Rauhanen palaa kaupunkiin

MESTIS / Ennakko
Itsenäisyyspäivää päästään Joensuussa viettämään vauhdikkaissa tunnelmissa, kun Jokipojat ja Titaanit iskevät yhteen illan toisessa Mestis-kamppailussa. Lisäjännitettä peliin luo titaanivalmentaja Kari Rauhasen paluu Joensuuhun.
Uutinen

Marek Babic Titaanien testiin
[lue lisää]

Titaaneihin puolitoista kuukautta sitten värvätty Kari Rauhanen valmensi vielä toissa kaudella Jokipoikia. Pestin aikana suhteet joensuulaisleirissä kärjistyivät ratkeamispisteeseen, joten Rauhanen erotettiin tehtävästään kesken kaiken. Helpotus oli monille erittäin suuri.

Hyviä ja huonoja muistoja

Jäähyväiset eivät olleet lämpimät – ei puolin eikä toisin. Rauhanen kuitenkin haluaa muistella puolitoistavuotista aikaansa Joensuussa kaikella hyvällä.

- Itselläni on Joensuusta todella hyvät muistot. Koen onnistuneeni siellä valmentajana, vaikka jotkut vääräleuat muuta sanovatkin. Joensuu on todellinen kiekkokaupunki ja sinne on hienoa palata. Mehtimäellä on loistava kotiyleisö, joka luo hyvän tunnelman otteluihin.

Kaikilla muistot eivät ole lähellekään yhtä hyvät. Useilla Rauhasen alaisuudessa pelanneilla jokipojilla näyttöhalut ovat torstaina selvästi normaalia kovemmat.

- Pelaajien kanssa oli puhetta, niin monilla kuului olevan hieman henkilökohtaisia kaunoja Rauhasta kohtaan. Kun sillat ilmeisesti paloivat vähän molemmista päistä, niin Rauhanenkin varmasti haluaa näyttää tässä ottelussa, pohtii Jokipoikia nykyisin luotsaava Jami Kauppi verkkosivusto Mehtimäkeläisessä.

- Ehkä tässä voi ajatella, että pelin sisällä yksi pikkupeli on tavallaan Rauhanen vastaan Jokipojat, jatkaa Kauppi.

”Pelikurin pitää pysyä”

Titaanit hakee edelleen kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Rauhasen alaisuudessa joukkue on kuitenkin saanut peliään kulkemaan, ja pistesaldoon on pikku hiljaa kertynyt lisäystä. Pisteputki oli jo neljän ottelun mittainen, mutta kotkalaisten edellinen ottelu päättyi katkeraan viime hetken tappioon.

Rauhanen on aloittanut pelastusoperaation samaan tapaan kuin tullessaan kolme vuotta sitten Jokipoikiin – silloiseen sarjanousijaan. Puolustus on ensin pistetty varmaan kuntoon, ja hyökkäämisen kehittämisen aika on myöhemmin.

- Pelinkurin pitää pysyä koko ajan korkeana, ettei meille tule aiemmista kamppailuista tuttuja mustia hetkiä, joista vastustajamme ovat kovalla kädellä rokottaneet. Emme lähde peruuttelemaan, vaan pelaamaan omaa liikkuvaa peliämme, linjaa Rauhanen.

Puolustuksen kautta peliä rakentavan Rauhasen mukaan liialliseen hötkyilyyn ei ole varaa.

- Meidän pitää pelata viisaasti ja katsoa tarkasti ne paikat, milloin kannattaa hyökätä voimalla. Merkkauspeli omalla puolustusalueella on avainasemassa, siellä ei ole varaa nukkua.

Puolustuksen kautta

Kotkalaiset pelaavat Rauhasen alaisuudessa pitkälti puolustuksen kautta. Tavoitteena on kytätä vastustajan virheitä ja iskeä maalit vastaiskuilla. Puolustamisen kotkalaiset yrittävät hoitaa mies vastaan mies –taktiikalla.

Jokipojilla on torstaina täysi työ ohittaa vieraiden puolustussumppu, sillä tällä kaudella organisoitu hyökkäyspeli on ollut joensuulaisilta kateissa. Heikompia joukkueita vastaa ideaa tehokkaaseen hyökkäämiseen ei ole aina löytynyt, vaan joukkue on ajautunut välillä heikkoihin ratkaisuihin ja yksinyrittämiseen.

Joensuulaiset ovat muutaman välipäivän aikana saaneet miehistönsä taas henkisesti ja fyysisesti normaalikuntoon. Loukkaantumishuoletkin helpottavat, sillä Markku Flinck ja Juho Kuronen palannevat kaukaloon.

Sivussa sen sijaan ovat yhä hyökkääjä Lauri Heinonen ja puolustaja Juuso Akkanen.

Babicin debyytti

Vierailla on riveissään mielenkiintoinen uusi tuttavuus, kun kanadalainen Marek Babic tekee ensiesiintymisensä suomalaiskentillä. 29-vuotias puolustaja on Titaaneissa kahden viikon koeajalla. Rannevaivaa potenut Tuomas Gärdström lienee torstaina myös mukana kokoonpanossa.

Kotkalaisleirissä pitkäaikaispotilaina ovat puolustaja Mikko Haapanen sekä hyökkääjät Jaakko Viljanen, Jaakko Niemensivu ja Vili Mustonen. Viimeisimpänä sairastuvalle joutui aivotärähdyksestä kärsivä Mikko Kansikas. Lisäksi tehohyökkääjä Markus Rämä on yhä SaiPan mukana.

Pelaavaa maalivahtia Rauhanen ei halunnut etukäteen nimetä. Vieraiden maalivahtipelin pitäisi kuitenkin olla varmoilla kantimilla, sillä sekä Kai Tillanen että Jaakko Valkama ovat esittäneet viime aikoina mainioita otteita.

Jokipoikien maalilla jatkaa menneen viikonlopun vieraspeleissä kunnostautunut Jocelyn Guimond.

» Lähetä palautetta toimitukselle