Jatkuuko Jukurien korpivaellus?

MESTIS / Ennakko
Tadeas Galanskyn vire on antanut Jukureille mahdollisuuden taistella pisteistä illasta toiseen.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Jukurit ja Hokki taistelevat lauantaina erittäin tärkeistä pisteistä. Joukkueet ovat pisteen päässä toisistaan, tosin pisteen perässä oleva Jukurit on pelannut ottelun enemmän. Joukkueiden molemmat aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat venyneet vähintään jatkoajalle saakka, ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue on poistunut kaukalosta voittajana. Molempien joukkueiden ykkösmaalivahdit ovat olleet viimeaikoina hyvässä iskussa, joten helppoa maalinteko ei tule olemaan.

Jukurit lähtee kotiotteluun raskas 2-1-vierastappion niskassaan. Pitkä, mutta lopulta tyhjä reissu Turkuun, painaa mieltä ja kun vielä joukkueen sisälläkin on kuohunut viime aikoina, ei Jukureilla ole helppo lähteä otteluun Hokkia vastaan.

Jukureiden tilanne on tällä hetkellä haastava. Sarjan kärkeen veikkailtu joukkue on vasta kuudentena sarjataulukossa ja peli on tällä hetkellä melko sekavaa. Ylivoima on tehotonta, kiekkokontrolli on kadoksissa ja ennen kaikkea viimeistely on ollut viime aikoina luokatonta. Vaikka Jukurit ja Hokki ovatkin peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa, on joukkueiden maalintekotehokkuudessa suuri ero. Hokki on tehnyt peräti 13 maalia enemmän, vaikka on pelannut ottelun vähemmän.

Jukuripakistoa vaivaa laaduttomat syötöt ja tuskaisesta maalinteosta mahdollisesti johtuva yli-innokkuus hyökkäyspäässä. Alivoima tosin on sujunut melko mallikkaasti.

Jukureiden vahvuus onkin tällä hetkellä maalivahtipeli. Tadeas Galansky on ollut vahvassa iskussa ja on torjunut joukkueilleen tärkeitä pisteitä. Jos Hokki pystyy tehokkuudellaan Galanskyn itsetuntoa horjuttamaan, on vierailla hyvä mahdollisuus varastaa pisteet "kuuden pisteen ottelussa".

Jukureiden kohdalla ei sovi unohtaa, että valmentajanvaihdosta ja heikohkosta putkesta huolimatta joukkue on materiaaliltaan erittäin laadukas ja nimekäs. Kovia nimiä on poissa, mutta silti potentiaalia on niin paljon, että odotettavissa on että ketsuppipullo-ilmiö on jossain vaiheessa tulossa. Toni Jalo on yksi Mestiksen selkeästi parhaista pelaajista, jonka pelikäsitys on ilmiömäinen. Siitä kertoo koko sarjan syöttöpörssin ykkössija.

Hokilla on perjantailta kotivoitto taskussaan. Linnapaitojen kaataessa KooKoon joukkueessa oli onnistumisia laajalla rintamalla. Marraskuun tulokaspelaajaksi valittu Timo Hiltunen on ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja perjantaina se ilmeni kypärätempun muodossa. Myös läpi syksyn vahvasti esiintyneet Teddy Da Costa ja Teemu Virtala olivat vaarallisia ja tehokkaita. Hyvään iskuun on pääsemässä myös Arttu Heikkinen, joka iski perjantaina kaksi maalia sekä Riku Toivo.

Hokin sairastuvan tyhjeneminen on hyvällä mallilla. Anthony Guttigin ja Casper Santasen tilannetta seurataan päivittäin, mutta kumpikaan tuskin palaa vielä kentälle Mikkelissä. Varmasti sivussa ovat edelleen Jevgeni Fofanov, Tuomas Tolonen ja koko loppukauden sivussa oleva Ville Hyvärinen.

Jukureilla poissa kokoonpanosta ovat edelleen Toni Hyvärinen, Joonas Kalliola, Juha-Petteri Purolinna ja Jani Forsström. Purolinna on ollut jo harjoituksissa mukana eli on lähimpänä paluuta, mutta ei tee sitä ainakaan vielä Lauantaina. Bluesista lainalle saapunut Niklas Tikkinen puolestaan jatkaa Mikkelissä joulutaukoon saakka.

Hokin tehokkaimmat ovat tällä kaudella olleet Teemu Virtala 10+19=29 ja Riku Toivo 8+20=28. Jukureiden kultakypäränä häärii aivan omilla luvuillaan Toni Jalo tehoin 4+27=31. Uhkaajaa ei ole lähelläkään, sillä sisäisen pistepörssin kakkossijaa miehittää Jesse Rohtla tehoilla 7+12=19.

Seuraa Heitä

Pentti Nöyränen #15 |

Laitahyökkääjä

Nöyränen on tehnyt kahdessa edellisessä ottelussa maalin molemmissa. Ennen kaikkea Nöyränen tekee paljon sellaista työtä, mikä ei tulostaululla näy, mutta mikä on silti äärimmäisen tärkeää joukkueen kannalta.

Timo Hiltunen #28 |

Laitahyökkääjä

Marraskuun tulokkaaksi valittu Hiltunen iski marraskuussa, kesken joukkueen pahimman loukkaantumissuman, tehot 3+5=8. Joulukuun Hiltunen avasi komeasti kypärätempulla KooKoota vastaan ja näin ollen koko kauden osalta mittari näyttää jo 11+9=20. Yksitoista maalia muuten riittää joukkueen sisäisessä maalipörssissä jaetulle kakkossijalle. Ei huonosti tulokkaalta!

» Lähetä palautetta toimitukselle