Maali-iloittelun aika?

MESTIS / Ennakko
LeKin ja SaPKon keskinäiset kamppailut ovat olleet kuluvalla kaudella varsin runsasmaalisia. Ainoastaan ensimmäinen kohtaaminen oli tulosten valossa selkeä (5-0), sittemmin puntit ovat tasaantuneet.

LeKi voitti kuluvan viikon aiemmassa ottelussaan Kiekko-Vantaan lukemin 4-3. Ottelu oli kaksijakoinen, sillä LeKi aloitti ottelun totutusta poikkeavasti hyvin, mutta ote lipsui ottelun kuluessa. Liekö sitten hyvä alku tyydyttänyt Kisan pelaajat, sillä ote löystyi loppua kohden huolestuttavasti.

- SaPKoa vastaan on pakko olla hereillä koko ottelun, he tuntuvat pelaavan tällä hetkellä hyvällä sykkeellä. Ne taisteli hullun lailla Sportia vastaan, mutta tuloksetta. Arvatenkin ne taistelee lujaa myös meitä vastaan, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi mietiskelee.

SaPKon edelliset ottelut ovat olleet tulosten valossa laihoja, mutta taistelua ei ole puuttunut. Joukkue piti Sportia kurissa liki koko ottelun, mutta hävisi lopulta niukasti maalilla. SaPKo on hävinnyt kaikki kolme kotipeliään tänä vuonna. Tappiot ovat vielä aika selkeänumeroisia, eivätkä todellakaan pässipaitoja mairittele. K-Vantaa, KooKoo ja HeKi ovat hakeneet kolme pistettä Talvisalosta suhteellisen helpolla. SaPKon tunnettu kotitaika on ollut hieman hukassa.

-No, ehkä sellanen nöyryys on puuttunut kotipeleistä ja siihen ollaan koitettu nyt hakea ratkasuja. Nöyrästi lähdetään pelaamaan LeKiä vastaan, haastajan asemassa, päävalmentaja Jori Kokkonen tuumii.

LeKin miehistö ei kärsi pahemmin loukkaantumisista. Juha Leimu on vakiomiehistä sivussa flunssan ja kuumeilun vuoksi, samoin Juho Joki-Erkkilä jatkaa sairastuvalla saman taudin riivaamana. Hyökkäysketjut jatkavat samassa kokoonpanossa, kuin edellisessä ottelussa. Varsinkin Jaakko Kolari taisteli esimerkillisesti kolmosketjun keskellä ja pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa.

- On hienoa nähdä, että kokenut pelimies vertyy kevättä kohden. Jaskan otteissa on ollut lupauksia-antavia välähdyksiä, mutta vasta keskiviikkona nähtiin ehyt suoritus läpi ottelun. Toivottavasti sama fyysisyys ja taistelu jatkuu Savonlinnassakin, Juujärvi antoi tunnustusta.

Myös SaPKon ryhmä on käytännössä terve, vain puolustaja Joni Kotilainen puuttuu rosterista. Kotilainen on ollut jo jäällä, mutta paluuajankohtaa on vaikea vielä ennustaa. Joukkueen riveissä pelaa lauantaina ensimmäistä kertaa keskushyökkääjä Michal Lukac. 24-vuotias slovakki on edustanut maataan nuorisomaajoukkueessa ja miehen paras kausi osuu kauteen 05-06, kun Lukac teki Slovakian pääsarjassa tehot 6+6=12. Mies on muutenkin urallaan pelannut lähinnä Slovakian pääsarjaa, ja oletettavaa onkin, että mies voi olla varsin potentiaalinen pelimies Mestikseen. Kokkonen ei ota vielä kantaa slovakin kykyihin.

-Tänään oli eka jääharjoitus joukkueen kanssa, että ei ole ehtinyt vielä muodostua minkäänlaista kuvaa kaverista. Tulee pelaamaan tuossa kakkosketjussa Sompin (Teemu) ja Silvennoisen (Mikko) kanssa. Sentteriä ollaan haettu ja nyt sellainen saatiin.

LeKin maalia vartioi lauantain kamppailussa yhden startin aiemmin kaudella vyölleen haalinut Juha Toivonen. Kiekot ovat tarttuneet 93,3% tarkkuudella, ja lupaava maalivahti on tuonut joukkueeseensa tervettä kilpailua maalinsuulle.

- Juhasta saatiin juuri siitä mitä haluttiin. Nyt on treeneissä molemmissa päissä todella tarkkaa työskentelyä, ja se asettaa mittarin myös Juholle [Santanen, toim. huom.], Juujärvi iloitsee.

SaPKossa ykköstorjujan viittaa on kantanut Tuomas Lohtander, joka aloittanee maalilla itseoikeutetusti.

Joukkueiden kolmessa aiemmassa kohtaamisessa on nähty kaikkiaan 26 maalia. Ennusmerkkien perusteella maaleja voi odottaa myös tulevasta kohtaamisesta, varsinkin kun kahdessa viimeisimmissä verkko on heilunut tasaisesti molemmissa päädyissä. LeKin valmentaja Hannu Juppala kiteytti sarjanousijan viimeaikaiset karkelot osuvasti sarkasmin kera.

- LeKi pelaa kotona ja vieraissa sellaista kiekkoa, että yleisö jännittää katsomoissa loppuvihellykseen saakka!

» Lähetä palautetta toimitukselle