Oleg Petrov Nashvilleen

NHL / Uutinen
Nashville Predators hankki venäläisen taskuraketin Oleg Petrovin Montrealista. Canadiens sai kaupassa Predatorsin neljännen kierroksen varauksen tälle vuodelle.

Petrov, 31, on pelannut yhteensä 365 NHL-ottelua, joissa on tehnyt 183 pistettä. Tehokkaimmalla kaudellaan 00-01 Petrov jakoi Canadiensin sisäisen pistepörssin ykkössijan yhdessä Saku Koivun kanssa 47 pisteellä. Koivu tosin pelasi noin 30 ottelua vähemmän. Petrov teki oman maaliennätyksensä viime kaudella, jolloin mies iski 24 maalia.

Petrovin vahvuuksiin kuuluu loppumaton ja erittäin nopea liike. Pienestä koostaan huolimatta Petrov myös taklaa yllättävänkin usein ja miehen asenne on aina kunnossa. Heikkouksiin kuuluu pienen koon ohella, viime kaudesta huolimatta, pahasti ontuva viimeistely.

Petrov on alunperin Canadiensin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1991. Petrov risteili farmin ja isäntäjoukkue Canadiensin välillä seuraavat neljä kautta, ja kun NHL-ura ei lähtenyt kunnolla liikkeelle mies siirtyi kolmeksi kaudeksi Sveitsin pääsarjaan. Petrov voitti kaksi kertaa peräkkäin Nationalliga A:n pistepörssin Ambri Piottan paidassa. Petrovin NHL-ura lähti liikkeelle kunnolla viimein kaudella 99-00. Petrov pelasi alkukauden Canadiensin silloisen farmijoukkueen Quebec Citadellesin riveissä, mutta sai pian kutsun ylös ja on siitä lähtien pelannut Montrealissa.

lähde: TSN.ca

» Lähetä palautetta toimitukselle