Jukurien kapteeni vaihtuu − Petrus Palmulle C-kirjain rintaan

LIIGA / Uutinen
Palmun rintaa harjoituspeleissä koristanut A-kirjain vaihtuu nyt kapteenin C:hen.
Kuva © Topi Lainio
Petrus Palmu toimii tulevalla kaudella Jukurien kapteenin roolissa. Neljän miehen varakapteenien ryhmästä löytyy lisäksi kokemusta sekä nuorta verta.

Täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt Petrus Palmu on mikkeliläisryhmän uusi kapteeni. Hän seuraa tehtävässä Jesper Piitulaista, joka kantaa alkavalla kaudella paidassaan varakapteenin A-kirjainta.

Palmu on pelannut Liigassa aiemmin 135 ottelua TPS:n ja JYPin riveissä. Kapteenin vastuuta 24-vuotias hyökkääjä kantaa urallaan nyt ensimmäistä kertaa.

− On kunnia-asia päästä tällaiseen tehtävään. Aion johtaa näyttämällä esimerkkiä pelatessa, kopissa ja kentän ulkopuolella. Aion olla oma itseni, enkä muuttaa sen enempää mitään. Kun tulee vastuuta, pystyn kuitenkin myös vaatimaan tilanteen tullen, Palmu kommentoi.

Mikkeliläisryhmän varakapteeneina toimivat Piitulaisen lisäksi kokeneet Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen sekä nuori puolustaja Axel Rindell. Tuppurainen oli viime kaudella JYPin kapteenina ja kuului usean vuoden ajan jyväskyläläisten kapteenistoon. Immoselta löytyy myös kapteenitaustaa JYPin paidasta.

− Halusimme kapteenin, joka pystyy näyttämään päivittäisessä tekemisessä esimerkkiä, ja viemään valmentajien viestiä eteenpäin. "Petu" on nyt kapteeni ensimmäistä kertaa miesten tasolla, ja tämä on hänelle hyvä paikka opetella, mitä päivittäinen johtaminen on. Hänellä on ympärillä myös hyvä ja kokenut kapteenisto, kertoi päävalmentaja Olli Jokinen.

− Kun kirjaimet tulevat rintaan, viesti pelaajille on aina se, että ole oma itsesi, älä muuta mitään ja johda esimerkillä

» Lähetä palautetta toimitukselle