Kierrosraportti: Rasmus Korhonen sammutti JYPin voittohaaveet

LIIGA / Kierrosraportti
16.11.
2023
Liigassa pelattiin torstaina vain yksi ottelu, kun Jukurit matkasi Jyväskylään JYPin vieraaksi. Jukurit kävi lopulta ryöstämässä pisteet 31 torjuntaa napanneen Rasmus Korhosen johdolla.

JYP hakkasi päätään Rasmus Korhoseen

JYPille jäi luu käteen kovasta kamppailupelistä ja lukuisista maalipaikoista huolimatta, kun Jukurit haki taisteluvoiton Jyväskylästä maalein 1–3.

JYP hakkasi pitkään päätään Jukurit-vahti Rasmus Korhoseen, joka piti maalin puhtaana lopulta 50 minuuttia. Yksi maali ei riittänyt, eikä kirivaihdekaan ollut tarpeeksi, kun Jukurit iski vielä kolme sekuntia ennen loppua tyhjiin ja voitti kamppailun lukemin 1–3.

Lähtökohdat

Ennen torstai-illan kamppailua JYPillä oli takanaan kaksi tappiota neljän ottelun voittoputken jälkeen. Jukureiden saldo puolestaan oli neljä voittoa viimeisestä kuudesta ottelusta. JYP voitti kauden kaksi aiempaa kohtaamista, ensimmäisen jatkoerässä Mikkelissä ja toisen varsinaisella peliajalla Jyväskylässä.

JYP pelasi keskiviikkona Helsingissä ja HIFK-peliin verrattuna Juuso Vainio ja Santeri Koskela uupuivat kokoonpanosta. Jukurit sai takaisin Linus Nässénin, Michal Kovařčíkin ja Kasper Soinin. JYP-vahti Veini Vehviläiselle startti oli jo kahdeksas peräkkäinen, virkaveli Korhonen aloitti puolestaan kolmannen ottelunsa peräjälkeen. Viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa Korhonen torjui nollapelin Kärppiä vastaan.

Avaintapahtumat

Illan avainhenkilöksi nousi Jukurit-maalilla torjunut Korhonen, joka etenkin toisen kaksikymppisen aikana otti muutamia huipputorjuntoja. Hän nollasi huippupaikkoja niin maalin edestä kuin takatolpaltakin, ja JYP-pelaajat sadattelivat useasti hyvien maalipaikkojen jälkeen.

Mikään putki ei kuitenkaan jatku ikuisesti, sillä Korhosen 151.57 minuuttia kestänyt nollaputki päättyi Reid Gardinerin maalin myötä. Lopulta JYPin pienet nukahdukset maksoivat voiton, kun esimerkiksi Jukureiden 2–1-voittomaali syntyi vain muutaman sekunnin nukahduksesta omalla alueella. 

Pelissä nähtiin paljon fyysistä kamppailua, ja Jukureille voitto oli todellinen taisteluvoitto. JYPin ensimmäisen maalin jälkeen kotijoukkue painoi kovaa päälle, mutta mikkeliläispuolustus selvitti tilanteet ja teki aiemmin ottelussa omista paikoistaan maalit.

Maalintekijät:
15.57 0–1 Pekka Jormakka (Leppänen, Helenius) yv
37.56 0–2 Jesper Piitulainen (Mäkiaho, Immonen)
50.05 1–2 Reid Gardiner (Christoffer, Honka)
59.57 1–3 Oliver Larsen tm

Maaliodottama:
JYP 2,84 – 2,25 Jukurit