Rumat lukemat?

MESTIS / Ennakko
Voitosta voittoon kulkeva Hokki saa toisena iltana peräkkäin vieraita, kun se isännöi häntäpään Forssan Palloseuraa. Kuukausi sitten Forssassa joukkueet olivat täysin eri tasolla, eikä FPS päässyt missään vaiheessa Hokin vauhtiin mukaan. Ennakkoasetelmat näyttävät varsin vastaavilta lauantaina, joten Tommi Kelalla forssalaisten maalilla tulee olemaan edessä täysi päivätyö.

Hokin juna on puksuttanut jo yhdeksän ottelun voittoputken ja viimeisin tappio löytyy syyskuun lopulta Niiralasta KalPaa vastaan. Vladimir Kolekin ryhmä kulkee onnellisten tähtien alla, eikä sille tunnu löytyvän pysäyttäjää.

Eilen Hokin tahtia yritti laannuttaa Kirkkonummen Salamat, joka joutui toteamaan Hokin paremmakseen lukemin 4-3. Voitto kuitenkin maksoi kajaanilaisille, sillä Salamat sikaili ottelussa olan takaa ja niin Kimmo Appelin kuin Veli-Antti Leinosenkin pelaaminen lauantaina on epävarmaa. Heidän lisäkseen ruodusta puuttuvat perjantaina alkulämmittelyssä loukkaantunut Aki Hyyppä sekä jalkavammaansa paranteleva Antti Räikkönen.

- Valitettavasti meillä on jo huomenna peli, eikä ole paljon aikaa hoitaa vammoja. Pelikuntoiset miehet nähdään vasta huomenna, Hokin valmentaja Kolek kertoi perjantai-iltana viitaten lähinnä Appeliin ja Leinoseen.

Hokilla on kuitenkin tarjota miehistörintamalle positiivisiakin uutisia. Petr Mocek palaa pelikieltonsa jälkeen takaisin linnapaitaan ja myös Tuomo Kortelainen palaa takalinjoille, joten puolustus joukkueella on kunnossa. Hokki saa vielä Kärpistä pienikokoisen Antti Ylösen, jonka pelaaminen ratkeaa kuitenkin vasta lauantain aikana.

Viimeinen peli Vuorelan komennossa?

Forssan Palloseuran valmentajavaihdos kestää. Pasi Vuorela on vielä tämän viikon ruorissa kakkosvalmentajanaan FoPS A:sta tuuraavan Ari Kautin kanssa, mutta päätös valmentajasaagaan saataneen ensi viikolla. Spekulaatioissa esiintyneistä nimistä selvästi nimekkäin vaihtoehto on Timo Tuomi, mutta aikanaan tiensä tietoisuuteen nimenomaan FPS:ssa tehnyt Tuomi lienee myös vapaana juoksevista koutseista kallein vaihtoehto.

Lauantain otteluun FPS lähtee edelleen siipirikkoisena. Pahiten on kärsinyt puolustajisto, josta on peräti neljä miestä pitkäaikaispotilaiden listalla. Uusin nimi Teppo Tuomasen, Heikki Saarisen ja Juha Sinkkosen seuraan on Toni Vähämäki, jonka selkävamma on äitynyt jälleen pahaksi, eikä miehen paluusta kaukaloon ole tietoa. Hyökkäyspäästä sivussa ovat Kimmo Vähä-Ruohola ja Marko Vehmas.

- Voisihan tämä tilanne vähän parempikin olla. Sinkki (Sinkkonen) onneksi saadaan kohta takaisin, mutta Vähä-Ruoholan nilkka ei kestänyt pelirasitusta ja hän menee maanantaina näyttämään nilkkaansa lääkärille uudemman kerran. Vehmaksen olkapää on edelleen kipeä, valmentaja Vuorela harmittelee.

FPS lähtee Kajaanin aamunkoitossa neljällä kentällisen ja kuuden puolustajan voimin. Kuuden puolustajan peluutus alkaa kuitenkin käydä voimille ja Haukat-ottelun loppupuolella oli havaittavissa avainmiesten irvistysten tihentymistä punaisten naamojen kera. Forssalaisten onneksi haukkaottelun loppupuolella oli havaittavissa myös hurmoksellista FPS:aa, jota tällä kaudella ei ole vielä kertaakaan kotijäällä nähty.

- Kaksi jälkimmäistä erää alkoi näyttää jo vähän jääkiekolta. Oli tosi tärkeätä, että saatiin peli tasoihin ja pinna. Nyt mennään aika pahaan paikkaan, eikä tuolta moni porukka ole pisteitä saanut. On kuitenkin hyvä ottelu alla ja enemmän uskoa itseemme, joten eiköhän jatketa siitä mihin Haukkoja vastaan jäätiin, Vuorela toivoo.

Hokin valmentaja Vladimir Kolek ei lähde vieraita aliarvioimaan ja pitää joukkuetta varteenotettavana, vaikka paperilla ryhmä ei Hokin tasoiselta näytäkään.

- FPS on paha vastus ja tottakai meillä pitää olla asenne kunnossa, että saamme pisteet, Kolek luotaa kohteliaaseen tapaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle