Juha Lind palaa Eurooppaan, osoite Ruotsi?

NHL / Uutinen
Siviilisyyt, olympianäytöt ja vähäinen peliaika NHL:ssä syynä mahdolliseen paluuseen.

Dallasin varaama Juha Lind oli kyllästynyt istumaan jatkuvasti suurimman osan otteluista Montrealin vaihtopenkillä ja hänen paluullaan Eurooppaan onkin spekuloitu jo pitkään. Nyt Lind on ilmoittanut siirtouutisen Ilta-Sanomille ja uusi seura löytyy lahden takaa Ruotsin Elitserienistä. Vahvimmiksi ehdokkaiksi on mainittu Tukholman AIK, Färjestad sekä Södertälje.

Kolme kautta NHL:ssä tahkonnut Lind haluaa jatkaa uraansa ulkomailla, ja Ruotsi onkin yksi suomalaisten suosikkikohde. Ruotsissa on Lindin mukaan helpompi antaa Olympiakisanäyttöjä kuin Keski-Euroopan rahaliigoissa ja pelin tasokin on Ruotsissa hieman korkeampi. Uran jatkaminen ulkomailla on syy siihen, miksi pitkään Lindin kintereillä ollut HIFK jäänee nuolemaan näppejään. HIFK-fanit joutuvatkin odottelemaan lisää uutisia Lindin tilanteesta sekä muista ensi kaudelle luvatuista vahvistuksista.

Painavan syyn Eurooppaan paluuseen asettaa myös siviilielämä; Ruotsissa Lindin puoliso pystyy harjoittamaan lääkärin ammattia. Ironista kyllä, Montreal olisi ollut sairaanhoitajan tarpeessa sillä joukkue on kahtena viime kautena ollut NHL:n loukkaantunein joukkue..

Lind pelasi NHL:ssä 133 ottelua ja latoi pisteet 9+13. Playoffseissa Lind pelasi 15 ottelua Dallasin paidassa 97-98 kaudella tehden 2+2 tehot. Viime kaudella Montrealissa syntyi 3+4 47 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle