Hokki vain niukka suosikki Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Keskikastin HeKi on saanut pelinsä raiteilleen viime kierroksilla, kun taas puolustava mestari Hokki on kärsinyt tehottomuudesta. Niinpä Heinolassa on jännittävät lähtökohdat perjantai-illaksi.

Seitsemän pelatun ottelun jälkeen HeKi ja Hokki löytyvät sarjataulukosta sijoilta yhdeksän ja kymmenen. Voittajalle on panoksena ainakin hetkellinen nousu pudotuspeliviivan yläpuolelle, sillä kahdeksantena oleva Sport ei pelaa perjantaina.

Pidemmän päälle ainakin Hokki jättänee pudotuspeliviivan kauas taakseen, sillä kajaanilaisilla on jälleen koossa taitava ryhmä. Alkukausi on kuitenkin osoittanut lieviä mestaruuskrapulan oireita. Hyökkäyspäässä kainuulaiset eivät ole vielä päässeet viime kaudelta tuttuun lentoon, vaan tehottomuus on vaivannut. Päävalmentaja Kai Suikkanen on joutunut sekoittamaan ketjuja löytääkseen toimivat koostumukset.

Edellisessä ottelussa Hokki punnersi 3-2-voiton Kotkassa Titaaneista vasta jatkoajalla, vaikka laukoi maalia kohti 46 kertaa. Ottelusta on viikko aikaa, joten nähtäväksi jää, kuinka pitkälle Suikkanen on saanut palapeliä rakennettua harjoitustauolla.

Perin vaikea oli myös kotijoukkue HeKin kauden aloitus, mutta viime kierroksilla esitykset ovat alkaneet olla toivotun kaltaisia. Alla on kaksi peräkkäistä voittoa, kun tarkka viisikkopelaaminen toi mukanaan niukan vierasvoiton Kirkkonummelta, ja sunnuntaina kukistui kotikaukalossa nuorten maajoukkue osin onnekkaankin lopun jälkeen 4-2.

Voitto-otteluissa HeKiä vahvisti Pelicans-taituri Karo Koivunen, joka on jo palannut lahtelaisen liigaryhmän matkaan. Koivusen kädet eivät luonnollisestikaan ole korvattavissa, mutta muutoin HeKin hyökkäysmateriaalista löytyy viime kautta enemmän leveyttä.

Pelicans-merkkinen on myös HeKin tämän hetken kuumin hyökkääjä. Lainasopimuksella Heinolassa pelaava 20-vuotias Marko Pöyhönen on aloittanut tulokaskauden kaikkia odotuksia tehokkaammin ja noussut joukkueensa sisäisen pistepörssin kärkeen, vaikka työteliäs tulevaisuuden liigapelaaja ei ole aiemmin varsinaisesti kunnostautunut pistenikkarina.

Jatkossa heinolalaiset tarvitsevat vahvempaa panosta myös omilta miehiltä, sillä vaikka joukkue on asteen viime kautta iskukykyisempi, käydään myös pudotuspelipaikoista tänä vuonna kovempaa kilpailua.

» Lähetä palautetta toimitukselle