Uunituore sarjakärki Sport haastaa Jokipojat

MESTIS / Ennakko
Sport siirtyi Hokki-voiton myötä Mestiksen piikkipaikalle. Matka jatkui kohti Joensuuta, missä kova kotijoukkue Jokipojat on aina ollut Sportille hankala vastus.

"Jokipojat ei koskaan voita Vaasassa", sanoo moni. Viimeisestä voitosta on aikaa toistakymmentä vuotta. Sensijaan Sport on Joensuussa ollut usein ongelmissa, eikä tällä kaudella hurjan kotijoukkueen viittaa kantava Jokipojat ole helppo vastus tälläkään kerralla.

Home sweet home

Jokipojat on riippuvainen kotikaukalostaan. Vierastappiota on kasassa jo 10 perättäin. Kotona tappioita on tällä kaudella vasta kaksi, joista toinen tuli edellisessä kotipelissä TuTolle. TuTo voitti vähämaalisen taistelun 1-0 hallittuaan kahta ensimmäistä erää selkeästi, päätöserässä taas Jokipolla oli paikat pistää peli tasoihin.

Jokipojat oli tiistaina Savonlinnassa viimeistä erää lukuun ottamatta painokelvottoman huono. Viisikkopuolustaminen oli täydellisen leväperäistä, ja SaPKon pääsi kerta toisensa jälkeen hyville tekopaikoille. Samanlaiseen vätystelyyn ei ole varaa Sportia vastaan tai vastustaja lyö 10 maalia Mehtimäen maaliverkkoihin. Joukkue tosin sai tuon Savonlinnan pelin jälkeen melkoisen ripityksen, vaikkeivat sentään yöllä enää ulkojäille menneetkään, kuin Jami Kauppi pelin jälkeen uhkasi. Saattaa olla, että Sport-pelissä kiinnostaa taas taistella vähän enemmän.

27 Tomi Pöllänen – 19 Jani Keränen – 11 Tomi Karlsson

23 Sami Mutanen – 20 Tatu Miettinen – 13 Lauri Heinonen

18 Sami Puruskainen – 28 Matti Hietakangas – 22 Toni Mustonen

24 Jani Väänänen – 17 Janne Häikiö – 9 Juhana Repo

10 Kimmo Nevalainen – 4 Juuso Akkanen

21 Juho Kuronen – 7 Jarkko Immonen

29 Ville Väänänen – 6 Timo Ahonen

3 Juha Falin – 5 Kim Woo-Jae

35 Alexander Salak

(1 Teemu Seppänen)

Huomioitavaa kokoonpanossa on se, että joukkue ei kärsi poissaoloista. Tatu Miettisen johtama ketju on nostettu kakkoseksi, ja vaisusti viime aikoina esiintynyt Sami Puruskainen on hakenut peliaikaa kolmosketjusta.

Jami Kaupilla oli lyhyt kommentti koskien Sportia.

- Sport näyttää todella pahalta vastustajalta, mutta pyritään puolustamaan niin hemmetin hyvin.

Vieraissa paras

Sport on vastaavasti sarjan kovin vierasjoukkue. Tällä kaudella on joukkue hävinnyt vain kerran, senkin kerran ilman keskushyökkääjiä Mikkelissä. Tällä hetkellä Sport pelaa ilman keskushyökkääjä Pete Suonpäätä ja Miro Laitista, mutta silti jälki oli eilen Kajaanissa tuhoisaa. Patrik Westerback, Ian MacNeil ja Filip Riska ovat kolmikkona kuitenkin sarjassa selkeästi parhaimmistoa. Lisäksi neloskentässä nuoret Timo Pahkala ja Juho Joki-Erkkilä pystyvät ainakin kelvolliseen sentterin rooliin. Seitsemäntenä puolustajana eilen pelasi A-junioreista nostettu keskushyökkääjä Toni Mäkinen.

Sportilta puuttuu myös aivotärähdyksestä kärsivä Markus Laine ja toinen turkulaispuolustaja Pasi Kuusisto polvivamman takia. Kim Nabb on Suomen joukkueen mukana Universiaadeissa.

Poissaolopäivitystä:

Sportilta puuttuu riveistä Miro Laitinen, jolla on kädessä pieni tulehtunut haavauma. Ian MacNeil loukkasi Kajaanissa olkapäätään, ja miestä pidetään tänään varotoimenpiteen vuoksi sivussa. Timo Pahkala sairastaa, ja Matti Höylä on migreenioireiden vuoksi porttivahtina. Sport saa jalkeille silti neljä hyökkäysviisikkoa, joista nelonen on puhdas A-junioreista koottu viisikko, ja kolme pakkiparia.

9 Markus Jämsä - 45 Patrik Westerback - 19 Vesa Myllyaho

28 Ilpo Salmivirta - 33 Juho Joki-Erkkilä - 17 Jukka-Pekka Koistinen

29 Kristian Hjerpe - 24 Filip Riska - 15 Tommi Oksa

60 Samuli Kivimäki - 21 Toni Mäkinen - 23 Marcus Niemi

5 Ville Varakas - 7 Markku Erholtz

4 Jussi Pernaa - 6 Mikael Hallbäck

3 Risto Leppiniemi - 12 Jesper Söderholm

25 Mikko Rossi
(30 Matti Höylä)

Eilen valmennusvastuun kantoi Ari-Pekka Pajuluoma, mutta Joensuussa tuore isä Mikko Manner palannee penkin taakse, mikäli takkuava lentoliikenne onnistuu miehen Joensuuhun lennättämään ajoissa.

Aiemmat kohtaamiset Joensuussa ovat olleet varsin tasaisia.

Jokipojat–Sport:

2006: 3–3

2006: 2–3 ja.

2005: 4–3

2005: 4–4

2004: 2–6

2001: 3–0

2000: 8–5

2000: 1–2 (playoffs)

2000: 0–5

1999: 4–4

Saldo: 3–3–4 (maalit 31–35)

» Lähetä palautetta toimitukselle