Tulikuumalle Kauppiselle kovavireinen haastaja susirajalta

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tiukkaa vääntöä.
Jukurit ja Jokipojat lyövät yhteen viidettä kertaa kuluvalla kaudella. Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina hyvässä liidossa, sillä he miehittävät sarjan kuntopuntarin sijoja yksi ja kaksi. Keskiviikkoillan väännöstä on odotettavissa myös kovatasoinen kamppailu pisteistä.

Kiusaavatko Jukureiden tehopakit jälleen Jokipoikia?

Joukkueiden kahdessa edellisessä kohtaamisessa Jukureiden puolustaja Teemu Suhonen on noussut isoon rooliin. Joulukuussa puolustaja iski Jukureiden 0-1-voittoon päättyneessä kamppailussa ottelun ainoan osuman ja kuukausi takaperin hän tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla, minkä ansiosta Jukurit lopulta venyi voittoon voittomaalikisassa.

Vahvaa taustatukea Suhoselle on tarjonnut mikkeliläisryhmän konkaripuolustaja Marko Kauppinen, joka on äitynyt hurjaan kevätvireeseen. Puolustaja on yhdeksän ottelun pisteputkessa ja viimeisissä 11 ottelussa hän kirjauttanut tehot 2+11. Edellisen maalinsa Kauppinen iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tammikuussa.

Kestääkö joensuulaispuolustus kärkinimen poistumisen?

Jokipojat koki kovan menetyksen tauon aikana, kun joukkueen kärkipuolustaja Esa Lehikoinen siirtyi Vaasan Sportin riveihin. Joensuulaisryhmässä riittää kuitenkin luottoa, että joukkueesta löytyy laajuutta paikata isoa vastuuta kantaneen Lehikoisen jättämä lovi.

− Hyvin meidän äijät paikkasivat Esan poissaolon hänen pelikiellon aikanakin, muistutti Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen Mehtimäkeläisessä.

Joensuulaispuolustuksesta Lehikoisen lisäksi puuttuvat keskiviikkona loppukauden sivussa olevat Matti Koistinen ja Jari Lievonen, flunssainen Elmeri Laamanen sekä siirtorajalla ryhmään liittynyt Eppu Rissanen. Heidän lisäkseen varmuudella kokoonpanosta poissa on kokenut hyökkääjä Ossi Pellinen, joka kärsii alavartalovammasta.

Ympäri mennään, yhteen tullaan

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljästi ja kolme kertaa mikkeliläisryhmä on ollut etevämpi. Ottelut ovat olleet kuitenkin tiukkoja kamppailuja, joten ilmaisia pisteitä ei ole varmasti tiedossa kummalekaan.

Joensuulaisryhmällä on varmasti hyvät muistot joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Kalevankankaalla lokakuun puolivälistä. Silloin Jokipojat vei voiton voittomaalikisassa, mikä on Jukureiden edellinen tappio kotikaukalossa. Sen jälkeen mikkeliläisryhmä on pelannut 16 tappiotonta kotiottelua peräkkäin.

Ärjypaidoilla onkin mielessään selkeä taktiikka, jolla lokakuinen temppu pystytään toistamaan myös keskiviikkona.

− Edelleenkin mennään niin kuin ennenkin eli hyvällä puolustuspelaamisella. Sitten pyritään siitä kiekolliseen hallintaan ja maalipaikoille, Aaltonen totesi.

Seuraa Heitä

Marko Kauppinen #10 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja tuntuu vertyvän, mitä pidemmälle kevät etenee. Hän varmasti hamuaa myös jatkoa pitkälle pisteputkelleen.

Janne Väyrynen #33 |

Laitahyökkääjä

Maalipyssy iski Kiekko-Vantaan verkkoon yhden kauden komeimmista soolo-osumista, ja jälki on ollut muutenkin hurjaa. Entinen seura sytyttää aina – joko tällä kertaa jukuriverkkokin heiluisi?

» Lähetä palautetta toimitukselle