Kiekko-Vantaa ei halunne voittoa KalPasta

MESTIS / Ennakko
Vielä on jonkin verran pelissä, kun Kiekko-Vantaa ja KalPa ottavat play-off –lämmittelyn. Kulisseissa kuohuu, että vantaalaiset haluaisivat KalPan pudotuspelivastustajakseen Jukureiden sijaan. Haluamaansa K-Vantaa voi edesauttaa häviämällä KalPalle.

Vaikka KalPa Vantaan voittaisikin, ei se silti takaa sitä, että joukkueet kohtaisivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jos nimittäin Jukurit voittaa Hokin Kajaanissa, on se myös varmuudella K-vantaan play-off -vastustaja. Voitto Jukureilta onnistunee, sillä Hokki kohtaa ensimmäisellä kierroksella Hermeksen vieraissa täydellä varmuudella pelin tuloksesta riippumatta.

Näissä asetelmissa KalPa hakee täyden pistepotin Vantaalta. Kuopiolaisilla kun on mahdollisuus vielä runkosarjan voittoon, jos paineitta pelaava Hokki saakin Jukurit kompastumaan.

Todennäköistä siis on, että sekä KalPa että Jukurit voittavat ottelunsa, sillä nämä joukkueet eivät ajattele ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustajaa, vaan runkosarjavoittoa, joka tuo kiistattoman edun pudotuspeleihin lähdettäessä.

KalPa hurjassa iskussa

KalPa on päässyt hurjaan kevätvireeseen. Eikä vähiten siksi, että uusi tehonyrkki näyttää löytyneen. Kun Ville Hämäläisen laidoille istutettiin Aki Keinänen ja Marko Ahosilta, on kolmikko pitänyt vastustajaa jyrän alla. Ketju on ratkaissut kaksi edellistä tärkeää peliä KalPan eduksi.

Maalivahti Pasi Kuivalainen on ollut koko kauden varmassa kunnossa, mutta vaikuttaa kevään kynnyksellä vain parantaneen otteitaan. Kuivalainen torjui lauantaina Hokkia vastaan 40 kutia päästämättä yhtään sisään. Maalipaikkoja kajaanilaisilla oli tukuttain, mutta veteraanivahti pysäytti kiekot kerta toisensa jälkeen. Kuivalainen on selviö KalPa-maalille myös Vantaalla. Miestä ei vie enää maalinsuulta pois mikään muu kuin terveydellinen haittatekijä.

KalPan toipilaat ovat sentteri Sami Salonen ja puolustaja Ville Piekkola. Molemmat nähtäneen kentällä vasta play off –avauksessa, joskin molempien kohdalla on myös mahdollista, että sekin tulee liian aikaisin ajankohtaiseksi.

Salosen uudeksi tuuraajaksi nousi Hokki-pelissä Matti Tiihonen, joka on melkoinen monitoimikone. Tiihosesta ei Kuopion ulkopuolella metelöidä, mutta mies on pelannut ehjän kauden ja parantanut tuntuvasti kevään edetessä. Tiihonen voi pelata pakkina, laitahyökkääjänä ja sentterinä.

Pelaako Vantaa puolilla valoilla?

Maanantain ottelun suuri kysymysmerkki on Kiekko-Vantaan asennoituminen peliin. Ottaako joukkue play-off –ennakon tosissaan, vai edesauttaako se häviämällä KalPan runkosarjavoittoa?

K-Vantaan riveistä on sivussa ainakin puolustaja Teemu Kolehmainen, joka loukkasi nivusensa torstaina Kajaanissa. Kolehmainen toipunee play-off –avaukseen.

Sen sijaan fyysinen puolustaja Patrik Lostedt on jälleen valmentaja Jarmo Kaupin käytettävissä. Vantaalla haluttaisiin jäähykoneen pitävän vaihteeksi matalampaa profiilia, jotta puolustajia riittäisi jatkossa kaukaloon.

Kiekko-Vantaan joukkue alkaa olla melkoisen terve ratkaisupelien kynnyksellä, kun pitkäaikainen toipilas Jussi Erkkilä teki paluun lauantaina Salamoita vastaan. Polvivammasta liki koko kauden kärsinyt nuori puolusta pelasi kelpo ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle