Jokipojat jatkaa avauspisteen metsästämistä

MESTIS / Ennakko
Kiekko-Vantaa saa torstai-iltana vieraita Pohjois-Karjalasta, kun Jokipojat saapuu Vantaalle pelaamaan kaksiosaisen Uudenmaan kiertueensa ensimmäisen osan. Edellisellä kierroksella molemmat kärsivät tappion, joten näyttöhaluja molemmilla joukkueilla varmasti riittää.

Neljän pelatun kierroksen jälkeen Jokipojat on jäänyt sarjan jumbopaikalle pistesarakkeen näyttäessä toistaiseksi nollaa. Tiistaina Joensuussa Sport vei molemmat sarjapisteet Vaasaan lopulta selvin lukemin 2-6, vaikka Jokipojat taisteli jälleen mallikkaasti suursuosikkia vastaan.

Kiekko-Vantaa vastaavasti kärsi tiistai-iltana kirvelevän tappion paikallisvastustajalleen Haukoille, kun järvenpääläiset yllättivät vieraansa maalein 3-2.

Jokipojat täynnä näyttöhaluja

Torstai-illan otteluun Jokipojat saa vahvistuksekseen uuden miehen, kun joukkueen liittyy TPS:stä sentteri Tomi Pulliainen. 20-vuotias Pulliainen on TuTon kasvatti, ja on jäänyt tällä kaudella ilman peliaikaa TPS:ssä. Hän edustaa Jokipoikia ainakin Vantaalla torstaina ja Kirkkonummella perjantaina.

Kiekko-Vantaa saa varmasti vastaansa taistelevan joensuulaisjoukkueen, joka haluaa näyttää olevansa parempi kuin sarjataulukkoa katsomalla näyttäisi. Vaikka Sport kykenikin tiistaina Jokipojat kaatamaan, oli sarjanousijan peliesitys jälleen lupauksia antava.

Ensimmäisessä erässä Jokipojat pyöritti nimekkäitä vastustajiaan mielin määrin, ja erätauolla tilanne oli 2-0 kotijoukkueelle. Lisämaaleihinkin oli hyviä paikkoja, mutta huono viimeistelytaito esti niiden synnyn. Lopulta rutinoituneempi Sport karkasi käytettyään maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen.

Jokipoikien potentiaalista kertoo se, että mestarisuosikki Sportia vastaan vaasalaismaalivahti Aku Limnellille merkittiin 34 torjuntaa, ja Jokipoikien Tomi Räisäselle 22. Jos sarjapisteet jaettaisiin maalipaikkojen perusteella, Jokipojat olisi voittanut Sportin ylivoimaisesti.

Joensuulaisten alkuohjelma on ollut vaikea, joten mikään suuri yllätys tai katastrofi pisteettömyys ei vielä ole. Pisteet Jokipojilta ovat napanneet suurimmat mestarisuosikit KalPa ja Sport, sekä myös kärkisijoille povatut KooKoo ja Hokki.

Lupaavat esitykset eivät kuitenkaan enää pitkään riitä, sillä niistä ei sarjapisteitä jaeta. Torstain ja perjantain tuplapeleistä joensuulaiset kaipaavat jo kipeästi avauspisteitä, muuten kynnys voittamiseen saattaa nousta entistäkin suuremmaksi.

Kiekko-Vantaalla odotettu kauden avaus

Kiekko-Vantaa jäi tiistaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä, kun Haukat yllätti lohipaidat. Joukkueen peli takkuili pahasti, ja varsinkin ylivoima oli luokatonta. Sitä ennen pisteitä oli karttunut kuitenkin mukavasti: kolmesta ottelusta yhtä vaille maksimimäärä, eli viisi. Yksi vantaalaisten käsittelyssä kaatuneista on nimenomaan Sport, joka joutui poistumaan Vantaalta 3-2-tappion kärsineenä.

Joukkueen pisterohmu tähän astisissa peleissä on ollut Italiasta täksi kaudeksi Vantaalle siirtynyt Matias Loppi, jolla on seitsemän(1+6) pistettä neljästä pelistä. Myös tehotilastossa hän on joukkueensa paras yhdessä JYP:stä tulleen Tuomo Jääskeläisen kanssa merkinnällä +4.

Maalivahtipelikin on Kiekko-Vantaalla toiminut: Antti Niemi on pelannut hyvän alkukauden, eikä Bluesista käymässä olleelle Sami Heinoselle ollut joukkueessa tarvetta.

Torstainen edessä tuima taisto

Vaikka etukäteen ajateltuna Kiekko-Vantaa tuleekin torstain peliä hallitsemaan, on varmaa, että Jokipojat ei tule antamaan tuumaakaan periksi vastustajalleen. Sisuuntunut vierailija saattaa olla yllättävän kova pala kotijoukkueelle, varsinkin jos vantaalaisten mielessä käy pienikään häivähdys helposta voitosta.

Jokipojat ei ole niin huono joukkue kuin voisi sarjataulukon perusteella luulla. Taistelutahtoa joukkueesta ainakin löytyy, joten helpolla isännät eivät ainakaan pisteitä tule ottamaan.

Jokipoikien maalivahtipeli on ollut paikoitellen ailahtelevaa: kumpikaan kaksikosta Mäkkeli- Räisänen ei ole vakuuttanut, ja maalivahtien keskinäinen arvojärjestyskin on edelleen auki. Torstain maalivahtivalintaakin voi vain arvailla. Tiistaina Jokipoikien maalilla oli Räisänen, mutta saattaa hyvin olla, että torstaiksi maalivahti taas vaihtuu.

Voittaakseen Jokipojat tarvitsisi erinomaisesti onnistunutta maalivahtipeliä. Toistaiseksi todellista onnistumista ei ole kummallekaan maalivahdille tullut, eikä Jokipojille pisteitä. Kiekko-Vantaan maalissa aloittaa torstaina odotetusti Antti Niemi.

Maaleja Jokipojat on saanut neljässä pelissä aikaan viisi, kun taas omissa on kolissut kaksikymmentä kertaa. Pahiten tehotilastossa pakkasen puolelle on jäänyt Jarkko Immonen, jonka tehotilasto näyttää lukemaa -8. Paljon pelanneista paras +/- -merkintä on kapteeni Arttu Käyhköllä, vaikka hänkin on jäänyt maalin verran miinukselle.

Kiekko-Vantaan maaliero on vastaavasti kaksi maalia plussalla, ja plusmiinus-tilastotkin näyttävät huomattavasti kauniimmilta kuin joensuulaisjoukkueessa.

Loukkaantumishuolia joukkueilla ei kovin paljoa ole: Jokipojista ainoa poissaolija on koko alkukauden sivussa ollut Marko Mönkkönen. Kiekkovantaalaisista poissa on Sport-ottelussa polvensa loukannut Teemu Kolehmainen, myös Mikko Kainulaisen pelaaminen on epävarmaa kylkivamman takia. Lisäksi Jani Södö sai mailasta naamaansa tiistaina, mutta hän kyennee pelaamaan.

Torstain pelin jälkeen Jokipojat jää Etelä-Suomeen ja pelaa heti perjantaina Kirkkonummella Salamoita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle