TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Kovalev ja Laukkanen New York Rangersiin

NHL / Uutinen
Pittsburgh Penguins teki odotetun liikkeen ja kauppasi huippulaituri Aleksei Kovalevin pois joukkueestaan. Kylkiäisenä kaupassa lähti Manhattanille myös puolustaja Janne Laukkanen.

Laiturit Aleksei Kovalev ja Dan Lacouture sekä puolustajat Janne Laukkanen ja Mike Wilson pelaavat tästä lähtien New York Rangersin paidassa. Tiukasti pudotuspelitaistoon mielivä Rangers lähetti pingviineille Joel Bouchardin, Richard Lintnerin, Mikael Samuelssonin ja Rico Fatan sekä arviolta 4 miljoonaa dollaria kahisevaa.

Kovalev palaa takaisin Rangersiin, joka varasi miehen aikanaan vuonna 1991. Mies edusti Rangersia reilut 6 kautta ennen kuin hänet kaupattiin Pittsburghiin vuonna 1998. Parin viikon päästä, 24. helmikuuta, 30 vuotta täyttävä Kovalev on ehdottomasti yksi NHL:n huippuhyökkääjiä. Togliattista kotoisin oleva laituri on tällä hetkellä pistepörssissä neljäntenä tehtyään 54:ssä ottelussa 64 pistettä (27 maalia ja 34 syöttöä). Viime kaudella salamannopean rannelaukauksen omaava venäläinen oli pistepörssin yhdestoista 76 pisteeellä, vaikka oli viisitoista peliä sivussa loukkaantumisten vuoksi. Vuotta aiemmin Kovalev takoi 79 ottelussa henkilökohtaisen ennätyksensä 95 pistettä.

Kovalevin pelaajasopimus päättyy tämän kauden jälkeen ja hänen uskotaan vaativan pääsyä puolueettomaan palkkasovitteluun. Arvioiden mukaan Kovalevin nykyinen vuosipalkka 4,6 miljoonaa dollaria saattaa sovittelussa jopa tuplaantua 8-9 miljoonaan taalan tienoille. Näin korkeaan palkkaan Penguinseilla ei ole varaa ja siksi GM Craig Patrick oli pakotettu myymään Kovalev ennen pelaajasiirtojen aikarajan umpeutumista.

Rangersin valmentaja ja toimitusjohtaja Glen Sather oli innoissaan Kovalev-kaupan varmistuttua.

- Kun Alexein tapainen pelaaja on vapailla markkinoilla, ei sellaista tilaisuutta voi päästää käsistään. Tarvitsimme apua maalinteko-ongelmiimme ja Alexei on juuri sellainen pelaaja, jota haimme, Sather kommentoi kauppaa tuoreeltaan Rangersin tiedotustilaisuudessa maanantaina.

- Alexei oli loistava ensimmäisellä New Yorkin visiitillään ja on kehittynyt entisestään Pittsburghissa viettämiensä vuosien aikana. On mahtavaa saada Alexei takaisin Manhattanille, iloitsi puolestaan Rangers-kapteeni Mark Messier.

Muut kaupassa liikkuneet pelaajat ovat statukseeltaan Kovalevia huomattavasti vähäisempiä. Rangersiin siirtyneistä pelaajista Dan LaCouture on suhteellisen isokokoinen kolmos-neloskentän raataja, joka on tällä kaudella tehnyt kaksi maalia ja antanut kaksi syöttöä. Janne Laukkanen on kärsinyt tälläkin kaudella loukkaantumisista, mutta on onnistunut saalistamaan seitsemän pistettä (1+6). Puolustaja Mike Wilsonin aika on kulunut Pittsburghin farmijoukkuessa Wilkes-Barre Scranton Penguinseissa.

Pittsburghin saamasta paketista tärkein osanen oli paksu nippu kahisevaa rahaa. Penguinsin saamasta neljästä pelaajasta parhaimmat tehot on kerännyt ruotsalainen 26-vuotias laitahyökkääjä Mikael Samuelsson, kahdeksan maalia ja neljätoista syöttöä 58 ottelussa. Paketin toinen hyökkääjä Rico Fata on nuori - täyttää 12.2. kuluvaa vuotta 23 v. - ja nopea laituri, joka ei ole vielä onnistunut lunastamaan niitä korkeita odotuksia joita häneen aikanaan asetettiin. Fatahan oli Calgary Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus viisi vuotta sitten. Pingiivipaitaan siirtyi myös kaksi puolustajaa, Joel Bouchard (viisi maalia ja seitsemän syöttöä 27 pelissä) ja tällä kaudella yhden maalin NHL:ssä laukonut Richard Lintner. Bouchard on syntynyt vuonna 1974 ja tsekki Lintner kolme vuotta myöhemmin.

Suurkaupan lisäksi Pittsburgh luopui puolustaja Andrew Ferencestä. Uusi joukkue on Calgary Flames. Vaihdossa Pittsburgh sai vielä määrittelemättömän varausvuoron kesälle 2003.

» Lähetä palautetta toimitukselle