Suomen pelillinen ilme kirkastui − Kanada kukisti taistelemaan heränneen naisleijonalauman

MAAJOUKKUE / Uutinen
Petra Nieminen teki Suomen turnauksen avausmaalin.
Kuva © Heikki Löfman/Jääkiekkoliitto
Suomen ilme muuttui kertaheitolla, kun joukkue haastoi toisessa MM-kisaottelussaan väkevän Kanadan. Naisleijonat loi maalipaikkoja, mutta jäi lopulta tuloksellisesti alakynteen.

Naisleijonien MM-kisaurakka jatkui Kanada-ottelulla Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Sinivalkoiset lähtivät kovaan haasteeseen allaan tyly 0−4-tappio Tšekille ensimmäisestä ottelusta. Vaahteralehtipaitoja vastaan Naisleijonat pelasi pirteästi, vaikka tuloksena olikin 1−4-tappio.

Suomi pystyi luomaan Kanadaa vastaan myös hyökkäyspeliä, eikä tekeminen mennyt vain puolustustaisteluksi. Avauserässä vastustajalla oli eniten painejaksoja sinivalkoisten kenttäpäädyssä, mutta lukemat ensimmäiselle erätauolle mentäessä olivat kanadalaisille vain 1−0, kun Brianne Jenner onnistui ohittamaan Sanni Aholan.

Toisessa erässä Kanada iski kaksi osumaa lisää, kun Emma Maltais tinttasi suoraan Natalie Spoonerin syötöstä ja ensimmäisen MM-kisamaalinsa värkännyt Julia Gosling osui maalinedustan avopaikasta. Naisleijonilla oli myös omat paikkansa, ja suomalaiset jopa veivät kenttätapahtumia. Petra Nieminen teki etukulmasta 1−2-kavennuksellaan Naisleijonien turnauksen avausmaalin. Joukkueella oli myös monta tilaisuutta lyödä peli tasoihin.

Jälleen hyvän kamppailun pelannut maalivahti Ahola sai vastinparin vaahteralehtipaitojen Ann-Renée Desbiensistä, joka oli vakuuttava niinä hetkinä, joina joukkue häntä todella tarvitsi. Kokenut kanadalainen torjui lopulta 34 kiekkoa, Ahola ehti pikkumustan tielle 29 kertaa.

Vaikka Kanada ratkaisi pelin lopun ylivoimamaalillaan, oli Naisleijonien esitys kuin toisesta maailmasta verrattuna turnauksen ensimmäiseen peliin. Michelle Karvisen, Susanna Tapanin ja Niemisen ykkösketju nousi kunnolla esiin ja loi hyökkäysuhkaa läpi ottelun. Karvinen kiskaisi pelin viimeisellä minuutilla tolppaankin.

Suomen turnaus jatkuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 2 ottelulla hallitsevaa mestaria Yhdysvaltoja vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös