Tolppia, läpiajoja ja vauhtia − Tappara vei tasokkaan kärkikamppailun

LIIGA / Raportti
Alexander Bonsaksen ja Jukka Peltola olivat pelipäällä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KalPa ja Tappara tarjosivat Kuopiossa vauhdikkaan ja viihdyttävän kärkipelin. Voittomaalikisassa lisäpisteen vei Tappara.

Tappiostaan huolimatta KalPa nousi Liigassa takaisin toiselle sijalle ohi TPS:n. Sarjan kärkijoukkue Tappara jatkoi voitokasta kärkipelien viikkoaan, kun Jukka Peltola ja Charles Linglet onnistuivat voittomaalikisassa, eikä maalille varta vasten vaihdettu Dominik Hrachovina päästänyt ohitseen yhtään yritystä.

Tapparalle 3−2 päättyneessä ottelussa oli lukuisia huippupaikkoja. Tolpat kilisivät viidesti: Tappara esimerkiksi sai kiekon rautoihin kaksi kertaa kolmannen erän alivoimansa aikana. Myös Martin Røymarkin yritys ensimmäisen erän rangaistuslaukauksessa kimposi tolpasta ulos.

Tolppien lisäksi vauhdikkaassa pelissä oli useita läpiajoja. Yksi läpiajoon päässeistä oli jatkoajalla Tapparan Henrik Haapala, joka ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan hyvin KalPa-maalilla torjunutta Eero Kilpeläistä. Piste olisi ollut Haapalalle liigauran sadas.

KalPa sai kesken pelin jobinpostia, sillä kärkiketjujen hyökkääjä Jesse Mankinen putosi vahvuudesta satutettuaan itseään ottelun alkupuoliskolla.

KalPa sai päätöserään lentävän lähdön

Tappara avasi maalinteon puolenvälin tienoilla, kun erinomaisen ottelun pelannut Veli-Matti Savinainen pelasi hyvän seinäpelin Alexander Bonsaksenin kanssa. Jälkimmäinen viimeisteli kauniin avausosuman kuvion päätteeksi.

Kotijoukkue tuli tappioasemasta väkivahvasti kolmanteen erään. Joonas Lyytinen tasoitti kovalla lyöntilaukauksella, ja maaliin syöttöpisteen saanut Janne Keränen teki vanhanaikaisen heti seuraavassa vaihdossaan. Keränen oli saada pisteitä kolmannessa vaihdossaan perättäin, mutta hyökkääjä ei onnistunut läpiajosta.

Kirvesrinnat kuittasivat pian KalPan tehohetken jälkeen. Jani Lajunen tasoitti kärkitaiston Savinaisen hienosta alustuksesta, ja jatkoajalle suunnattiin numeroissa 2−2. Kun viiden minuutin aikana ei tullut maaleja, ratkaisivat Tappara-hyökkääjät lisäpisteen voittomaalikisassa omilleen.

Tappara on kohdannut kuluvalla viikolla nyt sarjan toisena majailevan KalPan ja neljänneksi sijoitetun HPK:n. Lauantaina on vastassa kolmannella sijalla KalPaa vaaniva TPS, kun kuopiolaiset puolestaan matkaavat Ouluun Kärppien vieraiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo