Pohjois-Amerikan nuoret tähdet nappasivat helpot pisteet Leijonilta

MAAJOUKKUE / Kuvakooste
Suomi aloitti World Cupin maanantain vastaisena yönä ja sai avausotteluun vastaansa pohjoisamerikkalaisista alle 24-vuotiaista koostuvan yhdistelmäjoukkueen. Leijonat aloitti turnauksen kankeasti ja sinnitteli mukana pelissä vielä ensimmäisen erän ajan, mutta toisen erän kolme takaiskua olivat joukkueelle liikaa. Pohjois-Amerikka nappasi lopulta avausvoiton lukemin 4-1.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Turnauksen tapojen mukaisesti joukkueet vaihtoivat viirejä otteluiden alussa.
Pohjois-Amerikka siirtyi johtoon ensimmäisen erän alussa ylivoimalla ja tuuletti osumaa villisti.
Kiekko lipsahti Pekka Rinteen patjojen välistä aina maaliviivalle asti ja niin pelaajat kuin yleisökin ehti jo juhlia maalia. Tarkemman tarkastelun jälkeen kiekko ei kuitenkaan ylittänyt maaliviivaa kokonaan ja näin maali jäi syntymättä.
Suomi ei saanut hyökkäyspeliään uomiinsa, vaan tyytyi laukomaan lähinnä yksilösuoritusista.
Dylan Larkin tööttäsi Sami Vatasen ilmojen teille.
Kiekko lipui jo toistamiseen viivan tuntumaan lähes välittömästi edellisen tilanteen jälkeen. Maali hylättiin tällä kertaa maalivahdin häirinnän vuoksi.
"No goal!"
Pohjois-Amerikka löysi jatkuvasti aukkoja Pekka Rinteen suojuksista.
Vieraat takoivat kiekkoa verkkoon aivan maalin edustalta. Tässä syntyy Jonathan Drouinin 3-0 -osuma.
Pekka Rinteellä riitti töitä maalinsa edustalla.
Nathan MacKinnon iski joukkueensa neljännen ja viimeiseksi jääneen osuman niin ikään maalin edustalta.
Leo Komarov kohahdutti yleisöä Aaron Ekbladiin kohdistuneella pommillaan.
Rinne ehti kiekon eteen 39 kertaa.
Connor McDavid pääsi niin ikään kokeilemaan maalintekoa aivan Pekka Rinteen silmien edessä.
Leijonat kuitenkin selvisi säikähdyksellä, vaikka Rinne ottikin hässäkän aikana hieman osumaa.
Pohjois-Amerikan nuoret tähdet olivat jatkuvasti potkun edellä.
Ottelun lopputulos olisi voinut olla numeroiden puolesta rumempikin. Parin maaliviivalla käyneen kiekon lisäksi Pohjois-Amerikka kolisteli tolppiakin muutamaan otteeseen.
Sami Vatasen ja Dylan Larkinin koko ottelun kestänyt nokittelu huipentui ottelun lopussa pienimuotoiseen paritanssiin.
Suomi ei päästänyt Pohjois-Amerikkaa helpolla kolmannessa erässä fyysisellä pelillään. Mark Scheifele jäi Mikko Koivun jyrän alle.
Ottelun loppuminuuteilla Leo Komarov taklasi Colton Paraykon päätyplekseihin.
Taklauksen seurauksena kiekko päätyi maalin edustalla kärkkyneelle Valtteri Filppulalle, joka avasi Leijonien maalitilin.