SaPKo kukisti Kiekko-Vantaan voittolaukauskilpailussa

MESTIS / Raportti
Miro-Pekka Saarelainen jatkoi maalitehtailuaan SaPKoa vastaan.
Kuva © Riku Laukkanen
Varsin tasokkaassa Mestis-ottelussa kohtasivat Tikkurilassa Kiekko-Vantaa ja SaPKo. Toissa kauden loppuottelujoukkueet pelasivat tasaisen ottelun. SaPKo oli lopulta parempi voittolaukauskilpailussa.

SaPKo voitti Tikkurilan perjantai-illassa Kiekko-Vantaan voittolaukauksien jälkeen 5−4 (1−1, 1−2, 2−1, 1−0). Ottelu oli varsin tasokas Mestis-taisto, jossa savonlinnalaiset vierailijat olivat parempia vain tiukalla marginaalilla.

SaPKo sai otteluun mainion alun. Se järjesteli ajassa 3.03 namupaikan Atte Karppiselle, jolla oli helppo työ ohjata kiekko tyhjään maaliin. Loistavat syötöt antoivat Juuso Forssström ja Matias Lainio.

– Yritimme saada kuriin Kiekko-Vantaan ykkösketjua, emmekä siinä oikein onnistuneet. Meillä oli vaikeuksia puolustajien suhteen, kun yksi loukkaantui ja toinen istui pitkän rangaistuksen, totesi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Kiekko-Vantaa hallitsi lievästi avauserää, eikä SaPKo saanut aikaan sen suurempia vaaratilanteita. Lohipaidat puolustivat väkevästi, ja vierailijoiden parhaasta mahdollisuudesta syntyi johto-osuma.

Erän puolivälin tienoolla SaPKo sai tilaisuuden lisätä johtoa, kun vantaalaiset ottivat kaksi jäähyä lähes samalla kerralla. Savonlinnalaisille tuli 11 sekuntia viidellä kolmea vastaan -tilanne, mutta eivät siinä onnistuneet maalin teossa.

– Meillä oli uninen lähtö, mutta toinen erä oli meiltä vahva. Olen tyytyväinen moneen asiaan. Teimme ensimmäisiin kolmeen maaliin pahoja virheitä, sanoi Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä.

Kiekko-Vantaan tasoitus syntyi erän lopussa videotarkastuksen jälkeen. Kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen iski jo kauden 12. maalinsa. Syötöt merkittiin Joel Sundille ja Roope Reinille.

Toinen erä Kiekko-Vantaa -merkkinen

Toiseen erään joukkueet tulivat vauhdilla. Tilanteet vaihtuivat yhtenään, ja kumpikin joukkue osoitti mallikasta syöttöpeliä. Kiekko-Vantaan peli lepää tällä hetkellä oikeastaan yhdellä kentällisellä. Sund-Saarelainen-Joona Monto on saanut paljon peliaikaa, ja onnistumisia on tullut tasaisesti.

Saarelaisella oli mahdollisuus tehdä kauden 13. osuma, mutta kiekko osui tolppaan. Kolmannessa erässä SaPKo osoitti jälleen kykynsä olla erien aluissa tehokkaalla tuulella. SaPKo iski suoraan ilmasta kiekon maaliin, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin. Syynä korkea maila.

SaPKo osoitti venymiskykynsä, kun se nousi usean kerran tappioasemasta tasoihin ja lopulta ohi. Joukkueet ottivat lukuisia jäähyjä, mutta ylivoimapeli ailahteli kummallakin. SaPKo sinetöi voittonsa voittolaukauskilpailussa, jossa maalivahdit torjuivat suurimman osan yrityksistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle