Frans Tuohimaa ja Leijonat nollasi Tanskan Kalle Maalahden maajoukkueuran ensimmäisellä maalilla

MAAJOUKKUE / Raportti
Frans Tuohimaalla iltapuhde oli yllättävän rauhallinen.
Suomi ja Tanska kohtasivat toisensa MM-leirityksen toisessa ottelussa. Keskiviikko-iltana nähty avausosa oli tasainen. Torstai-iltapäivänä pelattu leirityksen toinen osa oli edeltäjän tavoin tasainen, joka päättyi Leijonien voittoon lukemin 1–0.

Keskiviikko-iltana nähty avausosa oli tasainen, sillä Tanska pakotti Leijonat jopa voittomaalikilpailuun asti. Leirityksen toinen näytös oli avausosan tavoin tasainen, vaikka maaleilla ei mässäilty.

Leijonat oppivat avausosan hölmöilystä

Maaliton avauserä käynnistyi Leijonien osalta paremmin kuin leirityksen avausosassa edellisenä iltana. Molemmilla joukkueilla kiekko liikkui arkojen avausminuuttien jälkeen miellyttävästi, mutta Leijonilla oli vaarallisemmat paikat tanskalaisvahti Sebastian Dahmin venyessä parhaimpaansa.

Erän ainoan tilastomerkinnän sai Suomen maalivahti Frans Tuohimaa, joka pelasi sallitun alueen ulkopuolella kiekon kera. Avauserän tasaisuudesta kertoo, että Tuohimaalle sekä Dahmille merkittiin kummallekin viisi torjuntaa.

– Kyllä kivaa on ollut. Olen nauttinut joka hetkestä. Tanskalla on nopeita luistelijoita ja hyviä syöttelijöitä, kommentoi Nuutti Viitasalo ensimmäisiä hetkiään Leijonat-paidassa ja vastustajaa Discovery plussan tv-haastattelussa.

Kalle Maalahti teki ottelun ainoan maalin

Toisessa erässä Suomi otti peliä haltuunsa ja jätti Tanskan takaa-ajajaksi. Tanskalla oli muutamia hyviä hyökkäysaihoita erän aikana, mutta mitään maailmaa mullistavaa joukkue ei esittänyt.

Emil Kristensen nappasi Tanskan illan ensimmäisen kaksiminuuttisen, jota päävalmentaja Heinz Ehlers ei sulattanut ja ripitti ottelun tuomaristoa kovin sanoin. Leijonat eivät tuolla erikoistilanteella saanut maalia aikaiseksi, kunnes maaottelunuran avausmaalilla kokenut puolustaja Kalle Maalahti räjäytti paikalle saapuneet Suomi-kannattajat huutomyrskyyn.

Erä tarjoili myöskin rangaistuslaukauksen, kun Mads Larsen häiritsi Emil Erholtzin maalintekoaikeita ja antaen ensimmäisiä Leijonat-ottelujaan pelaavalle hyökkääjälle mahdollisuuden tehdä ensimmäisen Leijonien maalinsa. Harmillisesti Dahm torjui upeasti nuoren hyökkääjän idean.

– Tanskalaisilla meinaa loppua kiekot kesken, kun Leijonien debytantit ovat hyvällä prosentilla latonut kiekkoa verkkoon. Suomella on ollut paremmat maalintekopaikat myös tässä ottelussa, analysoi viittä Tanskaa vastaan pelattua erää Maalahti Discovery plussan tv-haastattelussa.

Fyysisyys kasvoi kolmannessa erässä

Maaliton kolmas kaksikymppinen oli Suomelta vahvaa peliä, mutta tehottomuus silti paistoi. Tuohimaa sai olla ajoittain rauhassa maalillaan, koska tanskalaispelaajat panostivat fyysisyyteen.

Fyysisyydestä pääsi kokemaan Nuutti Viitasalo, joka jäi kovaotteisen Mathias Bau Hansenin takaluksen alle ja nilkka taikka polvenseutu sai iskua, eikä puolustaja pystynyt jatkamaan ottelua. Erässä vihellettiin kummallekin joukkueelle vielä yhdet kaksiminuuttiset, mutta Maalahden toisen erän maali oli ottelun ainoa.

Ensi viikolla Leijonat kohtaa Norjan ensiksi Joensuussa ja heti seuraavana päivänä Kuopiossa. Norja kohtasi ennen Leijonia kahdesti Ruotsin