Mikko Kuparinen Ilvekseen

LIIGA / Uutinen
Ilves on palkannut riveihinsä tällä kaudella ECHL-liigaa pelanneen Mikko Kuparisen. Kuparisen sopimus kattaa loppukauden. Samassa yhteydessä Ilves tiedotti tehneensä 19-vuotiaan oman kasvattinsa Ville Koistisen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Kuparinen saapuu Tampereelle ECHL-liigan Pensacolasta, jossa Mikko on pelannut tällä kaudella 32 ottelua. Kuparinen aloitti liigauransa HPK:n riveissä, mutta siirtyi jo kesken ensimmäisen liigakautensa Pohjois-Amerikkaan. Kuparisen rohkea liike tuotti onnistumisen ja nuorukainen varattiin Tampa Bayn toimesta. Yhtä pikaista ylöskutsua lukuunottamatta Kuparisen ura ei kuitenkaan auennut NHL:ssä. Kaudella 99-00 pelasi IFK:ssa keskittyen jäähyminuuttien keräilyyn.

Kovaotteinen pakki pystyy pelaamaan myös hyökkääjänä, sillä Mikko siirrettiin puolustajan tontille vasta murtautuessaan HPK:n liigaryhmään. Isokokoiselta pakilta ei kannata odottaa kauniita taiteiluja kiekon kanssa, mutta ryminää ja ryskettä sitäkin enemmän. Kuparinen tuo Ilves-pakistoon vielä lisää kokoa. Kuparinen on jo neljäs vähintään 190 cm pitkä pelaaja joukkueen puolustuspäässä.

Ville Koistinen on napannut tällä kaudella paikkansa Ilveksen pakistosta ja nuorukainen oli vahvasti tyrkyllä myös nuorten MM-kisajoukkueeseen. Koistisen kanssa tehty kaksivuotinen sopimus on varmasti mieluinen uutinen Ilves-faneille. Koistinen on Jani Nikon loukkaanuttua ottanut suurta roolia Ilveksen miehistössä. Onnistuminen on nuoren iän huomioonottaen ollut vähintäänkin kohtuullista.

Ilves on ollut viime aikoina aktiivinen pelaajarintamalla. Kalle Mattila liittyi joukkueeseen joulutauolla ja David Nemirovsky aiemmin tällä viikolla. Kuparinen on siis jo kolmas lyhyen ajan sisällä joukkueeseen liittynyt pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle