Lukko kiinnitti tärkeän lenkin ensi kauden joukkueeseen – "Grégoire olisi voinut lähteä käytännössä mihin tahansa pelaamaan"

LIIGA / Uutinen
Kanadalaispuolustaja jatkaa Raumalla.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Thomas Grégoire jatkaa Raumalla kevääseen 2023 saakka.

Vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa tehneen Thomas Grégoiren perässä oli muitakin Liiga-seuroja sekä joukkueita ympäri Euroopan. Grégoire kuitenkin kertoo, että paras ratkaisu hänen kannaltaan oli jäädä kehittymään vielä vuodeksi Raumalle.

– Minuun olivat monet KHL-seurat yhteydessä ja myös pari sveitsiläis- ja ruotsalaisseuraa, mutta kun Ukrainan tilanteen myötä moni KHL-pelaaja tuli takaisin Euroopan liigoihin, koin, että lisävuosi Lukossa on paras vaihtoehto. Olen vielä nuori: täytän kesällä 24, joten ensi kaudella minulla on hyvä mahdollisuus kehittyä pelaajana, puolustaja kertoo.

Kaudella 2021–22 puolustaja keräsi runkosarjan 53 ottelussa tehot 8+26 ja pudotuspeleissä 0+3. Runkosarjassa Grégoire oli joukkueen toiseksi tehokkain syöttäjä ja joukkueen sisäisen pistepörssin viides.

Alkava kausi Raumalla on Grégoiren toinen kokonainen, sillä hän saapui Raumalle keväällä 2021. Ennen Lukkoon siirtymistä puolustaja pelasi AHL:ssä San Jose Barracudan riveissä.

– Grégoire olisi voinut lähteä käytännössä mihin tahansa pelaamaan, minkä vuoksi hänen päätöksensä jäädä meille oli erittäin hieno juttu, nuoren kiekkoilijan hieno teko.

– Hän on 1,5 vuodessa kasvanut Liigan eliittipuolustajien joukkoon ja on helppo sanoa, että läpimurtonsa hän on tehnyt juuri Lukossa. Nyt hän ikään kuin maksaa takaisin, vaikka eihän hänen mikään pakko olisi sitä tehdä, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle