Jokereiden vire kesti kerrankin läpi ottelun

KHL / Raportti
Myös Sakari Salmisen johtama Jokereiden kakkosketju oli tänään pelipäällä.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokereiden taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkuu myös tuleville kierroksille joukkueen haettua tärkeän 2-0-vierasvoiton Astanasta.

Ailahdellen viime viikkoina esiintynyt Helsingin Jokerit aloitti runkosarjan viimeisen vieraskiertueensa parhaalla mahdollisella tavalla.

Monta kertaa johtonsa menettänyt tai pelin tasonsa kadottanut helsinkiläisryhmä onnistui tällä kertaa pitämään rivinsä kasassa täydet 60 minuuttia.

Palkinnoksi tästä joukkue sai mukaansa arvokkaat kolme pistettä, kun Ryan Zapolski torjui kauden toisen nollapelinsä 2-0-voittoon päättyneessä ottelussa Barys Astanaa vastaan.

− Jore teki yhden ja Niemi toisen, se on 2–0-voitto, Jokereiden toisen osuman syöttänyt Ville Lajunen summasi rennosti ottelun jälkeen.

Vauhdikkaassa ottelussa molemmilla oli omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta maaleja saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti. Tätä ennen Jokerit oli hallinnut avauserää, kotijoukkue Barys toista

− Oli vaikeita hetkiä toisessa erässä, mutta hyvin selvisimme. Ensimmäisessä erässä pelasimme hyvin, Jokereiden apuvalmentaja Raimo Helminen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Kotijoukkueen paikat olivat, kuten totutusti, pääasiassa joukkueen ykkösketjun varassa. Erityisesti Dustin Boyd ja Nigel Dawes tuottivat ongelmia jokeripakistolle hyvällä liikkeellään ja kulmapelaamisellaan.

Jokereilla puolestaan erityisesti Petteri Wirtasen johtama nelosketju tarjosi hyvää tulitukea ykkösvitjalle, onnistuen painamaan pelin Barysin päätyyn vaihdosta toiseen.

− Nelosketjumme on muutenkin ollut jo pitkään hyvä, sen onnistuminen ei ollut yllätys, Lajunen kiitteli.

Tästä esimerkkinä on, että ensimmäisessä erässä Jokereista lähinnä maalintekoa oli Masi Marjamäki, joka ei kuitenkaan onnistunut siirtämään Wirtasen poikittaissyöttöä ohi Barys-vahti Kevin Poulinin.

Ylivoima tuotti lopulta tulosta

Ensimmäisen erän jokerihallinta vaihtui toisessa erässä huomattavasti avoimemmaksi pelaamiseksi, jossa paikkoja oli vuoron perään molemmilla joukkueilla.

Ensin Jesse Joensuu pääsi nokikkain maalivahti Poulinin kanssa onnistumatta kuitenkaan maalinteossa, ja heti seuraavassa vaihdossa Barys sai kiekon jokerimaalin tolppaan, joka kuitenkin pelasti helsinkiläiset. Siten myös toiselle erätauolle poistuttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Viime peleissä hyvin toiminut Jokerit-ylivoima sai vihdoin palkintonsa kuitenkin heti kolmannen erän alkuun. Maalin eteen pudonneen kiekon pääsi lapioimaan sisään lopulta Pekka Jormakka.

Merkittävää kiriä kotijoukkue ei saanut käyntiin missään kohtaa, vaan jokeriviisikko pysyi kerrankin kasassa täydet 60 minuuttia pitäen Barys-hyökkääjät poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Lopullisen naulan arkkuun pääsi iskemään Mika Niemi, joka osui Barysia vastaan myös joukkueen edellisessä kohtaamisessa Helsingissä kymmenen päivää sitten.

− Kun summeri soi, oli hyvä fiilis, mutta ei tässä mitään paraateja laiteta pystyyn. Hyvä rento fiilis tässä on yleisesti ollut. Ei auta mököttää, tulipa sitten voittoja tai tappiota. Kolme pistettä tänään, ja ylihuomenna jatkuu, Lajunen veisteli.

Näin Jokerit poistui kaukalosta voittajana 2-0-luvuin, ja helsinkiläisten taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu ainakin perjantaihin joukkueen seuraavassa kamppailussa Jugra Hanti-Mansijskia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle