TUTO ja Peliitat väänsivät tasaisesti - Mikke Levo liekehti Kupittaalla

MESTIS / Raportti
Kotijoukkue TUTO nappasi lopulta tasaisen ottelun voiton Peliitta-vahti Sami Sunin hyvistä otteista ja 35 torjunnasta huolimatta.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja Peliitat tarjoilivat turkulaisyleisölle viihdyttävän jääkiekko-ottelun. Ottelun jälkeen tunnelmat molemmissa leireissä olivat hieman kaksijakoiset, sillä kummallakin joukkueella oli mahdollisuutensa täyteen pistepottiin Kupittaalla.

Ottelun avauserässä mentiin alusta asti vauhdikkaasti päästä päähän. Peliittojen hyökkäyspeli vaikutti organisoidummalta kuin isäntien, mutta kokonaisuudessaan avauserä mentiin hienokseltaan isäntien komennossa.

Parhaat maalipaikat syntyivät kummallekkin joukkueille vastaiskuista, joita vauhdikas avauserä tarjoili molemmille joukkueille. Viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin huolimattomia, eikä kumpaakaan maalivahtia testattu toden teolla.

− Edelliseen peliin verrattuna tultiin ihan eri ilmeellä tähän otteluun, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo totesi viitaten keskiviikon otteluun, kun LeKi kylvetti turkulaisia.

Toisessa erässä vilskettä

Toinen erä tarjosi Kupittaalle saapuneelle yleisölle jo maalejakin. Maalitalkoot aloitti vierasjoukkue Peliitat, kun Joakim Kukkonen tarjosi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon Jonne Jantuselle, joka lirutti kiekon taidokkaasti Pohjanoksan längistä maaliin.

Lisää hankaluuksia kotijoukkueelle oli luvassa, kun kultakypärä Matias Lehtonen sai selästä taklaamisesta 2+10 minuutin rangaistuksen. Peliittojen ylivoimalla oli paikkoja tuplata johto, mutta niin edes tyhjä maali ei kelvannut vierailijoille, vaan kiekko sudittiin siitäkin ohi.

TUTO tasoitti ottelun ajassa 34.35 todellisella onnenkantamoisella, kun Jere Karlssonin laukaus pomppi Aaro Löyttymäen kautta ohi hölmistyneen Pelitta-vahti Sami Sunin. Lisää oli luvassa vain vajaat kaksi minuuttia tasoituksesta, kun kotijoukkue pääsi ylivoimalle. TUTOn kesän profiilihankinta Lassi Kokkala täräytti lämärillään kiekon aivan vierasjoukkueen maalin yläkulmaan.

Peliitat kiri tasoihin

Päätöserä meni pitkään isäntien käsikirjoituksen mukaan. TUTO pelasi viisaasti, eikä juurikaan tarjonnut vieraille tasoitukseen ykkössektorin maalipaikkoja.

Lopulta ottelun pomppumaalit tasoittuivat, kun Niklas Salo sai rauhassa siirtää onnekkaiden pomppujen jälkeen vierasjoukkueen tasoihin reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria. Vierailijat saivat maalista virtaa ja painoivat loppuerän ajan TUTOn vahvasti puolustuskannalle, mutta eivät onnistuneet iskemään voittomaalia.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kuin 14 sekuntia. Peliitat menetti kiekon keskialueella ja se ajautui Mikke Levolle. Levo viritti siniviivan jälkeen kovalla lämärillään kiekon ohi Sunin ja kaksi pistettä kotijoukkueen pussiin.

− Muutama tyhjä maali jäi meiltä varsinkin toisessa erässä käyttämättä ja tietenkin jatkoajalla tappio kismittää. Muuten olen ihan tyytyväinen, Keinänen muotoili. 

TUTO pelasi ottelun läpi tiivillä peluutuksella, kun Elomo käytti ainoastaan kolmea viisikkoa. Kotijoukkueen ykköskäskijä nosti esiin yksilöiden merkityksen illan ottelun voitossa.

− Levolta loistava peli, TPS-laina Lauri Pajuniemi, Löyttymäki ja Kokkala. Erinomaisia esityksiä näiltä, mutta toki tätä joukkueena tehdään. Joukkuepelillä nämä kuitenkin lopulta voitetaan.

− Toki harmittaa, että yksi piste annettiin pois, sillä peli oli meillä hyvin hanskassa, Elomo mietiskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle