Suomalaisodotus vihdoin ohi – Sharks varasi Kasper Halttusen

NHL / Uutinen
Kasper Halttunen varattiin San Jose Sharksiin varausvuorolla 36.

Kasper Halttusesta tuli tämän vuoden NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen suomalaisvalinta, kun San Jose Sharks huuti HIFK:n hyökkääjän nimen toisella kierroksella ja koko tilaisuuden 36. valintana. 

Halttunen aloitti varauskautensa korkealla statuksella, sillä moni kykyjenetsijä povasi hänet varattavaksi niinkin aikaisin kuin varaustilaisuuden kärkikymmenikössä. Halttunen kuitenkin tuskaili Liiga-kaudella vireen löytämisen kanssa, ja 25 Liiga-ottelusta pistesaldoksi jäi laiha 0+1. U20 SM-sarjassa sen sijaan Halttunen löysi maalintekojyvän iskettyään 18 otteluun tehot 18+6.

Halttunen nosti osakettaan toimimalla Pikkuleijonien kapteenina alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, ja viiteen otteluun HIFK-lupaus mätti tehot 6+4. Halttusella on voimassa oleva Liiga-sopimus HIFK:n kanssa, ja hänen odotetaan pelaavan Liigassa ensi kaudella.

Varaustilaisuuden ensimmäinen suomalaisvalinta jakoi kykyjenetsijöiden mielipidettä, sillä monen lähteen mielestä Ässien Lenni Hämeenaho on nostanut osakettaan niin merkittävästi, että moni katsoi sen riittävän ensimmäiseksi suomalaisvalinnaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle