertaa treenaamaan lähes täydellä miehistöllä, mutta ei tämä sairastelu hirveän hyvää pohjaa huomiseen otteluun tarjoa, toteaa kotkalaisten päävalmentaja Kari Rauhanen.

Titaanit on voittanut kaksi viimeisintä kotiotteluaan, joten kotihallissa joukkueella peli kulkee, mutta sitä vastoin vieraissa vain illan vastustaja HeKin voittamaan kyennyt kotkalaiskööri hävisi viimeisimmän taistonsa Kouvolan kiekkokarnevaalissa rökälelukemin. KooKoo voitti Kymenlaakson hegemoniakamppailun 7-1.

Erikoistilannepelaaminen on ollut Titaaneille läpi kauden melkoinen murhekryyni. Ylivoima ei ole ottanut onnistuakseen. Rauhanen on tulonsa jälkeen saanut alivoimapelin kohtalaiseen kuosiin, mutta sekään ei kestä isoa jäähysumaa ottelun aikana.

Viimeksi Kotkassa pelattu Titaanit-HeKi oli kotkalaisten uuden päävalmentaja Rauhasen debyyttiottelu ja heinolalaiset jäivätkin heti kättelyssä totaalisesti jyrän alle. Avauserän 4-0-lukemat olivat koko kauden parasta titaanikiekkoa Kotkan jäähallissa.

Titaanit ei Rauhasen alaisuudessa ole HeKille hävinnyt, mutta kotkalaisten päävalmentajan mukaan tälle ei juuri painoarvoa anneta.

- Pelaajat siellä kaukalossa pelaavat ja ratkaisevat nämä touhut. Joukkue voittaa pelit ja valmentaja häviää, niin se vain menee. Meidän täytyy keskittyä vain ja ainoastaan omaan tekemiseemme ja luottaa siihen, että se kantaa hedelmää. Emme ole liiemmin HeKin tilannetta seuranneet, mutta eiköhän sieltä vastaan tule nälkäinen joukkue.

Uutinen

Teemu Hankanen Titaaneihin
[lue lisää]

Varmuudella kotkalaisjoukkueesta ovat sivussa puolustaja Mikko Haapanen ja hyökkääjä Jaakko Viljanen, jotka huilaavat loppukauden vammojensa takia. Myös nilkkavaivainen maalivahti Kai Tillanen on sivussa määrittelemättömän ajan. Kaitsun poissaolon takia paikkansa tolppien välissä ottaa Jaakko Valkama. Aisaparikseen Valkama saa takaisin kotiin palanneen titaanikasvatti Teemu Hankasen, joka alkukaudella ehti kiekkoilemaan niin JYPin, kuin SaiPankin A-nuorten riveissä.

Titaanien perjantain kokoonpano onkin varsin hämärän peitossa, sillä torstain harjoituksissa oli vielä paljon toipilaita joiden pelikunto ratkeaa vasta perjantaiaamun palaverissa.

- Lopullinen kokoonpano selviää vasta pelipalaverissa. Toistakymmentä ukkoa on ollut sivussa harjoituksista sairastelun ja vaivojen takia, joten vielä on liian aikaista sanoa ketkä pelaavat HeKiä vastaan, mietiskeli Rauhanen.

Otteluun on vaikea löytää selkeää ennakkosuosikkia. HeKi pelaa tällä hetkellä erittäin kapealla materiaalilla ja sarjan peränpitäjä Titaanit on kärsinyt sairasteluista. Titaanien puolentoista viikon tauko saattaa olla joko hyvä tai huono asia. Pieni kaukalo ja kotietu kääntävät vaakakupin aavistuksen verran Titaanien puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle