Koovee häviöttä Mestis-karsintoihin - Suomi-sarjan mestaruus ratkotaan JHT:n ja Huntersin välillä

Suomi-sarja / Uutinen
Koovee etenee Mestis-karsintoihin Kokkolan Hermestä vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen
Suomi-sarjassa koettiin jännittäviä hetkiä torstai-illassa, kun molempien välieräparien ottelusarjat olivat katkolla. Nokialla Koovee paineli puhtaalla sarjalla Mestis-karsintoihin, kun taas Porvoossa Hunters laittoi ennakkosuosikki JHT:n tiukille kaventaen otteluvoitot 1−2:een.

Koovee yllätti monet raivaamalla tiensä Mestis-karsintoihin suoraan kolmella otteluvoitolla jättäen ylemmän loppusarjan voittaneen Nokian Pyryn nuolemaan näppejään. Koovee lähti pudotuspeleihin ylemmän loppusarjan kuudennelta sijalta, joten häviöttä jatkoonmeno Pyryä vastaan oli joukkueelta kova suoritus.

Otteluparista odotettiin tasaista, ja sitä se olikin pelillisesti. Ratkaisevaa tamperelaisjoukkueen ottelusarjan voitossa oli vanhempien pelaajien kokemuksen tuoma rauhallisuus, parantunut puolustuspeli sekä sarjan parhaimpiin kuuluva maalivahti Tomi Risteli (95,17 %). Pudotuspelien tehokkaimmat pelaajat Kooveelta olivat Henri Sandvik (6+4=10), Antti Hilden (2+7=9), ja Ville Lehtonen (4+4=8).

Illan toisessa ottelussa näytti jo alkuun, että voittajasuosikkina pidetty JHT menisi myös puhtaalla ottelusarjalla Mestis-karsintoihin, mutta toisin kävi. Hunters tuli kolmannessa erässä tasoihin ja ratkaisi otteluvoiton itselleen jatkoerässä. Otteluparin voitot ovat nyt 2−1 JHT:lle, jolla on mahdollista ratkaista jatkoonmeno seuraavan kerran lauantaina.

Koska ylemmän loppusarjan voittaja Pyry hävisi Kooveelle, ratkaistaan uuden säännön mukaisesti Suomi-sarjan mestaruus ylemmän loppusarjan kakkosen Huntersin ja nelosen JHT:n välillä. Otteluparin voittaja on siis myös mestari.

Kooveen vastustaja Mestis-karsinnoissa on Kokkolan Hermes, ja toisen otteluparin voittajalle vastaan tulee Heinolan Peliitat. Mestis-karsinnat alkavat perjantaina 16.3.

Muokattu 8.3.2018 klo 23.16: Muutettu ylempi loppusarja -termi pudotuspeliksi

» Lähetä palautetta toimitukselle