Yllätysvalmis FPS Kajaaniin

MESTIS / Ennakko
Niin, tytöt ja pojat, luitte aivan oikein: yl-lä-tys-val-mis F-P-S Ka-jaa-niin. FPS tosiaan on yllätysvalmis, vaikka moni seikka - ei vähiten joukkueiden materiaaliero - puhuukin kotivoiton puolesta. Odotettavissa on vauhdikasta kiekkoa, kun yhden kaksi metriä pidempi Palloseura saapuu Hokin kestittäväksi.
taustaa

Hokin etulinjaan nousseen Markus Haverisen mietteitä.
[lue lisää]

Joukkueet lähtevät otteluun lähes samanlaisista lähtökohdista. Molemmat ovat aloittaneet kautensa pirteästi, vaikka molemmilla onkin takanaan turpakeikka Vaasassa. Hokki on molemmista otteluistaan napannut pisteitä, kun linnapaidat pyydystivät lohet ja tasasivat pisteet Mikkelin sarvipäiden kanssa. FPS avasi pistetilinsä kotiavauksessaan TuToa vastaan, jonka kuitenkin vieraat kuittasivat nimiinsä jatkoaikamaalilla.

Myös Hokki-luotsi Vladimir Kolek on kauden avauksesta tyytyväinen.

- Kausi on lähtenyt kohtuullisesti käyntiin osaltamme. Jos olisimme saaneet kolmesta ottelusta kuusi pistettä, se olisi alkanut hyvin. Sarja on tasainen ja kaikki vastaan tulevat joukkueet ovat meille kovia – samoin kuin Hokki on kova vastus muille sarjan joukkueille. Jokainen piste on tärkeä

Hyvästä avauksesta huolimatta joukkueensa terveystilanne on kuitenkin Kolekin huolena.

- Hyökkääjä Juha-Pekka Ketola on palannut sairastuvalta, mutta vastaavasti maalivahti Scott Easton-Meyer ja hyökkääjä Niko Saarenpää ovat kuumeessa ja varmasti sivussa. Puolustajista Teemu Rintaniemen nilkka ei vieläkään kestä harjoittelua, mutta Antti Halonen on ollut jo jäällä, saa nähdä pelaako Halonen vielä torstaina, Kolek kertoo.

Loukkaantumisiten myötä Hokin kokoonpano elää ja suurimpana muutoksena edelliseen otteluun on ykkösmaalivahti Tuomas Lohtanderin paluu tolppien väliin.. Nuori raahelaisvahti on aloittanut kauden vahvasti pelaamalla Hokin kaksi ensimmäistä ottelua.

Saako Jokilan hurja tehoputki jatkoa?

FPS:n riveistä on noussut yksi nimi esille ylitse muiden. Janne Jokila on iskenyt peräti viisi osumaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa, ja siinä sivussa vielä ehtinyt missaamaan rankkarinkin. Voisi peräti sanoa FPS:n maalinteon olleen kahdessa ensimmäisessä ottelussa pitkälle Jokilan varassa, sillä turkulaislaituri on iskenyt forssalaisten maaleista vaatimattomat 80 prosenttia.

Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, kotijoukkue yrittää pysäyttää vieraiden tehokkaimman kasvon, mutta pelkästään yhden miehen joukkue FPS ei kuitenkaan ole - vaikka ehkä tilastoja lukemalla toisen kuvan sekin. Jokilan ketjukaverit Lasse Lintula ja Tuomas Suominen ovat näyttäneet olevansa päteviä kavereita Mestis-tasolle, ja myös kakkoskentästä löytyy oikealla sarjatasolla pelaavia kasvoja.

Se on sitten aivan toinen asia, miten pitkälle niitä oikealla sarjatasolla pelaavia riittää. FPS:lla on hyökkääjistössä määrää, muttei niinkään todistettua laatua. Laadunvalvonnan nimissä FPS troolasi Tommi Välimaan, joka on lähes parimetrinen hujoppi. Ilveksen liigaringin mukana kulkenut Välimaa ei mahtunut Ilveksen kokoonpanoon, joten Forssasta lähdettiin hakemaan miehelle kiekollisempaa roolia.

- Välimaa on sellainen tosi pitkä kaveri ja sattuneesta syystä aika ulottuva sälli. Hän pelaa torstaina kolmoskentässä Raution Pekan ja Leppäsen Markuksen kanssa, joukkueen kakkosvalmentaja Pasi Vuorela kertoo.

Ottelun ennakkoasetelmat ovat selkeät. Hokki painaa ja FPS pyristelee. Lienee kuitenkin turha lähteä murhaa odottamaan, sillä tämän vuoden FPS näyttää jäällä paremmalta kuin viime kauden nippu. Vaikka FPS:lta ei löydy sitäkään määrää nimiä kuin viime vuonna, kotijoukkueen kohtelias kaljupää ei lähde soitellen sotaan.

- Forssa on varmasti liikkuva porukka ja parempi kuin viime vuonna. He pelasivat hyvin TuToa vastaan emmekä voi missään tapauksessa aliarvioida heitä, vaan meidän on taisteltava kovalla asenteella, Kolek paketoi.

Niinhän se ihan oikeastikin on, vaikka totaalista kiekkojargonia onkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle