Naisleijonien vaikeat pelit jatkuivat − Sveitsi vei täydet pisteet

Muut Sarjat / Raportti
Sveitsi onnistui kaatamaan Suomen.

Edellisen kerran Sveitsi oli voittanut Suomen vuoden 2012 MM-kisojen pronssiottelussa, jolloin alppimaassa juhlittiin 6−2 -voittoa.

Suomen isoimpia ongelmia oli kurittomuus, sillä joukkue otti seitsemän kaksiminuuttista Sveitsin kolmea vastaan. Pelin hallinnan huomioon ottaen jakauman olisi pitänyt olla erilainen, sillä Suomi voitti laukaukset kohti maalia 40−24.

Suomi otti nopeasti kiekollisen pelin haltuunsa, ja ensimmäinen hyvä maalipaikka aukesi, kun Noora Tulus syötti Elisa Holopaiselle, joka ei kuitenkaan tehnyt maalia. Hallinnasta huolimatta Suomi oli ensimmäinen joukkue, joka joutui alivoimalle. Kun perään Ronja Savolainenkin komennettiin rangaistusaitioon, Sveitsi sai pelata viidellä kolmea vastaan ja hyödynsi tilanteen.

Aloituksen jälkeen ehti kulua vain yhdeksän sekuntia, kun Alina Müller käytti tilan hyväkseen nousemalla ylöspäin ja antoi sitten viereen Lara Christenille, jonka laukaus ohitti Anni Keisalan. Suomellakin oli alivoimalla pari tilannetta, mutta maalia niistä ei syntynyt. Suomi sai avauserässä 13 laukausta kohti maalia, Sveitsi vain kolme. Siitä huolimatta erätauolle mentiin Sveitsin johdossa.

Heti toisen erän alussa Suomi sai ylivoimahyökkäyksen, jonka päätteeksi Petra Nieminen laukoi tolppaan, eikä Jenni Hiirikoskikaan onnistunut kiekon kimmottua maalin eteen. Perään Suomi joutui jälleen alivoimalle Sini Karjalaisen rangaistuksen myötä, mutta kumpaankaan päähän ei maalia nähty, vaikka Suomenkin joukkueesta Tuluksella ja Holopaisella oli omat tilaisuudet.

Sveitsin erän toisella ylivoimalla peli pyöri vahvemmin Suomen päässä, mutta Naisleijonat selvisi kurimuksesta. Keely Moy esti sen jälkeen maalivahti Keisalaa, ja Suomi sai tehtyä tasoitusmaalin ylivoimalla. Siitä vastasi Nelli Laitinen, ja Suomen kolmen puolustajan ylivoima toi myös tilastoharvinaisuuden, sillä syöttäjiksi merkittiin Ronja Savolainen ja Minnamari Tuominen.

Suomi sortui kuitenkin perään vaihtovirheeseen, ja Dominique Rügg vei Sveitsin jälleen johtoon. Loppuerässä pelattiin enemmän täysin kentällisin ja molemmat loivat maalipaikkoja, mutta toinenkin erätauko alkoi näin Sveitsin johtaessa.

Kolmanteen erään Naisleijonien tilanne synkkeni entisestään, kun Sveitsin kapteenin Lara Stalderin rystylaukaus ohitti Keisalan Phoebe Stänzin tehdessä hyvää näköestettä. Toisessa päässä Sveitsin maalivahti Andrea Brändli pelasti kiekon maaliviivalta.

Suomi sai kavennuksen heti erän puolivälin jälkeen. Tulus ja Viivi Vainikka taistelivat päätypelissä ja Holopainen laukoi maalin kulmalta kiekon etukulmaan. Loppukiriä häiritsi Suomen joukkueen toinen rangaistus vaihtovirheestä, ja Juuso Toivola pääsi käyttämään aikalisänsä vasta kuusi sekuntia ennen ottelun päätöstä. Sveitsi vei ottelun viimeisen aloituksen, ja sen myötä myös voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle