Nousuvireinen jukurilauma Forssaan

MESTIS / Ennakko
Torstaina Forssan Palloseura saa vieraita Mikkelistä, kun nousukuntoinen Jukurit köröttelee Tyykikylään Risto Dufvan johdattaessa sotajoukkoja. Jukurit saapuu Forssaan nousukiidossa kahden voitokkaan ottelun jälkeen, kun taas kotijoukkueen viimeisimmän kotivoiton muistamiseen tarvittaisiin Alzheimerin käänteistauti.

Timo Tuomen tulo FPS:n peräsimeen ei ole ainakaan pisteiden valossa auttanut - meno on ollut yhtä mollivoittoista kuin Kai Rautionkin alaisuudessa. Hyviä uutisia kuitenkin on tappioista huolimatta, sillä peli näyttää jo huomattavasti paremmalta kuin alkukaudella ja FPS on materiaalipuutteista huolimatta pysynyt joukkueen kuin joukkueen perässä.

Suurin ongelma kuitenkin on, että se mukana pysyminen on nimenomaan tapahtunut perässä. Potkun tai kaksi jäljessä ollut Palloseura on nyt pystynyt häviämään otteluita enää maalin tai kahden marginaalilla, joten tuloksissa on otettu pieni askel eteenpäin. Forssalaisten kohdalle huono uutinen on se, että edelleenkin jääkiekossa on aivan sama häviääkö kahdella maalilla vai kuudella - tuloksena on poikkeuksetta nolla pistettä.

Tiistaina Kouvolassa FPS kykeni haastamaan kotijoukkueen tasapäin, mutta maalinteko tökki pahemman kerran ja vieraille jäi nolla pistettä sekä nolla maalia kotiintuomisina. Positiivista kuitenkin oli, että keltanokkakaksikko Krister Antila ja Mikko Kankaanperä esiintyi melko pirteästi. Myös Martin Lamich pystyi pelaamaan kipeästä selästään huolimatta, mikä kuitenkin ärtyi pelin jälkeen.

Torstaille Palloseuran terveystilanne näyttää peräti melko mukavalta. Ainoastaan Jouni Kulonen ja Jarkko Aaltonen ovat sivussa niistä, joita odotetaan lähiaikoina kaukaloon. Lamichin pelaaminen on pieni kysymysmerkki ja miehen pelaaminen ratkeaa vasta pelipäivän aamuna. FPS saa takaisin takalinjoilleen Anssi Rantasen, joka on nyrkkitappelusta saamansa pelikieltonsa kärsinyt.

Tuuli purjeissa

Vierailija Jukurit on kahdessa viime ottelussaan esittänyt mainioita otteita. Joukkueen peli on ollut hyvässä tasapainossa ja Hermestä vastaan kiekot alkoivat upota myös maaliin. Kahden Kalevankankaalla pelatun ottelun jälkeen on kuitenkin edessä taas matkapeli. Jukurit on kompuroinut vieraskentillä muutamaan otteeseen.

Jukureiden hyökkäyskaluston paras osa oli tiistaina Tero Koposen johtama kakkosketju laidoillaan Olli Sipiläinen ja hattutempun iskenyt Samuli Piiroinen. Puolustamisessakin ansioitunut ketju pyöri Hermeksen päädyssä kuin pyörremyrsky ja iskikin yhteensä neljä maalia. Simo Romon tulo on monipuolistanut Jukureiden hyökkäyspeliä ja nelosketju onkin saanut aivan uutta juonta kuvioihinsa espoolaislähtöisen sentterin myötä.

Jos maalihanat vain pysyvät auki, Jukureiden neljän tasaisen ketjun mylly on hankala pysäyttää. Mikkeliläiset eivät aikaisemmin tällä kaudella ole ylivoimaosumilla juurikaan juhlineet, mutta tiistaina tulosta syntyi. Nähtäväksi jää, onnistuvatko kuviot Forssassakin. Tunnetusti tehokas alivoima ja puolustuspeli eivät ole helppo vastus kenellekään.

Jukureiden mahdollinen riski on keskittyminen otteluun. Alla on vakuuttava kotivoitto aina vaarallisesta Hermeksestä ja nyt vastassa on ”vain” sarjajumbo FPS. Jalkojen pitää olla maassa, sillä sarvipäät ovat olleet Forssassa vaikeuksissa ennenkin. Edellinen kohtaaminen Forssan jäähallissa ratkesi vasta neljä sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle