Maalijuhliva FPS Kouvolaan

MESTIS / Ennakko
Perinteiset divarijoukkueet kohtavat lauantaina, kun oivaan syysvireeseen yltynyt Forssan Palloseura tulee mittaamaan KooKoon syysvireen. Kotijoukkue pyrkii nousemaan pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, kun taas FPS pyrkii ottamaan tukevamman jalansijan neljän parhaan joukosta.

Kotijoukkue KooKoolla on takanaan kaksi voitokasta taistoa, kun niin Hermes kuin Kajaanin Hokki saivat nöyrtyä kouvolalaisten edessä. Torstainen kotivoitto Hokkia vastaan kirjattiin 4-1, eikä esityksessä ollut juuri edes valmentaja Reijo Mansikalla nokankoputtamista.

- Tiesimme, että Hokki kääntää peliä todella terävästi. Pystyimme pelaamaan tiiviisti ja kypsästi keskialueella koko ottelun, Mansikka kehui omiensa peliä.

Sarjan alkukierroksilla KooKoon pahin ongelma oli ailahdellut maalinteko, mutta kahdessa edellisessä ottelussa joukkue on kyennyt mättämään kahdeksan osumaa. Apua joukkue sai Hokki-otteluun Tapparasta, ja kirvesrintakaksikko heiluttikin samantien maaliverkkoa kahdesti. Ilpo Salmivirta sekä Jussi Halme jatkavat lainalla vielä lauantainakin.

Varsinkin Halmeella on tilausta, sillä KooKoon puolustuksesta ovat loukkaantumisten takia sivussa Jussi Onnela, Peter Nilsson ja Mikko Tarkiainenkin saatiin juuri lisätä loukkaantuneiden listalle. Vaikka joukkueen puolustusta ovatkin loukkaantumiset runnelleet, on joukkueen puolustuspeli kokonaisuudessaan silti ollut hyvää tasoa.

"Maaleja, maaleja, enemmän maaleja, emme me pihtaile, ilosta annamme..."

...ja aika usein myös teemme. Forssalaisten alkukauden ilme jatkuu jatkumistaan, kun joukkue nappasi jälleen kerran yllätyspisteet. Nyt uhrina oli Salamat, jonka ohi Palloseura rynnisti väkisin, vaikka 13 minuutin jälkeen taululla oli jo masentavat 5-2-lukemat. Joukkue kuitenkin laittoi pykälää silmään ja lopulta voitti ottelun salibandylukemin 7-5. Voitto tyydytti valmentaja Mikko Sokkaa, mutta sen tulotapa ei.

- Jatkettiin vähän sitä, mitä me jo sunnuntaina kaksikymppisten kanssa tehtiin eli juostiin kilpaa päästä päähän. Siihen pitäisi kyllä koittaa saada muutos.

FPS:lla on vierasotteluissaan ollut suorastaan old time FPS-hockey meininkiä, sillä verkot ovat helisseet tiuhaan kaukalon molemmissa päissä. Neljässä ottelussa joukkue on iskenyt peräti 16 maalia, mutta myös omissa on soinut vaatimattomat 22 kertaa. Näistä tosin yhdeksän avausottelussa Sportia vastaan.

Viherpaitojen alkukauden vahvuus on hieman yllättäen ollut pistepörssiykkösen Janne Jokilan lisäksi ratkaisijarintaman laajuus. Maaleja nähtiin viimein myös neloskentältä, joka ratkaisi ottelun Kirkkonummella.

Alku KooKoon, loppu FPS:n?

Kotijoukkueen vahvuus tällä kaudella ovat olleet vahvat ensimmäiset erät - viherpaidoilla sen sijaan on lähes joka ilta ollut käynnistymisvaikeuksia ja vasta toisessa erässä on alettu herätä pelaamaan. Sen sijaan KooKoon paukut ovat alkaneet loppua kolmanteen erään mennessä, joten ennakkoasetelmiltaan joukkueiden pitää tosissaan skarpata heikoiksi todetuissa kohdissaan, tai käy kylmät.

Ennen kautta asetetut arviot FPS:sta ovat tähän asti käyneet karkeasta vessapaperista, joten kaikki harhakuvat FPS:sta pitäisi alkaa olla todetut juuri niiksi - harhakuviksi. Kotijoukkueen Reijo Mansikka ei aio antaa joukkueelleen mahdollisuutta tulla jäälle rotsi levällään.

- FPS on liekeissä. 5-2:sta Kirkkonummella 5-7-voittoon on tosi kova temppu, Mansikka perusteli.

Tiedossa on vähintäänkin mielenkiintoinen kiekkoilta, sillä kinkkisten ennakkoasetelmien lisäksi viime kausien historiatiedot kertovat FPS:n olleen KooKoolle vaikea pala. Nyt Palloseuran joukkue on täysin erilainen kuin viime kausina, KooKoossa sen sijaan viime kausilta tuttuja naamoja löytyy lähes puoli joukkuetta. Noinkohan asenne on myös sama kuin viime vuosina? Kello 17:00 eteenpäin otetaan asiasta selvää.

» Lähetä palautetta toimitukselle