Sitkeä Koovee katkaisi TUTOn voittoputken - Koivulan hattutemppu voiton avaimena

MESTIS / Raportti
Koovee tuuletti tasoitus- ja voittomaalia päätöserässä vain 32 sekunnin välein, eikä TUTO toipunut enää tamperelaisten kiristä.
Kuva © Timo Savela
TUTOn ja Kooveen välinen Mestiksen runkosarjan kamppailu ei tasoltaan noussut korkeaksi, mutta maalihanat olivat Kupittaalla auki. Kotijoukkue TUTO möhli hyvin hallussa olleen pelinsä, ja Koovee nappasi pisteet hienon kirin päätteeksi lukemin 4−5.

Seitsemän ottelun voittoputkessa liihottanut kotijoukkue TUTO tuli keskiviikon otteluun huomattavasti vieraitaan valmiimpana. Kotijoukkueen karvaus tuotti tamperelaisvieraille hankaluuksia alkuminuuttien ajan, eikä Koovee saanut kiekollista peliään käyntiin millään.

TUTO iski ottelun avausmaalin viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Topi Taavitsainen täräytti pelivälineen upealla laukauksella Koovee-maalin yläkulmaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Avauserän puolivälissä peli kääntyi muutamaksi minuutiksi. Koovee lopetti kiekon kanssa hölmöilyn ja sai pitkiä painostuksia kotijoukkueen puolustuspäähän. Joukkueensa kultakypärää kantanut Vili-Jesper Koivula näytti juonikkuuttaan ja neppasi kiekon taidokkaasti miinuskulmasta TUTOn maaliin Julius Pohjanoksan kypärän kautta.

Tasatilanteessa ei ehditty kuitenkaan pelata kuin 30 sekuntia. TUTO siirtyi jälleen johtoon, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekko ajautui siniviivalle Nuutti Viitasalon lapaan. Tämä toimitti kiekkoa maalille ja Juho Mäkelä ohjasi sen ohi hölmistyneen Koovee-vahti Tomi Ristelin.

Koovee rimpuili pelissä mukana

Ottelun keskimmäinen eräkään ei tarjonnut suuria hienouksia turkulaisyleisölle. Koovee teki karmean määrän virheitä TUTOn karvauksen paineessa, mutta kotijoukkueen omat ratkaisut hyökkäyspäässä olivat pääosin kevyitä.

Erän kaksi maalia nähtiin minuutin sisään. Ensin Taavitsainen vei TUTOn kahden maalin johtoon lauottuaan Otto Mäkisen lyöntilaukauksesta pudonneen paluukiekon Kooveen maaliin. Kooveen maali syntyi kotijoukkueen puolustajien täydellisestä uinahduksesta. Sami Tamminen vapautti Ville Salorannan läpiajoon, eikä tämä jättänyt Pohjanoksalle mitään mahdollisuuksia millintarkalla laukauksellaan yläriman alle.

− Hienoa, että sairastuvalta palannut Taavitsainen sai onnistumiset. Muutenkin koko kentällinen Taavitsainen-Olli Valtola-Otto Mäkinen oli meidän parhaimmistoa tänään, tuumaili TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

− Tehtiin aika paljon virheitä siinä, mutta oltiin tänään kyllä sitkeitä. Ei hätkähdetty, vaikka TUTO oli pitkään johtoasemassa, totesi Kooveen pääkäskijä Juha Pajuoja.

Tehokas ylivoima nosti Kooveen voittoon

Kolmannessa erässä TUTO näytti jo purjehtivan voittoon, kun uransa ensimmäistä Mestis-peliään TUTOssa pelannut, pääosin naapuriseura TPS:n A-nuorissa tällä kaudella pelannut ja  kovaa jälkeä tehnyt Valtola veivasi lukemiksi 4−2 ajassa 45.10.

Koovee ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi kahdella ylivoimamaalilla tasoihin. Ensin Koivula napautti upealla lyöntilaukauksella kavennusmaalin suoraan Erik Ahopellon syötöstä. Tasoitusmaalin sai kunnian viimeistellä Ilveksestä lainalla oleva Julius Valtonen vain hieman yli viisi minuuttia ennen päätössummeria.

Koovee ei kuitenkaan tasoitusmaaliin tyytynyt. Koivula iski maalinkulmalta hattutempun täyteen Alex Hukin syötöstä TUTOn puolustuksen löysäiltyä pomppivan kiekon kanssa.

Pajuoja suitsutti hattutempun tehnyttä Koivulaa, mutta heitti leikkimielisen kommentin myös hyökkääjän jalkojen pitämiseksi maan tasalla.

− Olihan siinä pari harhasyöttöäkin, mutta muuten erinomainen peli.

− Kaikkiaan meille todella iso voitto. Tälläinen nousu antaa varmasti voimaa meille jatkoon, hän iloitsi.

Elomo suuntasi katseitaan jo loppuviikkoon, jolloin joukkue kohtaa perjantaina K-Vantaan ja lauantaina LeKin.

− Alettiin siinä pelleilemään lopussa ensin alivoimalla kavennusmaali ja sitten otettiin tyhmä jäähy, ja vastustaja oli jo tasoissa. Hieno voitto Kooveelle.

− Toivottavasti tämä oli meille nyt hyvä herätys. Paha loppuviikko on tulossa ja toivotaan nyt, että ketään ei pudonnut sairastuvalle. Lisää miehiä sieltä ei ainakaan ole tulossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle