Kotkapaitaiset kohtaavat Vaasassa

MESTIS / Ennakko
Torstai-illan ainoassa Mestis-kamppailussa kohtaavat Vaasa Arenassa kolmen ottelun tappioputkessa tarpova isäntäjoukkue Sport ja pitkän tappioputkensa männäviikonloppuna HeKin kustannuksella katkaissut, mutta heti perään SaPKolle hävinnyt Titaanit.

Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet jo kertaalleen Titaanien oltua kotihallissaan parempi rangaistuslaukauksiin edenneen kamppailun jälkeen 3-2-lukemin.

Sport haluaa varmasti tasoittaa puntit kotihallissaan ja tukeaan joukkueelle tulee tarjoilemaan aina yhtä äänekäs ja värikäs Red Army-kannattajoukko.

Titaanit tulee Vaasaan taistelemaan

Valmentaja Kari Rauhasen johdolla viime otteluissa taistelevalla ilmeellä kaukalossa esiintynyt ja aimo annoksen järkeä otteisiinsa saanut kotkalaisjoukkue tulee Vaasaan aikomuksenaan hakea pisteet kovana kotijoukkueena tunnetulta Sportilta.

- Lähdemme haastaamaan Sportin taisteluun pisteistä ja jatkamaan samanlaisella taistelevalla ilmeellä pelaamista kuin mitä kaksi edellistä otteluamme ovat osoittaneet, toteaa Titaanien tuore päävalmentaja.

Titaanit katkaisi pitkän tappioputkensa viime viikonlopun ottelussa HeKiä vastaan, kiekon pompittua ensimmäistä kertaa tällä kaudella suotuisasti kotkalaisten kannalta. Oman osansa heinolalaisten kaadossa oli myös titaanipelaajien lujalla taistelulla, jolla vastustajalle ei annettu hetkenkään rauhaa kaukalossa. Sama taisteleva ilme nähtiin myös keskiviikkoisessa (31.10.) kotiottelussa SaPKoa vastaan, mutta kokeneempi ja voimakkaampi vierasjoukkue punnersi pisteet väkisin matkaansa 2-4-lukemin. Titaanit loi riittävän määrän maalipaikkoja SaPKoakin vastaan, mutta viimeistely ei ollut tarvittavalla tasolla. Etenkin joukkueen ykkösketju Rämä-Koidahl-Essen oli kohmeessa. Kotkalaisten ykkössyömähampaan - laitahyökkääjä Oskas Essenin maaleja Titaanit erityisesti kaipaa, jotta Sport kaatuisi.

Loukkaantumiset eivät sen sijaan kotkalaisia tunnu jättävän rauhaan ja Titaanit saapuukin Vaasaan varsin runnellulla miehistöllä.

- Buranaa suuhun ja jäähypussia vain käyttöön, niin emmeköhän saa täyden joukkueen jalkeille huomenna Sportia vastaan, päättää Rauhanen.

Sport-ottelusta ovat varmasti sivussa puolustaja Mikko Haapanen sekä hyökkääjät Jaakko Viljanen, Jaakko Niemensivu, Vili Mustonen ja Mikko Horto.

Sport haluaa katkaista orastavan tappioputkensa

Kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut isäntäjoukkue Sport sai keskiviikkoisessa (31.10.) vierasottelussaan Jukureita vastaan tehosentteri Ian MacNeilin paluun myötä hirvittävän määrän itseluottamusta. Jukurit ei lopulta suostunut kaatumaan, mutta kaukana vierasvoitto ei ollut. Tekemisen meininkiä ja joukkueen eteen pelaamista näkyi monelta pelaajalta enemmän kuin alkukaudesta yhteensä. Onkin varsin mielenkiintoista, että että yhden pelaajan mukaantulo voi tehdä noin paljon hyvää näinkin lyhyessä ajassa kuin mitä MacNeil on Vaasassa oleillut paluunsa jälkeen.

Sportin peli tarvitsee hyvästä Jukurit-ottelussa ja siinä nähdystä peli-ilmeestä huolimatta vielä pientä hienosäätöä. Asennepuolen ollessa nähdynlaisesti pienestä kiinni, tulee omassa päässä merkkausvirheitä edelleen liian paljon. Vaasalaisilta puuttuu otteistaan tarvittavaa nöyryyttä, jotta puolustuspeli sujuisi paremmin.

Sport on myös viime otteluissa näyttänyt ajoittain pelaavan liian kaunista silloin, kun on pakko saada aikaan vaihto, ja viime peleissä on monta maalia tullut juuri yli-pitkien vaihtojen seurauksena. Vähän pois kauneudesta ja lisää nöyryyteen niin hyvä tulee.

Sportin poissaolijat Titaanit-ottelusta ovat hyökkääjät Timo Pahkala ja Kristian Hjerpe sekä puolustaja Jussi Pernaa. Loukkaantumisesta toipunut puolustaja Tuomas Immonen oli Mikkelissä jo kokoonpanossa, mutta ei käynyt jäällä alkulämmittelyä pidempään. Mies tekee todennäköisesti paluun pelaavaan kokoonpanoon Titaaneita vastaan.

JYPistä lainalla oleva sentteri Mika Niemi oli lähellä missata Jukurit-ottelun kuumeen takia ja on epävarmaa pelaako mies Titaaneita vastaan. Puolustaja Toni Mäkinen on myös sivussa armeijakiireidensä takia.

Mikkelissä nähtyihin Sport-kentällisiin tuskin tulee muutoksia. Ainoastaan kaukaloon palaava Immonen ottanee joko Risto Leppiniemen taikka Patrik Lindforsin paikan puolustuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle