Kajaanissa tarjolla viihdyttävää kiekkoa

MESTIS / Ennakko
Tammikuun viimeisen päivän ennakolta mielenkiintoisin Mestis-ottelu pelataan Kajaanissa, kun Hokin vieraaksi luistelee aina vaarallinen vieras Vaasasta. Sport ja Hokki ovat pelanneet mielenkiintoisia otteluita tällä kaudella, joten vauhdikasta ja yleisöönmenevää kiekkoviihdettä lienee tarjolla lauantainkin ottelussa.

Toista kauttaan Mestiksessä kiekkoileva Hokki on pelannut Mestis-historiansa aikana tiukkoja ja viihdyttäviä otteluita Sportia vastaan. Joukkueet ovat pelanneet yhteensä seitsemän keskinäistä ottelua, joista viisi on päättynyt maalin erolla toisen voittoon. Hokki on voittanut näistä otteluista kolme ja Sport kaksi. Vain kahdesti tulostaululle on saatu suurempi kuin maalin voittomarginaali. Viime kaudella kumpikin voitti yhden kotiottelunsa lukemin 4-1.

Keskinäisten otteluiden voittotilastossa Hokki on Sportia edellään voitoin 4-3. Viime kaudella Hokki voitti kolme kohtaamista neljästä, tällä kaudella Sport on ollut vahvempi kahdessa kohtaamisessa ja Hokki yhdessä. Merkillepantavaa joukkueiden aikaisempien kohtaamisten tuloksissa on se, että joukkueet eivät ole pelanneet kertaakaan tasan, vaikka jatkoajalle on menty kolmesti. Jatkoaikavoitot ovat Hokille 2-1. Voittonsa Hokki on hankkinut seuran historian ensimmäisestä Mestis-ottelusta (14.9.2002 Hokki-Sport 4-3) ja joukkueiden edellisestä kohtaamisesta (6.1.2004 Hokki-Sport 3-2). Mielenkiintoista on myös sekin, että Hokki ei ole taipunut vaasalaisille vielä kertaakaan kotihallissaan. Sport tuleekin varmasti kovalla asenteella Kajaaniin hakemaan ensimmäistä voittoaan Hokin kotihallista ja tasoittamaan keskinäisten otteluiden voittotilanteeksi 4-4.

Lauantain neljän pisteen kamppailuun joukkueet lähtevät tasapisteistä sarjataulukon sijoilta viisi ja kuusi. Molemmilla joukkueilla on 34 ottelun jälkeen kasassa 40 pistettä, mutta maalieronsa turvin Sport on pykälän kotijoukkuetta ylempänä. Sportin maaliero (107-95) on +12, Hokilla maaliero (99-93) on kuusi maalia plussalla. Ottelu on siis erityisen tärkeä molemmille joukkueille.

Kajaaniin Sport pääsee matkaamaan makean voiton jälkeen, sillä joukkue kaatoi torstaina kotiareenallaan KalPan maalein 2-1. Joukkue pelasi ottelussa hienosti. Koko joukkue pelasi nöyrästi ja taistellen joukkueen eteen. Joukkuehenki lieneekin todella korkealla hyvän voittopelin jälkeen.

Hokki lähtee puolestaan otteluun maanantainen 5-0 -tappio niskassaan. Jukurit kaatoi Hokin Mikkelissä hokkilaisittain synkin lukemin. Tosin kaksi viimeistä maalia tehtiin tyhjiin.

Huhti palaa maalin suulle

Jaakko Huhti on toipunut Kouvolassa saamastaan aivotärähdyksestä pelikuntoon ja ottaa paikan joukkueen maalin suulta. Kakkosmaalivahtina jatkaa Lauri Rämet, joka torjui Mikkelin ottelussa kolmannen erän pelituntuman saamiseksi. Rämet keräsi ottelusta seitsemän torjuntaa eikä päästänyt maaliakaan, vaikka Hokki kaksi maalia kolmannessa erässä Jukureille antoikin. Maalit tehtiin kuitenkin tyhjiin.

- Huhti on tehnyt paluun ja on täysin pelikuntoinen. Lisäksi Rämet sai pelituntumaa alle, joten sillä osastolla meillä ei ole mitään valittamista. Huhti ja Rämet jatkavatkin maalin suulla loppukauden, Hokin valmentaja Vladimir Kolek kertoo.

Sportin maalilla jatkanee KalPaa vastaan erinomaisesti esiintynyt Marko Härkönen. Peräti 45 torjuntaa ottelussa kerännyt Härkönen joutui antautumaan vain kerran ja senkin harmittavasti yhdeksän sekuntia ennen loppua KalPan hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Härkönen vartioi Sportin maalia hyvin myös Sportin edellisellä Kajaanin vierailulla loppiaisena. Sportin toisena maalivahtina on Håkan Danielsson, joka on myöskin esiintynyt edukseen pelaamissaan otteluissa.

Petr Kudan pelikunto arvoitus

Kajaaniin sunnuntaina saapuneen 35-vuotiaan tsekkipakki Petr Kudan pelikunto on arvoitus. Mies loukkasi nivusensa torstai-illan harjoituksissa eikä pelikunnosta ole takeita. Miehen lauantainen debyytti Hokki-paidassa näyttää siis tällä hetkellä epävarmalta.

Hokki-puolustuksesta kantautuu kuitenkin myös iloisia uutisia, sillä Jani Södön alkuviikosta vihoitellut selkä on kunnossa ja mies pääsee mukaan tositoimiin. Paluun kokoonpanoon tekee myös polvensa kanssa pitkään tuskaillut Jarkko Heikkinen. Hokki pääsee siis peliin mukaan vähintään kuudella puolustajalla riippumatta Kudan pelikunnosta. Puolustuksesta ovat sivussa Mikko Saavinen ja Lauri Lahesalu. Lisäksi Hokilta on pois loppukauden polvivammaansa paranteleva hyökkääjä Olli Piippo.

Hokki etsii vieläkin yhtä puolustajaa riveihinsä. Pelaajia on kuitenkin niukalti tarjolla ja hintakilpailu sen seurauksena kovaa. Esimerkiksi Kajaaniin ennen loukkaantumistaan tulossa ollut Ville Piekkola suuntasi KalPaan aivan kuten Kolek aiemmin perjantaina aavistelikin. Mies epäileekin, ettei joukkueeseen löydetä enää vahvistuksia.

Kärppien suunnalta ei ole enää apua tulossa eikä pelaajavirta vie myöskään Kajaanista Ouluun päin. Juha Silvander jäi Ouluun loppukaudeksi, Kärppien sopimuspelaajat Juho-Tuomas Appel ja Mikko Palomäki puolestaan kiekkoilevat kauden loppuun asti linnapaidassa. Kärppien A-nuoristakaan ei pelaajia Kajaaniin siirry.

Sport vajaamiehisenä Kajaaniin

Sport saapuu Kajaaniin vajaamiehisenä. Poissa ovat varmuudella keskushyökkääjät Pete Suonpää ja Ari-Pekka Pajuluoma, joka joutui KalPa-ottelussa törkeän taklauksen uhriksi. Pajuluoma kävi perjantaina päivällä kuvauksissa, ja mikäli niistä ei pahempia vammoja löydy, mies selvinnee noin kuukauden poissaololla.

Lisäksi torstain KalPa-ottelusta kuumeen takia poissaolleen Patrik Westerbackin pelikunto ratkennee perjantai-iltana. Myös viime viikonloppuna A-junioreiden mukana polvensa loukanneen Filip Riskan pelikunto on arvoitus.

Poissa joukkueen kokoonpanosta ovat myös puolustajat Jarno Kosonen ja Teemu Viemerö.

Torstain KalPan kaadossa Sportin kokoonpanossa oli mukana B-juniori Johnny Martin, jonka mukanaolo Kajaanissa on epävarmaa. B-juniorit pelaavat omia pelejään viikonloppuna ja voivat varmistaa liigapaikkansa, joten Martinia tarvittaisiin myös B-juniorijoukkueessa.

Markus Jämsä Sportiin jälleen Hokki-ottelun aattona

Sport saa tärkeään otteluun miehistöönsä hyökkääjä Markus Jämsän, joka siirtyi perjantaina Lukosta Vaasaan loppukaudeksi. Jämsä on siinä mielessä mielenkiintoinen pelaaja, että edellisen kerran hän siirtyi Lukosta Sportiin edellisen Hokki-ottelun aattona tammikuun 5. päivänä. Hokki-ottelu mukaan lukien Jämsä kiekkoili neljä ottelua vaasalaisjoukkueessa ennen siirtymistään takaisin Raumalle, josta hän siis palaa loppukaudeksi Sportiin. Neljässä ottelussa Jämsä iski maalin ja syötti toisen.

Jämsän takaisin saaneet kotkapaidat menettivät kuitenkin Jussi Heikkisen Pelicansiin. Puolustaja Heikkinen oli Vaasassa lainalla ja palaa takaisin Lahteen. Heikkinen ehti pelata Sportin riveissä kuusi ottelua tehoilla 0+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle