Mikko Kousa siirtyy DEL-liigassa pelaavaan Düsseldorfer EG:hen

Muut Sarjat / Uutinen
Mikko Kousan ura jatkuu Saksan pääsarjassa.
Viime kaudella Lahden Pelicansissa pelanneen Mikko Kousan ura jatkuu DEL-liigassa pelaavan Düsseldorfer EG:n riveissä.

Kokenut puolustaja Mikko Kousa, 34, siirtyy Saksan korkeimmalla pääsarjatasolla pelaavan Düsseldorfer EG:n riveihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Kousan on määrä paikata Kyle Cumiskeyn jättämä aukko saksalaisjoukkueen puolustuksessa kanadalaispelaajan loukkaannuttua pidemmäksi ajaksi.

– Meidän täytyi reagoida Kylen loukkaantumiseen. Löysimme korvaajan Mikko Kousan muodossa. Hän on erittäin hyvä pelaaja ja hänen vahvuutensa ovat ennen kaikkea hyökkäyspelaamisessa. Pitkän uransa myötä hänellä on paljon kokemusta, josta nuori puolustuksemme hyötyy, kommentoi DEG:n urheilujohtaja Niki Mondt Kousan hankintaa seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Lahden Pelicansia edustanut Kousa on pelannut aiemmin urallaan Liigan lisäksi KHL:ssä, Sveitsissä ja Ruotsissa. Taitavalle puolustajalle on kertynyt uran varrella myös 40 ottelua Suomen maajoukkueessa.

Kousa käyttää uudessa seurassaan pelinumeroa 8. Vielä ei ole tiedossa, milloin Kousa pelaa ensimmäisen pelinsä uuden joukkueensa riveissä.

Düsseldorfer EG:ssä on jo ennestään suomalaisedustusta Kousalle tutun Joonas Järvisen luutiessa toista kauttaan saksalaisjoukkueen puolustuksessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle