Kakkosvahdit loistivat Hytösen juhlaottelussa − Ilves vei voiton vasta voittomaalikilpailussa

LIIGA / Raportti
JYP ja Ilves kävivät tiukkaakin tiukemman väännön Hippoksella.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Jyväskylän lauantai-illassa nähtiin tiukka vääntö sarjapisteistä, kun JYP ja Ilves ratkaisivat paremmuuttaan aina voittomaalikilpailuun asti. Juha-Pekka Hytönen pelasi uransa 800. ottelun.
Lähtökohdat 

JYP palasi edellisiltana voittojen tielle, kun se pyöritteli Kuopiossa KalPan kumoon 5−0. Viime aikoina maalinteko-ongelmista kärsineelle joukkueelle tämä toimi varmasti hyvänä itseluottamusruiskeena. Tämän kauden kaikki keskinäiset ottelun Ilveksen kanssa ovat päättyneet JYPin voittoon, joten ennusmerkit illan otteluun olivat kohdillaan.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusu palasi JYP-maalille epäonnistuneen Ässät-ottelun jälkeen. Tässä välissä myös yhden totaalisesti epäonnistuneen Mestis-ottelun pelannut Ruusu vaikutti ottelun alussa hyvin jännittyneeltä, mutta ensimmäisen hyvin sujuneen erän jälkeen maalivahti oli vahva omalla maalillaan. Varsinkin aivan maalialueen kaarella pomppineissa kiekoissa Ruusu onnistui pysymään hyvin kiekon takana. Kolmannessa erässä muutama erittäin tyylikäs torjunta piti JYPin voittohaaveet elossa.

Puolustuspelaaminen 

Jyväskyläläiset onnistuivat pitämään vierasjoukkueen hyökkääjät kurissa. Huono syöttämisen laatu omalla alueella aiheutti muutamia vaaratilanteita, mutta Ilves onnistui pitkälti itse tunaroimaan nämä paikat.

Hyökkäyspelaaminen 

Hurrikaanipaidat onnistuivat luomaan painetta suorista hyökkäyksistä ja pakottivat Ilveksen rikkomaan arvoisesti. Maalipaikkoja JYP voisi edelleen käyttää tehokkaammin hyödyksi.

Erikoistilanteet 

Ylivoimaa JYP pääsi pelaamaan runsaasti ja tulostakin tuli. Yksi ylivoimamaali ja pari tolppaa kaupan päälle. JYP loi maalipaikkoja ympäri hyökkäysaluetta ja laukoi vaarallisesti, vaikka kahden minuutin ylivoima viidellä kolmea vastaan jäikin hyödyntämättä.

Alivoimalla JYP seisoi tyylikkäästi neliössä, kun Ilves namutteli poikittaissyötöstä kiekon verkkoon.

Lähtökohdat 

Edellisenä iltana Ilves otti tiukan 2−1-voiton KooKoosta. Liigan sarjataulukossa kolmantena ennen tätä ottelua oleva vierasjoukkue oli ahtaassa raossa, sillä sen kanssa tasapisteissä ovat sekä KooKoo että Lukko. Hippos on ollut vuosien saatossa Ilvekselle vaikea paikka pelata, ja nyt oli tärkeä paikka ottaa voitto.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Mäkiniemi oli uransa viidennessä Liiga-startissa vakuuttavan itsevarma. Suorat laukaukset nuori vahti torjui helponnäköisesti kauan kulmiin ja varsinkin JYPin ollessa ylivoimalla ottelun toisessa erässä Mäkiniemi nappasi useita mahtitorjuntoja.

Puolustuspelaaminen 

Ilves ei onnistunut puolustuspäässään pitämään JYP-pelaajia puhtaasti kurissa, vaan etenkin ottelun toiseessa erässä se sortui rikkomaan aivan liikaa, antaen otteen pelistä kotijoukkueelle. Jyväskyläläiset pääsivät myös liian helposti murtautumaan Ilveksen oman alueen keskustaan, mikä aiheutti maalivahti Mäkiniemelle reilusti töitä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tamperelaisten hyökkäyksessä näkyi edellisillan kova kärkipeli ja laadukkaatkin ylivoimahyökkäykset pysähtyivät usein kiekonmenetyksiin. Surullisinta tässä oli se, että riistäjänä oli vastustajaa useammin Ilves-pelurin omat jalat.

Erikoistilanteet 

Alivoimalla Ilves joutui luutimaan paljon ja katastrofilta sen pelastivat maalitolpat sekä niiden edessä seissyt Mäkiniemi.

Ylivoimalla Ilves sai pari hyvää paikkaa ja lopulta palkinnonkin, kun Ville Meskanen laukoi Ilveksen avausmaalin Arttu Ruotsalaisen tyylikkäästä poikittaissyötöstä.

Erikoista 

JYPin Juha-Pekka Hytönen pelasi uransa 800. ottelun. Jokaisen ottelunsa hän on pelannut JYP-paita päällä.

Ottelun ratkaisu 

Ratkaisevaa voittomaalia saatiin odotella aina voittomaalikilpailuun asti. Arttu Ruotsalainen neppasi kiekon yli Markus Ruusun patjan ja kun JYP ei maalinteossa onnistunut, vei Ilves voiton mukanaan Tampereelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo